PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=165277}

Chirurdzy

Grey's Anatomy
2005 -
7,9 123 tys. ocen
7,9 10 1 122785
7,0 5 krytyków
Chirurdzy
powrót do forum serialu Chirurdzy

Przeczytałam właśnie na fejsbuku taki wpis:
"Odnośnie finału "Grey's Anatomy" : twórczyni serialu, Shonda Rhimes, potwierdza że w finale zginie uwielbiana przez wszystkich postać. Kogo obstawiacie?"

Nie lubię tego! A Wy macie jakieś pomysły???

kasia12088

Mam nadzieje że to nie będzie cristina, może Izzie umrze na tego raka. Nie wiem.

swann_4

A też myślałam o Izzie. Zresztą jakiś czas temu czytałam spojlery, że Izzie ma wrócić do serialu i zapomniałam o tym całkiem xD Więc może jednak wróci, żeby umrzeć... ekhm

kasia12088

Ja obstawiam Alexa albo Richarda ,lub byc moze Izzy

kasia12088

Słowa autorki serialu odnośnie finału: "Wielu naszych scenarzystów płakało, co się rzadko zdarza. Będzie kilka szokujących, wstrząsających chwil".

Tak więc najprawdopodobniej UMRZE ktoś do kogo się przywiązaliśmy, jakaś bliska i uwielbiana przez nas postać!!!

Na pewno nie Izzy, aktorka grana przez nią odeszła z serialu. Umrze jedna z głównych postaci:
Derek
Callie
Alex
Cristina
Lexie
Arizona
Meredith
Owen
Teddy
Bailey

Ja obstawiam Bailey...

http://showtv.pl/news_item_3441.htm tutaj nieco informacji

Czemu nie uwzględniłeś Sloana?

JustFurious

Zapomniałem, a już potem nie można było edytować ;p

JustFurious

nie nie nie sloan nie moze zginac ja caly sezon czekalam az sie w koncu zejdą z lexie

adzia15

no właśnie, cały sezon wyczekiwania na powrót tej pary, nie mogą uśmiercić Marka, wydaje mi się, że może chodzić o Cristinę lub Alexa, nie chcę tego (dla jasności), ale chyba nie posuną się do tego, by zabić Meredith

kasia12088

a może spróbujmy z innej strony.
czy ktoś z Was ma jakieś info na temat przedłużenia przez aktorów kontraktów na nast sezon? logiczne, ze jesli ktos ma podpisane, to nie umrze, więc może pójdźmy tą drogą : )

teafortwo

No właśnie niestety na razie nic nie wiadomo.

no ja obstawiam osobiście Owen'a bo muszą zakończyć jakoś związek Cristiny i Owena a to w tym wypadku chyba najsensowniejsze rozwiązanie, skoro i tak ma ktoś umrzeć. A wtery April albo Derek zostanie szefem i po sprawie ;p

teafortwo

a Owen lecial tym samolotem?

marlakjohn

chyba nie, tak więc moja teoria legła w gruzach

kasia12088

Najprawdopodobniej ta osoba umrze na wskutek katastrofy samolotu, gdyż po pierwsze wskazywałby na to tytuł ostatniego odc. a po drugie takie są przecieki, więc najprawdopodobniej będzie to ktoś z rezydentów lub dr Weber lub matka Jacksona wracając z egzaminów. Wiadomo, że raczej to nie będzie Meredith z przecieków, a największe spekulacje są odnośnie Alexa.

kasia12088

stawiam na Dereka

lukaszd80

uważam że będzie to Derek, ponieważ na początku 8 sezonu czytałem artykuł że aktor grający Dereka nie ma zamiaru przedłużyć kontrakt o następne lata.

lukaszd80

Też myślę że będzie to Derek...

