PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199156}

Bleach

2004 - 2012
7,9 20 tys. ocen
7,9 10 1 20092
8,3 3 krytyków
Bleach
powrót do forum serialu Bleach

w 3 numerze Otaku pojawiła się informacja że Amerykanie mają zamiar wyprodukować film na podstawie mangi, a reżyserem ma zostać Peter Segal ("50 pierwszych randek", "Naga Broń 33 1/3") Co o tym sądzicie?

Ja osobiście nie jestem pewna czy chcę oglądać film Bleach... ale jeśli ukaże się w którymś z pobliskich kin to pewnie pójdę zobaczyć.

użytkownik usunięty
mitsuishi

Jak dla mnie, to zapowiada się na ogromną porażkę. Wiadomo, że przy produkcji amerykańskich filmów stawia się na efekty specjalne i akcję. A manga, czy anime to coś więcej. No i ten reżyser! Po tych gniotach bierze się za taki projekt ...

I pozostaje jeszcze sprawa aktorów. Jeśli wezmą japońskich to pół biedy, ale znając życie to wybiorą pewnie jakieś anglojęzyczne gwiazdki drugiej wielkości. Wyobrażacie sobie postacie mówiące w języku innym niż Japoński?

No i ciekawe gdzie znajdą aktora, godnego zagrania Byakuye Kuchiki :P

Byakuya to pół biedy. Wyobraź sobie np. Kenpachi'ego, którego zagrałby Zack Efron. :P

imerman

o matko XDXD a Orihime Miley Cyrus xD XD
ja szczerze mówiąc to w ogóle nie potrafię sobie tego wyobrazić... w sumie ekranizowane były już komiksy np smiderman i nie wyszło im to tak źle ale ten reżyser to mnie naprawdę przeraża....
ja nawet bleacha nie oglądam z angielskim dubbingiem bo mnie to drażni. co dopiero jakby faktycznie wzięli jakis beznadziejnych aktorow i wszyzstko by bylo po angielsku. no ale coz. pozyjemy zobacyzmy :D

mitsuishi

Oby nie! To byłaby kompletna katastrofa. Amerykanie potrafia wszystko zepsuć ;p

ocenił(a) serial na 10

Jakby Byakuye zagrał Johnny Depp to by było nie najgorzej :D .. ale raczej nie ma co na to liczyć :P

ocenił(a) serial na 10
Xea

no, co do tego to się zgadzam, chybabym podwójnie umarła z radości ^_^

Zgadzam sie z wami! Amerykanie niech sie trzymaja z dala od Anime!

ocenił(a) serial na 8
mitsuishi

Oby to się nigdy nie stało, zniszczą całą serię swoją badziewną produkcją

użytkownik usunięty
mitsuishi

Zresztą nawet nie mówiąc już o wykonaniu, to przepraszam bardzo, jak oni mają zamiar z kilkuset odcinków wybrać te "najważniejsze" (przecież tam wszystko było ważne!) wątki?? Bo jeśli zdecydują się wymyślić coś zupełnie nowego, to znając scenarzystów będzie to porażka porażek. Nie wiem wyjdzie gorzej - dobór aktorów, scenariusz, czy oprawa techniczna filmu?

A co do naszej "złotej obsady", to myślę, że dorzucimy jeszcze Patinsona jako Ichigo i Stewart jako Rukię, ale będzie z nich śłitaśna para. Macie jeszcze jakieś pomysły? :D

PS. mitsuishi - tylko raz widziałam na YouTube kawałek Bleach z angielskim dubbingiem i zupełnie się z Tobą zgadzam, bo był koszmarny! Miałam wrażenie że oglądam bajkę dla dzieci a nie anime ...

haha Patinson jako Ichigo i sukces murowany XD nawet nie chce widziec jak popularnosc Bleacha by wzrosla XD a Stewart musieliby chyba siłą zamknąć buzię bo kurcze rukia nie chodzi non stop z otwartą XD kogo by tu jeszcze dorzucic.... może by jeszcze obsadzic Billa z Tokio Hotel jako Byakuyę? XD
a tak serio to naprawdę nie wiem kogo by można było obsadzić w role... po prostu sobie tego nie wyobrażam żaden aktor nie wydaje mi się odpowiedni do żadnej roli. i też nie mam pojecia jak chcą całą fabułę zamknąć w jednym filmie. może po prostu zrobią epizod coś jak filmy anime...

użytkownik usunięty
mitsuishi

Znalazłam dzisiaj to zdjęcie - http://img705.imageshack.us/img705/8206/bleachlive1.jpg i zdałam sobie sprawę że realny człowiek (choćby z Japonii, jak na zdjęciu) nie odda w pełni postaci rysowanych tak wspaniałą kreską.

Chociaż ten gostek przebrany za Urahare jest całkiem całkiem :P

użytkownik usunięty

Dla dociekliwych - zdjęcia aktorów pochodzą z musicalu Bleach - http://www.filmweb.pl/serial/Bleach-2004-199156/discussion/Musical+BLEACH,142381 4

ocenił(a) serial na 4

To jest tak:
jak Amerykańce zrobią BLEACHA w 100% bazując na mandze, to popadną w śmieszność. Przecież te zdjęcia z musicalu, co Yellyn opublikowała, są tragiczne. Wyobrażacie sobie AKTORSKI FILM, w którym główny bohater ma pomarańczowe włosy i biega w kimonie z mieczem 2x większym od niego? Nawet gdyby Japońce to zrobiły, to by była porażka. Coś, co dobrze wygląda w komiksie, nie musi tak wyglądać w rzeczywistości. Osobiście byłbym za tym, żeby wprowadzili w Bleachu zmiany, przystosowali go do każdego odbiorcy, by nie tylko fani mangi mieli z tego radochę. Bleach, tak samo jak Death Note stanowi dobry materiał na film, pod warunkiem, że się go zlokalizuje we współczesnym świecie. I jak twórcy - mam nadzieję - zdecydują się na takie posunięcie, może stworzą coś fajnego, choć nawiedzone fanki nigdy nie będą zadowolone - kto w końcu jest godzien, by zagrać ich ukochanych, wyidealizowanych, randomowatych bishów xD!

użytkownik usunięty
Arthaniel

No pewnie, bo kto! :P
A tak na serio. Wiem że film musi być skierowany do szerszej publiczności, a nie tylko do fanów mangi. Ale jak się coś robi pod publikę to potem powstaje taki chłam jak ekranizacja "Dragon Balla". I obawiam się komercjalizacji.
Po premierze filmu ktoś mówi się że jest fanem Bleach'a a ludzie myślą - ach, tego pokręconego filmu co leciał w kinie. I nikt nawet nie pomyśli o mandze.

Wątpię aby zrealizowali ten film biorąc pod uwagę, że znacznie bardziej popularny tytuł został zekranizowany i odniósł porażkę nie tylko jako film, ale też finansową. Nie widzę więc opcji żeby ekranizować Bleacha albo Naruto.

Są inne anime/mangi, które bardziej nadają się do ekranizacji, przede wszystkim te ze stajni MadHouse, choćby z faktu starannej i bardziej realistycznej kreski. Wystarczy spojrzeć na Vampire Hunter D.

ocenił(a) serial na 9
Abukashi

Broń Boże beszcześcić VHD !!!!! Cóż za ohydny pomysł...

ocenił(a) serial na 9
mitsuishi

Amerykanie przy Dragon Ballu dali taki popis,że powinni dostać dożywotni zakaz ekranizacji mangi/anime.