Może to zabrzmi głupio, ale mógłby mi ktoś opowiedzieć co działo się w dwóch ostatnich
odcinkach 2 sezonu? Nie stricte przypadki medyczne o których opowiadały te epizody
(chyba, że znalazło się tam coś ekstremalnie fascynującego) ale głównie jakieś ważne
wydarzenia związane z głównymi postaciami i ich życiem prywatnym. Co z Addison? Psem?
Weterynarzem? Cristiną i Prestonem? Z Dannym? George'm i Torres? Uwielbiam ten serial
a nie mam mozliwości obejrzenia tych dwóch odcinków a nie chcę oglądać dlaej bez tej
wiedzy.
Wszyscy stażyści pomagają Izzy w podtrzymaniu życia Denniego, aby dostał nowe serce. Pacjentką Addison okazuje się siostrzenica Webbera-Cammila, która ma wznowienie raka. Burke musi podjąć decyzje poczekać aż tętniak sam się wchłonie, czy poddać się natychmiastowej operacji. Christina nie potrafi doradzić Prestonowi i ucieka z sali od niego. Derek postanawia zaryzykować i operować Burka. Richard dowiaduje się od swojej żony, że wiedziała o jego romansie z Elise Grey. Bailey odkrywa cały spisek stażystów, każe im opuścić salę, nikomu nie mówić co się tu wydarzyło. Denny dostaje serce a operacje przeszczepu przeprowadza Ericka Hahn. O przecięciu LVAD dowiaduje się szef co może mieć konsekwencje dla szpitala.
Gdy emocje po dramatycznych wydarzeniach ostatnich dni opadają, wydaje się pozornie, że wszystko wraca do normy. Pod presją udało się znaleźć nowe serce dla Denny'ego. Także operacja Prestona powiodła się Derek uratował go, ale Cristina nadal niepokoi się o chłopaka. Callie zmusza George'a, by wyznał, co naprawdę do niej czuje. Derek i Meredith będą musieli zdecydować, co dalej z ich wspólnym psem. Podejmują decyzje ze lepiej go uśpić, aby się nie męczył Meredith wydaje się szczęśliwa w nowym związku z Finnem, także Derek i Addison na dobre do siebie wrócili. Danny oświadcza się Izzy. Szef nie wie kto odciął LVAD pacjenta, ale ma jedynie podejrzenia wobec stażystów. Zostają oni odsunięci od operacji a w ramach kary maja przygotować bal maturalny dla siostrzenicy Webbera. Podczas balu Danny umiera a Derek i Meredith uprawiają seks w pokoju zabiegowym. Gdy Izzy dowiaduje się o śmierci jej narzeczonego przyznaje się że odcięła LVAD i odchodzi ze stażu na chirurgii.