http://3.bp.blogspot.com/_4G0Dl9OrGcY/S98g-cocQSI/AAAAAAAAABM/ybYoG0C1GVg/s1600/ 560.ab.update.greysanatomy.lc.050310.jpg
na zdjęciu są następujące panie:
1) Callie i Arizona
2) Lexie
3) Miranda
4) Cristina
5) Teddy
ZGODNIE ZE SPOILEREM KTÓRY ZNALAZŁEM W JĘZYKU ANGIELSKIM, A KTÓRY MAM NADZIEJĘ ŻE DOBRZE PRZETŁUMACZYŁEM, BĘDZIE CO NASTĘPUJE:
a) Jedna z sześciu pięknych pań ze zdjęcia usłyszy całkowicie nieoczekiwany zawód miłosny że zawiera sugestię o, tak, małżeństwie. To dość oszałamiające - dla nas i dla niej.
b) Inna kobieta ze zdjęcia powyżej będzie proponowała trójkąt. (I będziesz się śmiać.)
c) Inny związek się rozpadnie.
d) Inny duet będzie się oddalać kiedy tajemnice są obecne.
e) I jeszcze inna para będzie blisko zerwania przez nieporozumienie, ale wyjdzie z innej strony.
METODĄ PRÓB I BŁĘDÓW WNIOSKUJE CO NASTĘPUJE:
I) co do wariantu d) najbardziej pasuje mi tu 4) związek Cristiny i Owena - będzie tajemnica że Owen i Teddy coś do siebie jednak ...
II) co do wariantu c) w prawdziwych związkach na pewno nie jest Teddy ani Lexie, co do Mirandy raczej też nie ma między nią a Benem czy jak mu tam było związku bo dopiero randki za nimi ... tak więc zostaje Owen i Cristina (których wykluczyłem ponieważ pasują mi bardziej do wariantu d)) oraz Callie i Arizona - tak więc dedukcją wychodzi na to że to związek Callie i Arizony (1)) się rozpadnie (obym się mylił)
III) co do wariantu b) czyli tego trójkąta - nie pasuje mi za bardzo do Mirandy ta opcja ani do Teddy więc po eliminacjach zostaje Lexie, co byłoby prawdopodobne ponieważ inne przecieki sygnalizują że Lexie i Jackson będą mieli się ku sobie - więc do wariantu b) dałbym Lexie (2))
IV) co do wariantu a) (małżeństwa) oraz wariantu e) (nieporozumienia, które zbliży do zerwania ale wyjdą z tego) pasuje zarówno do Mirandy (3)) jak i Teddy (5)), z czego małżeństwo pasuje do nich obu, natomiast pomyłka pasuje do nich, jak i każdej pozostałej osoby
a Wy jak myślicie ??
No i po co ja to czytalam????? No nie! Ja mam nadzieje ze jednak Callie i Arizona beda mialy dziecko + ktoras zaproponuje "malzenstwo". To tylko moje nadzieje :)
Nie tylko Twoje bo moje też!! i Wspomniane jest że rozejdzie się para z długim stażem a czy Callie i Arizona mają aż tak długi staż?
na pewno mają dłuższy staż niż Lexie z Alexem, Teddy z Markiem i Miranda z Benem razem wzięci ... więc albo rozejdzie się Callie z Arizoną albo Cristina z Owenem (bo tylko te dwie pary mają długi staż i są parami do odstrzału zgodnie z wszystkimi spoilerami - Shonda wykluczyła by miało to dotyczyć Meredith i Dereka, a poza tym rozstanie dotyczy kogoś z tej 6 pań pokazanych na zdjęciu ...)
mam nadzieję że się mylę i to właśnie Cristina i Owen się rozstaną (chociaż jak już pisałem Cristina mi bardziej pasuje do tego oddalania się przez tajemnice Owena ...)
