Burza

La Tempestad
2013
7,1 1,3 tys. ocen
7,1 10 1 1272
Burza
powrót do forum serialu Burza

ocenił(a) serial na 10

Mam obsesję na Burzę jak Hernan na Marinę. Oglądałam telenowele takie jak Prawo pożądania, Marina, Burza. Oglądałam wszystkie odcinki burzy i stwierdzam, że jest najlepsza. Nie wyobrażam sobie innej aktorki, która miałaby grać Marinę. Ona, mimo że nie jest aktorką z zawodu tylko miss, świetnie odgrywa swoją rolę! Jest rewelacyjna i niezastąpiona. Burzę postanowiłam obejrzeć z ciekawości, pierwszy odcinek nie przypadł mi do gustu, jednak z kolejnym odcinkiem pokochałam tę telenowelę i ciężko będzie mi się z nią "rozstać". Gdy pomyślę, że jeszcze tylko tydzień, chce mi się płakać. Przywiązałam się do niej i czuję, jakbym przeżywała razem to wszystko z nimi. Porównując nasze polskie seriale typu m jak miłość, klan, pierwsza miłość to nawet nie zasługuje to na napis z wielkiej litery... kompletne dno. I mówimy tu o aktorach, którzy skończyli nawet wyższe szkoły aktorskie, bla bla bla. Można stwierdzić, że jest to beztalencie przy grze Mariny. Nie wiem jakim sposobem seriale typu klan mają po kilka tysięcy odcinków, a Burza zaledwie 121.. Mam nadzieje, że Marina będzie się rozwijać i jeszcze ją gdzieś zobaczę! ♥ BURZA 10/10

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) serial na 9
deeesire

Powiem Ci, że mi też mega się ta telka wkręciła, oglądam również od pierwszego odcinka, żadnego nie opuściłam, oglądam też powtórki na drugi dzień, a wcześniej nawet po hiszpańsku, więc obsesja jest :D Ale mogłabym mieć więcej takich obsesji :)
Co do Xmeny, to również uważam, że radzo sobie świetnie jak na to, że aktorką nigdy nie była. Na dodatek gra dwie role, rzucili ją na głęboką wodę, ale poradziła sobie bardzo dobrze :) Z tego co słyszałam w niedawnym wywiadzie, to Ximena mówiła, że dostała teraz jakiś scenariusz do do czytania do telki i że jest bardzo ciekawy, więc pewnie go przyjmie :) szczegóły ma podać już niedługo :)

Anetaaa_4

Mnie też Burza wkręciła.
Z tym że pierwsza połowa stanowczo bardziej mi się podobała niż dużo słabsza i nudniejsza druga.
Ximena świetnie zagrała.

ocenił(a) serial na 9
Vanessa100

U mnie to tak pół na pół, raz było ciekawiej, raz mniej, ale i tak dla mnie świetna telka! :)

Vanessa100

Nie no, nie mów tak. Teraz w tej telce jest najbardziej interesująco, chyba od początku. Hernan wreszcie ma okazję się pokazać z 'jak najlepszej' swojej strony :D

skierka

Tylko, że do "słabszej drugiej połowy" nie zaliczam obecnych końcowych odcinków, które rzeczywiście są ciekawe.

ocenił(a) serial na 10
Anetaaa_4

O jeju!! to świetnie, ale mnie ucieszyłaś teraz tą wiadomością, oby to była prawda. A gdzie to wszystko wynalazłaś? :) Na Twitterze? Bo chyba tylko tam i na Instagramie można ją "wyrwać". Ja czytałam, że musieli podchodzić kilka razy do odgrywania scen z nią, ponieważ "nie dawała sobie rady" ale nadrabiała urodą. Podobno Hernan strasznie się denerwował jak miał z nią role odgrywać, bo jest to doświadczony aktor i przeszkadzało mu to. No cóż, musiał się poświęcić :) I też co do wątku Mariny i Damiana, tak strasznie pasują do siebie, że jak wyczytałam, że mają romans to się ucieszyłam :D Wiem, że ma żone i dwojkę dzieci, ale uwielbiam ich ♥

ocenił(a) serial na 9
deeesire

Co do tych ,,plotek'', że były problemy itp, to guzik prawda, oglądałam wywiady z Ivanem i Williamem i mówili, że to kompletna bzdura, zarówno jeden jak i drugi byli zdania, że Ximena jest mega zdyscyplinowana i bardzo dobrze sobie radzi i że żadnych problemów z nią nie było. Ivan nawet raz stwierdził, że życzyłby sobie więcej takich aktorek jak ona :)
A co do reszty Twojej wypowiedzi, to na YT bądź na stronach internetwych, w których można było zobaczyć wywiad z jakichś imprez z nią, stąd wiem :)

