Chirurdzy

Grey's Anatomy
2005 -
7,9 123 tys. ocen
7,9 10 1 123312
6,6 7 krytyków
Chirurdzy
powrót do forum serialu Chirurdzy

Oczywiście nie powinny tu wchodzić osoby, które nie chcą czytać plotek dotyczących fabuły 5 sezonu.

Właśnie znalazłam ten artykuł: http://jeffreydeanmorganfans.com/Articles/us_weekly_07282008.jpg

WOLNE Tłumaczenie:

Izzie może dostać guza mózgu

Katherine Heigl nie bała się krytykować scenarzystów GA. Teraz oni chcą się zemścić. W czerwcu gwiazda skreśliła swoje możliwości na zdobycie nominacji do nagród Emmy (jak już wiadomo miała rację), mówiąc, że scenarzyści nie dali jej odpowiedniego "materiału", który zagwarantowałby takową nominację. Jak podaja jedno ze źródeł, odpowiedzią na narzekanie Kate będzie guz mózgu dla Dr. Izzie Stevens. "Shonda i scenarzyści są wkurzeni jej zachowaniem", podaje źródło, "to będzie ich zemsta, nie będzie nawet wiedziała, czy jej postać przeżyje czy nie". Jednak są jeszcze dobre informacje dla fanów Izzie, których jej guz zasmuci: JEFFREY DEAN MORGAN WRÓCI (!!!!!!!!!!!!!!!!) jako Denny Duquette w wizjach wywołanych przez nowotwór. "Jednk może wyjść z tego coś dobrego" uważa jedno ze źródeł. Ta rola zagwarantuje jej Emmy. Przedstawiciel ABC powiedział US Weekly: "Możemy potwierdzić, że Morgan wróci, ale żadne dalsze inforamcje nie zostaną podane".

Ze swojej strony mogę powiedzieć, że Shonda publicznie zaprzeczyła jakoby była zła na Kate za tę wypowiedź (swoją drogą uważam, że dziewczyna ma rację). Poza tym kilka dni temu chyba jeden z szefów ABC Stephen McPherson zaprzeczył jakoby postać Izzie miała zostać zabita, dodał również, że w tym sezonie jej wątek będzie niesamowity i będzie centralnym punktem tego co się będzie działo wokół. "Wszyscy jesteśmy podekscytowani!".

Dla mnie powrót Denny'ego będzie jak otwieranie świeżej rany. Z jednej strony się cieszę, z drugiej nie. Wciąż pałam żądzą mordu na Shondzie za to co zrobiła tej postaci. Mam nadzieję, że Izzie dostanie ten nowotwór, ale przeżyje, lubię ją. Trochę psychiczna, ale jest radosna i ciepła, to ona "uczłowiecza" ten serial.

Jest jeszcze jedna "nowina" prawdopodobnie ktoś będzie w ciąży... Tym razem stawiam na Mer.

Akcja pierwszego odcinka będzie się toczyć w jakiś czas po wydarzeniach z finału sezonu. Więcej niż kilka dni, ale nie więcej niż miesiąc.

użytkownik usunięty
Silva

moze to jakis stary znajomy?? moze ten gosc ktorego reanimuja okaze sie np jej kolega ze studiow z ktorym byla blisko. trafia jako pacjent a gdy wyzdrowieje bedzie lakarzem w seattle i bedzie rywalizowal z derekiem o mer.

ocenił(a) serial na 8

No rzeczywiście Derek stoi koło Richarda. Ale nie sądze żeby Meredith tak sie przejęła starym kolegą ze studiów. Teraz to już nie wiem co myśleć:)

Lexie

to sa spoilery nowego sezonu wiec mozliwe ze richard rozmawia z callie i derekiem o jakims przypadku. a w zupelnie innym odcinku, wczesniej lub ponziej, cos sie dzieje derekowi (bo to napewno on), a meredith (bo to napewno ona) dowiaduje sie i krzyczy: NO. tylko pytanie co sie stalo na wzgorzu? myslicie ze tam wybuchl pozar bo derek wyglada na popazonego.

seretny5

Zrobiłam małe poszukiwania. Nigdzie nikt nie wspomina o tym, że któryś z głównych bohaterów będzie miał wypadek, to raz.
Dwa, Derek wprowadzi się do Mer i będą mieszkać razem :)
Trzy, w pierwszym odcinku pojawi się ofiara z wypadku, której pomoże dr. Hunt
Cztery, zajawka jest tylko z openeru.
Pięć, MerDer szczęśliwie zejdą ze wzgórza...

Po małych poszukiwaniach:

UWAGA!!!!!!!!! NOWY ZWIASTUN I OMG!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=7T2uhbb6w2g

SZOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOK!