Taki mały, kolejny spoiler dotyczący dwóch finałowych odcinków, a dokładniej tego ostatniego ;)
oryginalna wersja:
"Lexie chooses between Mark and Alex. Owen chooses between Teddy and Cristina. Bailey faces the hardest medical choice that a doctor has to make. And the other choice that’s being made is Callie and Arizona, and whether or not they’re going to be together or not. It IS going to come down to the baby thing.
Meredith is going to have a lot going on in the finale."
moje tłumaczenie:
"Lexie wybierze między Markiem a Alexem. Owen wybierze między Teddy a Cristiną. Bailey stanie przed najtrudniejszym wyborem medycznym jaki lekarz musi dokonać. A inny wybór, który jest dokonany przez Callie i Arizonę, dotyczy tego czy będą razem czy nie. To będzie sprowadzało się do dzieci.
Meredith będzie miała dużo akcji w finale."
tak więc to pokrywałoby się z wcześniejszym spoilerem, znaczy albo Lexie zaproponuje trójkąt Markowi i Alexowi, albo Cristina zaproponuje trójkąt Owenowi i Teddy. Jeśli jednak to pierwsze, to by znaczyło że Owen dokona jednak wyboru z którą będzie czyli może dojść do rozpadu związku jego i Cristiny ... Druga sprawa, nieporozumienie o dzieci - może jednak właśnie świadczyć że o nich mówi punkt o nieporozumieniu jednak wyjściu z tego razem :) więc jest nadzieja :D
A mi pasuje tak:
Miranda- ślub
Lexie- trójkąt
A&C - rozejdą się
O&C - tajemnice
i zostaje Teddy... ale ona mi do ostatniego nie pasuje. - no chyba,że to ona będzie w trójkącie np T-O-C lub Mark- Reed- Teddy ;) ale ten drugi to raczej nie realny. Jeśli Ariozna zostawi Call to ta się załamie, a Robbins będzie wyrywała laski na złość :D
a więc tak, obejrzałem promo odcinka 22
http://www.spoilertv.com/2010/05/greys-anatomy-episode-622-shiny-happy.html
i odnośnie tego co tam wypatrzyłem wnioskuje następne poprawki w swoim rozumowaniu:
b) trójkąt - dotyczy Teddy (Reed i Mark)
d) tajemnice - dotyczy Cristiny
e) nieporozumienie - dotyczy Mirandy
zostaje jeszcze małżeństwo oraz rozpad związku a z postaci zostają Lexie oraz Callie i Arizona (gdzie Lexie nie tkwi w żadnym długim związku) ...
Jestem totalnie zaskoczona tym trójkątem Reed - Mark - Teddy, ale obejrzałam promo i rzeczywiście! :)
Moje przewidywania odnośnie tematu:
I) Callie i Arizona - wiem, a może to małżeństwo dotyczy tej pary? To byłaby niespodzianka, wielka niespodzianka.
II) Teddy - Mark - Reed i ich trójkąt - to już wiemy.
III) Miranda i nieporozumienie.
V) Cristina i Owen - tajemnice. To też już raczej pewne.
(Czy mi się wydaje, czy Cris coraz bardziej boi się Owena? Przyjrzyjcie się dokładnie w promo, zauważyłam to już w kilku wcześniejszych odcinkach. Jejku, Shonda zrobiła z niego jakiegoś potwora... Oby się tylko nie rozstali, bo to moja ulubiona para. ;])
V) Lexie i Alex - rozstaną się (pomimo tego, ze oni nie byli w związku. A może byli? :])
No właśnie małżeństwo raczej nie dla Lexie i dla Alexa bo on chyba jeszcze nie wziął rozwodu z Izz co? więc może C&A ;D
te wątpliwości zaczynają mnie już denerwować ;P
po pierwsze Lexie i Alex nie byli w związku, to był raczej niezobowiązujący seks jak to określiła Lexie ... po drugie rozpaść ma się para która jest ze sobą długo (więc z tych 6 osób ze zdjęcia to może dotyczyć tylko Callie i Arizony oraz Cristiny i Owena) ...