ocenił(a) serial na 10
Anetaaa_4

Rozumiesz po hiszpańsku czy są napisy? Jeśli tak to zabieram się do oglądania (ale już jutro :D), bo tak się przywiązałam do niej, że dla mnie to olbrzymia radocha obejrzeć coś znowu z jej udziałem. Jednak pewnie jak nagra coś jeszcze w tym roku, to u nas może pojawi się za 2 lata :)

ocenił(a) serial na 9
deeesire

Co prawda nie uczyłam się nigdy hiszpańskiego, ale oglądając telki dosłownie od 5 roku życia, a teraz mając 22 lata, ten hiszpański mi się tak wkręcił, że może nie perfekcyjnie, ale wszystko ogarniam co mówią i nie mam zbytnio problemów ze zrozumieniem :)

ocenił(a) serial na 10
deeesire

W KAŻDYM ODCINKU się coś dzieje, ZAWSZE. Jest takie napięcie, że aż sama to wszystko przeżywam. I nie mogę znieść tej myśli, że już niedługo koniec.. Będziesz oglądała nową telenowelę? :) Ja raczej nie, bo mam taką myśl, że już nic nie będzie lepszego od Burzy i szkoda czasu się tak w to wkręcać. A jeszcze czytałam o tej nowej troche i jest dla mnie beznadziejna :) No ale dużo się wypowiedzieć nie mogę :P

ocenił(a) serial na 9
deeesire

Ja postanowiłam, że pooglądam kilka odcinków, jeśli mi się spodoba, to pewnie będę oglądać, tymbardziej, że lubię Anę Brendę, jednak z drugiej strony nie przepadam za Danielem Arenasem :) No ale jakby była ciekawa, to czemu nie :)

ocenił(a) serial na 10
deeesire

Poważnie mówisz? Ja niektóre slowa rozumiem, takie podstawowe ich, też własnie z telenowel. Uczę się francuskiego i mają bardzo podobny język :) Chociaż moim marzeniem jest nauczyć się własnie hiszpańskiego i zamieszkać w takim miasteczku jak Nuestra senora del mar :D No mówiłam, obsesja.....

ocenił(a) serial na 9
deeesire

hahah ja to w ogóle, kocham Hiszpanię itp :) Mam nadzieję, że kiedyś będzie mi dane się tam pojawić, a może i nawet zamieszkać :D Chciałabym kiedyś mieć okazję przeprowadzić wywiad z moimi ulubionymi aktorami, bo ukończyłam dziennikarstwo i to jest takie jedno z moich marzeń :)

ocenił(a) serial na 9
deeesire

Ximena poradziła sobie bardzo dobrze. Ivan w jednym z wywiadów mówił, że dobrze się z nią pracowało i jest profesjonalistką. Nie przepadam za Williamem, ale jakoś go znoszę. Hernan to najciekawsza postać w całej telce, uwielbiam go tak samo jak Esther. Będzie mi brakować tej telenoweli ze względu na nich. Mam nadzieje, że Ximena dostanie jakąś ciekawą role, chciałabym żeby zagrała czarny charakter :D

ocenił(a) serial na 10
angelboyer

o jeju, ja też :D tutaj taka słodka, niewinna, ale mogłaby być morderczynią :D <3

angelboyer

"Mam nadzieje, że Ximena dostanie jakąś ciekawą rolę, chciałabym żeby zagrała czarny charakter :D"
Ja też bym tego chciała ;)
Myślę, że świetnie zagrałaby czarny charakter ((była bardzo przekonująca jako arogancka i krnąbrna Magdalena)

Chciałabym też, żeby Ivan Sanchez dostał jakąś fajną rolę w dobrej telce i żeby jego kariera się rozwinęła.
Przecież dużo słabsi od niego aktorzy (którzy bardziej wyglądają niż grają) mają dużo więcej ról niż on.