Właśnie szukam jakichś potwierdzeń na to, że jednak Rose nie jest w ciąży i kłamie (bo rzeczywiście pojawi się jedynie w kilku odcinkach i nie będzie chciała odejść tak łatwo) no i że Derek nie będzie ofiarą wypadku.

Silva

Dobra odsłuchałam wypowiedź Shondy na stronie Grey's Anatomy i przyznaje, że nie ma mowy o tym, aby Rose była w ciąży czy Derek miał wypadek. Dla mnie to zabrzmiało jak deklaracja i ja jej wierze.

Silva

http://www.youtube.com/watch?v=2NJmkWcQV8U

Lepsza jakość i kluczowe momenty w zwolnionym tempie. Coraz częściej pojawia się teoria, że to sen czy też wyobrażenie.
Rzeczywiście to Derek tam, ale wszystko wskazuje, że to jednak nie jest prawda. Sami możecie posłuchać zapewnień Shondy na stronie GA, że Rose nie będzie w ciąży, a Derek nie będzie miał żadnego wypadku. Poza tym wygląda na to, że coś się przytrafi Cristinie... To wygląda jak butelka z wodą ewentualnie sopel lodu. Może wybawi ją nowy lekarz?

Wybaczcie, że tak post pod postem, ale strasznie się podekscytowałam. Czekanie na ten opener to męczarnia.

ocenił(a) serial na 7
Silva

A mnie się wydaje, że to nie Derek będzie miał wypadek, tylko Thatcher, ojciec Meredith. To by wyjaśniało ten jej krzyk, a także determinację Richarda w ratowaniu rannego (w końcu mają wspólną historię).

Jalie

http://img386.imageshack.us/img386/774/derekqy0.jpg

Zrobiłam screen i wyostrzyłam na ile się dało To jest Derek albo ktoś bardzo podobny do niego, ale mnie się wydaje, że to jakiś sen, a raczej koszmar Meredith...

ocenił(a) serial na 8
Silva

Możliwe że z tym wypadkiem to będzie sen Mer, ale wydaje mi sie ze Rose rzeczywiście bedzie w ciązy albo poprostu powie tak żeby zatrzymać Dereka. Ta scena kiedy mówi Derekowi że jest w ciązy jest taka... realistyczna, wydaje mi sie że gdyby to był sen to moze nakręcili by to inaczej, tak jak wtedy kiedy Mer miala koszmary w 3 sezonie.

Lexie

on jej sie tam oswiadcza, a rose mowi ze jest w ciazy. szczerze? miejmy nadzieje ze to cos rodzaju snu. a wiecie kiedy bedzie w internecie opener?

seretny5

Mnie się wydaje, że Meredith wyobraża sobie najgorsze scenariusze, które mogłyby przeszkodzić w jej związku z Derekiem (ciąża i wypadek). Prawdopodobnie to właśnie Callie jest w ciąży, a ojcem jest Mark.

ocenił(a) serial na 8
Silva

A ja chyba w jakims wywiadzie czytałam że Mark nie bedzie ojcem. Pewna nie jestem ale co ś mi sie kojarzy. Chyba jakis wywiad na youtubie z nim ogladalam i on wlasnie powiedzial ze to nie bedzie jego dziecko.
Ale głowy nie dam...

Silva

ostatnio czytalam wypowiedz shondy o tym ze chciala ludziom ogladajacym final sezonu 4 dac nadzieje, wiec niemozliwe zeby dokladnie w nastepnym odcinku chciala popazyc dereka i okaleczyc jednego z rezydentow. wiec... miejmy nadzieje ze to tylko wyobrazenia meredith, ktora przeciez boi sie zwiazac.

Mnie sie wydaje ze to jest Christina. Zauwazcie jak ubrani sa stazysci. Christina jako jedyna pod fartuchem ma czarna bluzke i w scenie kiedy upada to widac ta widac ta czarna bluzke.

ocenił(a) serial na 10
Silva

Tak jak już większość powiedziała to napewno nie Derek będzie miał wypadek: po pierwsze Derek z tego co pamiętam posiada inny samochód (Land Rover Series), po drugie scenarzyści temu już zaprzeczyli.
Dawno nie pojawiał się ojciec Mer więc dużo wskazuje że to właśnie on będzie, jeśli wogóle ktoś. sorki za kasztanienie :)

ocenił(a) serial na 6
Silva

Rose nie ma czerwonej bluzki w finale.

ocenił(a) serial na 10
_S_

http://www.youtube.com/watch?v=df0TiuSbraI

jestem w szoku !!!

avonelee

Hmm ....wiecie że tytuł odcinka to "Dream a Little Dream of Me"
czyli ... to na pewno sen jest :D

avonelee

Też to przed chwilą obejrzałam i jestem w szoku, ale przecież on musi żyć więc to na pewno sen Mer, która przysnęła czekając na Derka ;)

Ale swoją drogą aż mi się oczka zaszkliły...