kasia12088

Obstawiam: Mer, Dereka, Cristinę lub Alexa... bo tę czwórkę lubię najbardziej... czuję, że poleją się łzy:(... Najgorsza opcja to Mer lub Derek

ceylor

na pewno w tej serii zginie jedna postać, bo jeden aktor zdecydował odejść z serialu - stawiam na Alexa lub Bailey, reszta postaci zginie na początku dziewiątego sezonu, będą to wszyscy pozostali, którzy nie zdecydują się na przedłużenie kontraktu

makabrka

ale to jakaś potwierdzona informacja? w sensie, że inni też zginą... trochę to naciągane;)... mogą w końcu się rozjechać po świecie, nie trzeba ich zaraz uśmiercać hehe:)

ceylor

Potwierdzona, padła w wywiadzie z Shondą Rhimes ;) Podkreślała, że było trudno jej napisać scenariusz, bo po raz pierwszy pisząc finał, nie wiedziała, kto z aktorów będzie grał w kolejnej serii. Śmierć jednej osoby (znanej, lubianej, podobno w trakcie nagrywania tej sceny wszyscy płakali) jest pewna, bo już nagrana, natomiast dla reszty pozostawiła otwarte zakończenie, tak aby mogła zacząć nową serię w dowolnym składzie. Jedyny wniosek: może zginąć każdy ;)

ceylor

Meredith i Derek są mało prawdopodobni - już dawno obiecano im szczęśliwe zakończenie i jak na razie Shonda dotrzymuje słowa (nie rozeszli się pomimo kilku ostatnich incydentów ). Cristina też raczej nie - Shonda przyznała, że są takie osoby, które tak czy siak zginąć nie mogą. Dlatego tak jak ktoś już to napisał, najbardziej prawdopodobne osoby to Bailey i Alex. Możliwe, że też Owen, Teddy, Weber. Raczej nie Lexie i Mark, April, Avery. Nie wiadomo co z Callie i Arizoną oraz Weberem.

kasia12088

dlaczego mam złe przeczucie ,ze to Sloan ? Oby nie Callie

kasia12088

Jak jest napisane że w katastrofie lotniczej to może zginąć: Alex,Avery, April,Cristina,Meredith lub Richard. Tylko oni lecieli. Więc Owen, Teddy, Bailey, Shepherd, Arizona, Callie nie zginą.

Jednocześnie mają dziać się dwie rzeczy: jedna w szpitalu, druga poza nim. Szpitalne wydarzenia mogą mieć związek z przyjaciółmi Arizony, którzy przybędą do szpitala z tajemniczymi objawami. Moim zdaniem prawdopodobna jest też ona, Jessica jest w ciaży, być może planuje odejść z serialu. Jeśli nie ona, to Bailey lub Alex.

makabrka

Możliwe, producenci nas zaskoczą to wiemy na pewno.

i to najrozsądniejszy wpis ;-)))
bo producenci zaskakują nas już przez siedem sezonów i są w tym naprawę genialni
nic nie przewidzimy, zobaczycie, że wszyscy pootwieramy buzie ze zdziwienia

makabrka

Masz rację. Aktorka grająca Arizonę spodziewa się trzeciego dziecka - obecnie ma dwuletnią córkę i pięcioletniego syna. Możliwe, że tym razem będzie chciała odejść z serialu by zająć się dziećmi. Śmierć Arizony mogłaby dać zwrot ku relacjom Callie-Mark i Mark-Lexie. Z drugiej strony wg mnie byłaby to spora przesada żeby po raz kolejny obarczyć Callie takimi przykrymi wydarzeniami...

OO nie oby to nie była Arizona :/ bardzo lubię ich wątek. Jakby jednak tak się stało to masz rację, że może Calie i Mark by się zeszli, ale to i tak jest bez sensu dla Callie, za dużo spadło odpoczątku serialu na tą bohaterkę. Mam nadzieję, że serial skończy się happyendem dla tej pary i uśmiercą kogoś innego. A może to jednak będzie alex bo nie dotarł na egzaminy w najnowszym odcinku?? Sama nie wiem, ale ciekawi mnie jak cholera ;p