I jest atrakcyjny. Jego romantyczne, urocze spojrzenie jest bezcenne ;) Ma cudowne oczy.

ocenił(a) serial na 5
deeesire

A mi nie jest ano trochę przykro, że "Burza" się kończy. Wręcz przeciwnie - odliczam dni do końca. Po pierwsze dlatego, że telka była słabiutka i niczyja uroda tego nie zmieni, a po drugie dlatego, że w końcu poleci moje ukochane "Dzikie serce" z najpiękniejszą Aną Brendą i mega przystojnym Danielem. I w końcu (w opozycji do "Burzy") będą to aktorzy, którzy nie tylko dobrze wyglądają, ale także potrafią grać.

ocenił(a) serial na 10
Edi13

A kto nie umie grać w Burzy? :) To, że ktoś nie ukończył szkoły aktorskiej to nie umie już grać? Oglądałaś w ogóle Burzę? :) Nie sądzę, że Ana Brenda jest najpiękniejsza, dla mnie zdecydowanie Ximena :) No ale cóż, są różne gusta, o których się nie dyskutuje :)

ocenił(a) serial na 5
deeesire

W "Burzy" nie umieją grać m.in. Ximena i Willy Levy. Kursy doszkalające niestety nic nie dały. Z resztą wyniki oglądalności mówią same za siebie. "Burza" emitowana w najlepszym czasie antenowym przegrała z "Dzikim sercem", które miało najgorszy czas na antenie przeznaczony dla telenowel.
I owszem, obejrzałam wszystkie 116 odcinków wyemitowanych jak dotąd w Polsce.
Też uważam, że Ximena jest piękna, ale to za mało, żeby grać główne role. Marina była przede wszystkim bardzo drewnianą i nijaką protagonistką

deeesire

Jestem po obejrzeniu 4 odcinków "Corazon indomable" i tak jak Ty uważam, że Ana Brenda Contreras nie jest najpiękniejsza. To znaczy jest ładna, ale nie jakoś bardzo.
Wolę urodę Ximeny.

ocenił(a) serial na 9
Edi13

oczywiście o gustach się nie dyskutuje, każdy ma swoje zdanie :) Jak dla mnie w ,,Burzy'' są świetni aktorzy, Daniela Romo, Cesar Evora, William Levy tez dla mnie spoko, Ximena poradziła sobie doskonale, a trzeba pamiętać, że nawet szkoły aktorskiej nie miała, więc szacunek, tym bardziej, że rzucili ją od razu na głęboką wodę i dali dwie role. Już nie wspomnę o Ivanie, który jest tak genialnym aktorem, że nawet nie ma co dyskutować na ten temat :) Za rolę Hernana powinien dostać jakąś nagrodę :)

użytkownik usunięty
Anetaaa_4

Mnie również Burza wkręciła.. Szkoda że to już koniec , bo telka jest naprawdę MEGA :) Obsada świetna: Mariana Seoane , Iván Sánchez , Daniela Romo , Laura Carmine , William Levy , i wiele więcej , nie zapominając o pięknej Ximenie Navarrete , która świetnie odegrała podwójną rolę :) Telenowela megga :)

ocenił(a) serial na 9

Zgadzam się w pełni! :)

deeesire

widzę komentarz,że każdy odcinek "trzymał w napięciu"..no bez przesady :x niektóre były tak nudne,że nie chciało się oglądać xd
Hernan rzeczywiście świetny aktor...ten jego obłęd w oczach :)
Ximena aktorsko średnio...wolę ją w roli Magdaleny :)
Po Burzy chętniej wolałabym zobaczyć "La Gata" z Maite Perroni i Arenasem niż "Corazon Indomable" xd

użytkownik usunięty
izabela11223

Też wolałbym "La Gata" , ale "Corazón Indomable" było wielkim hitem , więc może być ciekawą telką , chociaż nie jestem do niej przekonany :)

ocenił(a) serial na 10
deeesire

Też uwielbiam burze, a Ximena moim zdaniem gra świetnie. I w roli Magdaleny i w roli Mariny ją uwielbiam :) Williama to zawsze uwielbiałam, w każdej jego roli. Ogólnie uważam, że obsada jest świetna! :)

asia94_1994

Według mnie aktorsko wszyscy sobie tu nieźle poradzili.
Ale najlepiej genialny Ivan Sanchez oraz Cesar Evora.

Ximena - na początku była drętwa, narzekałam na nią, ale potem od odcinka z pożarem rozkręciła się i zaczęła dużo lepiej grać.
Świetnie zagrała i Marinę, i Magdalenę (ciekawsza była postać Magdaleny)
Jak na amatorkę super.
Nie wiem, czy ja bym tak dobrze zagrała jak ona ;) Chyba nie ;))
Chciałabym, żeby Ximena zagrała teraz w kolejnej teli, najlepiej czarny charakter (była bardzo przekonująca jako arogancka i krnąbrna Magdalena)