Shonda zapewniła że Mer&Der ma się bezpiecznie a w ostatnich odcinkach dowiemy się czy będą mieli dziecko czy nie - nie wiem czy pamiętacie ale w jednym z seriali miało się pojawić dziecko i para Mer&Der z GA była również w tym zestawieniu - oprócz tego w finałowych odcinkach ma się dużo dziać wśród nich ;)
sory, że pytam tutaj ale mam pytanie i do bardzo ważne kto śpiewa w 10 odcinku seri 6 ta kolędę Silent Night? Prosze powiedzcie!
Tę kolędę śpiewa Sara Ramirez (czyli serialowa Callie).
Proszę: http://www.youtube.com/watch?v=QSlpMIx8dIg
:)
Po obejrzeniu odcinka 21 moje zestawienie trochę ulega jednak zmianie:
*SPOILER*
I) Callie i Arizona- to raczej tej pary będzie dotyczyło rozstanie. Mam nadzieję jednak, że moje obawy są zbędne, bo to świetny związek!
II) Lexie i Alex- co ciekawe, na ich rozstanie się nie zanosi. Co więcej, chyba powoli oboje zaczynają się angażować.
Czy więc małżeństwo będzie dotyczyło właśnie tej pary?
Hm, to byłby niezły finał. ;]
(Reszta "przewidywań" nie ulega zmianie...)
racje z trójkątem ?? Anula_3, przecież napisałaś że trójkąt = Lexie, a wychodzi na to że chodzi o Teddy :D
reasumując, znając już akcję dzisiejszego odcinka oraz spoilery jest co następuje:
a) małżeństwo - czyżby Lexie ?? :D
b) trójkąt - Teddy/Mark/Reed
c) rozpad związku - Callie&Arizona
d) tajemnice - Cristina&Owen
e) nieporozumienie - Miranda
czyli przy pierwszym typowaniu trafiłem jak na razie w rozpad związku Callie&Arizony oraz zanosi się na to że dobrze trafiłem na tajemnice wśród Cristiny i Owena a także nieporozumienie u Mirandy ;)
wygladalo mi na to w ostatnim odcinku ze Alex ma sie ku Lexie. Papiery rozwodowe podpisal,pocvalowal publicznie i wzial za reke i razem wrocili do domu wiec moze i bedzie malzenstwo :)
Możliwe. :D Możliwe też, że to był taki żart producentów od samego początku, w końcu to Alexander i Alexandra... Pasują do siebie. :)
nie mówiąc o tym że Alex to przyjaciel siostry Lexie, Meredith :) tylko co z Markiem ?? :D Lexie w ostatnim odcinku ma wybrać między Alexem a Markiem więc jeszcze coś się może wydarzyć :D
Wątpię, żeby Alex decydował się na małżeństwo po doświadczeniu z Izz, a Lexie tym bardziej, już przeprowadzka do Marka była dla niej dużym krokiem, nie wiem czy pamiętacie? I zabawa w rodzinę nie bardzo jej odpowiadała, ale powinni być razem, bo chyba pasują do siebie, tzn. z Alexem. Nie wyobrażam sobie jak miałoby wyglądać ponowne zejście się Lexie z Markiem po tym wszystkim, co robili po rozstaniu, ale lubiłam ich jako parę. Cikawa jestem bardzo co z Owenem, Cristiną i Teddy.
po obejrzeniu dzisiejszego odcinku (po angielsku więc jeszcze nie w pełni wszystko rozumiem) widać już że sugestię małżeństwa dostała Lexie od Marka :) trójkąt zapewne dotyczył Teddy/Mark/Reed ... nie zrozumiałem w pełni ostatnich słów w odcinku ale brzmiało mi to na coś w stylu "nie jestem z Owenem" albo "nie mogę być bez Owena" (to co Cristina mówiła) ale mogę się mylić ... tak więc czekam na napisy ... co do pary która będzie bliska zerwania, widać wyraźnie że chodziło o Mirandę ... tak więc wszystko już wiemy ;)