makabrka

Jak bardzo lubię Arizonę, tak coraz bardziej podejrzewam, że to właśnie ją uśmiercą. Bardzo bym tego nie chciała, ale obiektywnie rzecz biorąc, jej śmierć mogłaby dużo namieszać, a o to ostatecznie chodzi. Przez ten sezon było zbyt cukierkowo między Callie a Arizoną, więc dlaczego scenarzyści mieliby tego nie zepsuć... Ta śmierć mogłaby wprowadzić jakiś zamęt między Callie a Markiem, który dopiero co wrócił do Lexie (przecież wszyscy wiemy, że do siebie wrócą). Ponadto Arizona "opiekowała się" od dawna Alexem, wręcz siłą zmusiła go, żeby spróbował zdążyć na ten egzamin, bo bardzo chciała wziąć go w przyszłości pod swoje skrzydła. Jestem przekonana, że Alexowi uda się zdać ten egz., będzie miał przed sobą perspektywę świetlanej zawodowej przyszłości w Seattle pod okiem Robbins, a tu nagle ona ginie. To zostawia otwartą furtkę dla niego na przyszły sezon - zostanie w Seattle czy nie? Ponadto zastanawia mnie ten nagły wątek z przyjaciółką z dzieciństwa, może będzie ona mieć związek ze śmiercią Arizony. Pikanterii dodaje też fakt, że Shonda w wywiadach odmawia wypowiedzi na temat przyszłych losów Callie i Arizony...
Tak więc ja obstawiam Arizonę, ale to tylko moje luźne domysły. :)

kangaroo94

NIe wiem czy SPOJLERUJE wiec na wszelki...

Z tym Alexem to watpliwe bo on jako jedyny nie pojawil sie na egzaminie (tak to przeciesz zostalo pokazane) bo bedac w szpitalu powiedzial do Arizony ze zostalo mu tylko 3h i chyba nie zdarzy...no i sie nie pojawil...pozdro

myszowatek81

Jeszcze się nie pojawił, ale to nie oznacza, że nie wpadł sekundę po tym jak skończyło się ujęcie ;)

makabrka

Otóż to. W zwiastunach zawsze wszystko jest pokazane od jak najbardziej dramatycznej strony, a zwykle nie kończy się tak źle, jak się zapowiada, już do tego przywykłam. :) Nie zdziwiłabym się nawet, gdyby mimo pokazanie tej sceny, w której jest mowa, że nie wszyscy zdali, jednak zdaliby wszyscy. Mogło np. chodzić o Aleca właśnie, że nie zdał, bo się spóźnił, Richard mógł zainterweniować, że Karev spóźnił się, bo ważniejszy był dla niego pacjent, jak dla każdego dobrego lekarza, i ostatecznie mogli go dopuścić. Ot, kolejny luźny domysł, mogłabym je produkować w nieskończoność. :)

kangaroo94

Albo: w całym szpitalu są przecież też inni rezydenci, którzy mogli nie zdać ,p

Właśnie! Nie pomyślałam o tym... :)

kangaroo94

Jeśli chodzi o Arizonę powtórzę argument, który napisałem w innym temacie.

Jeżeli Sara Ramirez (Callie) pozostanie w serialu a Jessica Capshaw (Arizona) odejdzie - scenarzyści chyba nie będą mieli innego wyjścia jak uśmiercić Arizonę. No bo jakie są alternatywy? Przecież nie wyjedzie. Podobnie może być właśnie z Callie i Bailey ALE w przypadku Arizony wiemy że aktorka jest w ciąży i istnieje ryzyko, że odejdzie z serialu. W tym przypadku sceny jej śmierci mogli nakręcić dlatego wcześniej (bo scena śmierci jednej osoby już jest nakręcona) bo Jessica jest w ciąży i później mogłaby nie być wstanie zagrać.