avonelee

scena rewelacyjna.
od chwili kiedy przestali reanimować Dereka jestem na 99% pewna że to tylko zły sen Mer.

ocenił(a) serial na 10
avonelee

It's a Dream! I Believe that's just a Dream!

fazato

Z drugiej strony to jednak może być prawda... Derek nie oddycha... nagle przed nim staje Danny i mówi BUUU ;) I Derek łapie oddech ;)

ocenił(a) serial na 8
dzastonoga

Mam atak śmiechu:D.Właśnie się zastanawiam jak oni w to wszystko chcą wepchnąć Denny`ego,oby nie brat bliźniak,to by było naciągane.
A Derek na pewno żyje,nawet sam tytuł wskazuje na sen.
A Rose chyba nie miała czerwonej bluzki w finale...czyżby szykowała się jakaś inna ciąża?

ocenił(a) serial na 10
_malena_

Drugi sneak peak http://pl.youtube.com/watch?v=akgz9H8wDzk

avonelee

oj bedzie sie dzialo bedzie sie dzialo... hhehe :P

ina_chan

ja zakładam, że Meredith czekając na Dereka wyobraża sobie najgorsze rzeczy, które mogłyby się wydarzyć i byłby przeszkodą w ich szczęściu. Poza tym w zwiastunach Meredith jest już w kompletnie innym stroju i mówi Cristinie, że będzie panią Shepard. Plus możecie posłuchać wypowiedzi Shondy, która mówi, że Rose nie będzie w ciąży, a Derek nie będzie miał wypadku (to już kolejny raz powtarzam). Wystarczy skojarzyć fakty. Ja się kompletnie nie przejmuję tym klipem. Jest ciekawy i widać, że Ellen dobrze zagrała.

ocenił(a) serial na 10
Silva

takie proma są robione tylko po to żeby podgrzać atmosferę.
i tak się w sumie dzieje.

ocenił(a) serial na 8
ayta_2

tylko podkrecają atmosfere przed obejrzeniem openeru. to jest napewno zły sen Mere. I Ellen rzeczywiście świetnie zagrała:):)
Ja nie wiem jak ja wytrzymam do 25 września!!

ocenił(a) serial na 10
Lexie

http://pl.youtube.com/watch?v=Pfen9k1ix24&feature=related
no to patrzcie.
mam nadzieje ze to nie bedzie prawda :(
az mi smutno

tamija

Przecież już wcześniej podany był link do tego wideo, ale teraz nie działa. Co nie zmienia faktu, że to nie jest prawda i tyle w tej sprawie.

Silva

http://www.greysanatomyinsider.com/2008/09/eric-dane-dishes-on-mcsteamy-greys-an atomy/ Między spoilerami do Heroes jest też krótka rozmowa z serialowym Markiem i mówi on że ma nadzieje że następna jego serialowa partnerka będzie nam dobrze znana. I tak zastanawiam się o kogo mogłoby chodzić... Christina i Bailey odpadają... załóżmy że CAllie będzie z Ericą, Lexi o to nie podejrzewam i zostają nam Meredith i Izzie. Wiadomo że Meredith i Derek to para, której mam nadzieje w tym sezonie nie popsują i zostaje nam Izzie... Myślicie że jest taka opcja? ;> Nigdy nie myślałam o nich jako potencjalnej parze... ale fajnie mogłoby to wyglądać ;) . To są tylko moje wolne myśli ;)

dzastonoga

Trochę późno się obudzili, bo to było chyba w sierpniu. Wtedy pojawiły się plotki, że chodzi o Lexie, bo będą mieli moment w 3 sezonie, ale nie sądzę, bo ona jest zakochana w George'u, który tego nie widzi, bo jest zajęty przygotowaniami do drugiego podejścia do egzaminu. Izzie nie chyba (ale byłoby fajnie!), ponieważ jest Alex. A może Sydney? Byłby jajca LOL

ocenił(a) serial na 10
Silva

w 3 sezonie ... o_O ??

Chyba w 5 ;PPP

avonelee

Tfuuuuuuuuu w 5, sorry.

Dziwna sprawa widziałam dziś ten wywiad z Ericiem na E! jakby był nowy, a dokładnie to samo mówił w sierpniu...

Silva

Kolejne zapowiedzi:
http://www.greysanatomyinsider.com/2008/09/more-greys-anatomy-previews-spoilers/

Szpital ma 12 miejsce :x To się szef wkurzył :D

dzastonoga

Mnie tam to zainteresowało:
"But Derek is stabbed later in the episode, and Nurse Rose (Lauren Stamile) has something to do with it. That lady is full-on Looney Tunes."

Czyli Derek nie miał wypadku, Rose nie jest w ciąży i postanowiła załatwić D? I tak nie umrze... Wiedziałam, że to wariatka...