!!!!!!

dobrze by było zeby uśmiercili Arizone nie lubie jej ,a jak nie ona to moze byc Cristina.

lukasz16

Ja juz jakis czas temu czytalam, ze jest to ostatni sezon Ellen Pompeo i Patricka Dempsey, wiec obstawiam ze Derek zginie:(

haniapradziad

rany, czytam te wasze posty i coraz bardziej włos mi się jeży na głowie! miałam nadzieję, że w tym sezonie wyjątkowo nikogo nie uśmiercą, że poprzestaną na wyjazdach/ odejściach/ rozstaniach.
to prawda, że ostatnio wątek calliowo-arinozowy nie obfitował w zwroty akcji, był wręcz nijaki, a aktorka grająca arizonę jest w ciąży, ale naprawdę sądzicie, że kazaliby Callie znów przechodzić przez śmierć ukochanej osoby? eee, oby nie.
za to czytałam gdzieś, że Patrick Dempsey nie był pewien, czy chce przedłużyć kontrakt, więc może to jemu przydarzy się coś niedobrego, a Meredith z Zolą wyjadą...

kasia12088

Czytałam gdzies wywiad z Dempsey'em ( Derek), że już nie chce dłużej ciągnąć Chirurgów, więc obstawiam, że to o niego chodzi..

ann19919

Hmm a mnie sie ukazal artykul, ze Pompeo i Dempsey zgodzili sie i podpisali kontrakty na 9 sezon... tak wiec nie obstawialabym tej pary...

kasia12088

Nie zginą:
Meredith, Cristina, Alex, Derek, Bailey, także Sloan i Jackson.

źródło: spoilersguide.com/greys-anatomy/greys-anatomy-spoilers-whos-not-dying-in-the-fin ale/

A więc postacie, które nadal są prawdopodobne:
Owen, Teddy, Callie, Arizona, April, Lexie.

Mając taki wybór, chyba wybrałabym April, żeby zginęła w sensie.

Selna

Ja Owena, ale biorąc pod uwagę argumenty jakie padły tutaj na forum najbardziej prawdopodobna jest Arizona.

Niestety z tym też muszę się zgodzić... ale szkoda mi Calli, a pomysł żeby po tym ją spiknąć z Sloanem jak dla mnie naciągany. To już bym chyba wolała żeby razem wyjechały do jakiejś Afryki i SAre Ramirez też wywalić z obsady. No ale poczekamy, zobaczymy. A tak a propos to dokładnie kto zostanie, a kto umrze to dowiemy się dopiero na koniec września??!!

Selna

Wydaje mi się, że jeśli chodzi o tę konkretną osobę to odpowiedź poznamy w finale. Natomiast wiadomo, że zakończenie sezonu będzie miało charakter "otwarty", czyli scenarzyści pozostawią wiele niedomówień. Ale z drugiej strony zapewne wcześniej dowiemy się, którzy aktorzy przedłużyli swoje kontrakty, a tym samym czy ich postacie przeżyją czy nie :)

Nie blagam tylko nie Owen, nie zniese Cristyny w nastepnej depresji...do tego jeszcze polaczy sily z Teddy a wtedy wyjdzie katastrofa...albo nastepna para lesbijek :D

LosMartitos

Uwaga, spojler:

Question: Any hints about the big death in the Grey’s Anatomy finale? —Jessica
Ausiello: The Originals (i.e. Meredith, Cristina, Alex) are safe. Ditto Bailey.

Question: Could you pleeeease give us a clue about who dies on Grey’s Anatomy? I’m losing my mind here! —Kelly
Ausiello: I can also rule out Jackson. And Mark.

Ale ani słowa o Owenie. Dereka w sumie też nie wymieniono w tej "bezpiecznej" grupie, ale "The Originals" wskazuje chyba na to, że i jego można wykluczyć.

ups, dopiero teraz zauwazyłam, ze ktoś wcześniej o tym wspomniał. sorry.

novocaine_

Nic się nie stało ;p "orginals" w tym przypadku oznacza bohaterów pierwotnych, a te imiona, które wymieniono to tylko przykłady. Dlatego w poprzednim poście do grupy bezpiecznych zaliczyłem także Dereka. Weber też się do nich zalicza :)

Nadal pozostają prawdopodobni: Owen, Teddy, Callie, Arizona, April, Lexie.