Jestem po obejrzeniu pierwszego odcinka i mam prośbę, niech mi ktoś wyjaśni kilka rzeczy. Jaki był motyw porywacza? Dlaczego ją porwał? Dlaczego premier miał uprawiać seks z świnią? Dlaczego obciął swój palec? Dlaczego ją wypuścił nim spełnili jego bez sensowny warunek? Dlaczego się powiesił po wszystkim? Pomijam już kwestie, że po takim incydencie był dalej premierem jakby nigdy nic, niechciałbym by ktoś taki reprezentował nas na scenie międzynarodowej, nie ważne w jak dobrej intencji to zrobił. Po co spełniali tak bez sensowny warunek, nie wiedzieli kto to ja porwał nawet, czy to nie jest głupi żart, ani nie mieli pewności, że ja to uratuje. Ktoś kto żąda takich rzeczy nie może być brany na poważnie. Strasznie głupi i żenujący odcinek. Mimo wszystko sprawdzę kolejne.
Zaznaczę tylko, że to wg mnie jeden ze słabszych odcinków.
Jaki był motyw porywacza? Dlaczego ją porwał? - Aby zaszantażować premiera
Dlaczego premier miał uprawiać seks z świnią? -Aby go upokorzyć i pokazać, że poprzez tzw opinię publiczną, głosy wyborców itp posunie się do tego więc innymi słowy zrobi WSZYSTKO
Dlaczego obciął swój palec? - Aby pokazać, że nie żartuje
Dlaczego ją wypuścił nim spełnili jego bez sensowny warunek? - B o nie to było jego celem a wypuścił wcześniej bo był pewien jak to się skończy i chciał to pokazać innym
Dlaczego się powiesił po wszystkim? - Bo wiedział, że go złapią i był zdesperowany ze sie az poswiecil
Po co spełniali tak bez sensowny warunek, - opinia publiczna, glosy wyborców, hejt w necie itp
nie wiedzieli kto to ja porwał nawet, czy to nie jest głupi żart, ani nie mieli pewności, że ja to uratuje - nagranie było sprawdzone jako autentyczne plus palec, presja opinii publicznej i czasu
Ktoś kto żąda takich rzeczy nie może być brany na poważnie. - dlaczego? porwal i dodatkowo (niby) obcial palec porwanej. wg mnie to wystarczy aby byc branym na powaznie
Strasznie głupi i żenujący odcinek. - troszke masz tu racji
Mimo wszystko sprawdzę kolejne. - koniecznie. sezon 3 jest mega. 4 tez niezly
Drugi odcinek znacznie lepszy, nie ma niewyjaśnionych wątków, alegorie bardzie czytelne i nie trzeba sie ich doszukiwać na siłę. Pierwszy odcinek był słaby moim zdaniem, po prostu nie kupuję tej historii, jest zbyt absurdalna.
Moim zdaniem odcinek wcale nie jest głupi, a końcowa scena wyjaśnia wiele jeśli chodzi o motywację porywacza. Facet chciał najwyraźniej wykazać coś istotnego, jeśli chodzi o kondycję społeczeństwa, nie chodziło o księżniczkę czy premiera.
Co masz na końcu? Porwaną (ktorej porywacz nie chiał krzywdzić, dlatego obciał SWÓJ palec), która błąka się po opustoszałych ulicach. Dzieje się to krótko przed realizacją żądania porywacza. Gdyby tylko ktoś ją w tym momencie znalazł, premier nie musiałby rżnąć świni. Dlaczego jednak nikt jej nie znalazł, a preimier musiał rżnąc świnie, dlaczego ulice są opustoszałe? Bo wszyscy, nawet ci, co publicznie oburzali się jakie to obrzydliwe, siedzieli przed odbiornikami, chcąc zobaczyć, jak premier rżnie świnię.
Bardzo to wszystko naciagane. Ogolnie zauważyłem, że pierwsze trzy odcinki traktuja prawie o tym samym, tylko inaczej to przedstawiono. Mianowicie, portale społecznościowe to zło i robia z ludzi zombie, tak w skrócie. Serial mocno sredni, to juz bylo, a porównywanie go do strefy mroku jest nie na miejscu. Zobacze jak czwarty odcinek, ale mi sie juz nudzi jak mam co chwile to samo przeslanie.
Hmm, ale co konkretnie uważasz za naciągane? Sam tytuł serialu sugeruje przecież wyraźnie, co jest jego tematyką, chodzi o siłę wszelkich "czarnych luster" o i to, co się za nimi kryje. Zresztą - zaproponuj inna interpretację faktu, że porywacz nie był zainteresowany oglądaniem występu premiera, a porwana została uwolniona przed czasem - ?
"Mianowicie, portale społecznościowe to zło i robia z ludzi zombie, tak w skrócie."
Nie bardzo. Chodzi raczej o to, czego są wyrazem, bo przeciez nie biorą się znikąd.
Skrót myślowy, nie czuję potrzeby tłumaczenia kazdego zdania. Naciagany jest dla mnie pierwszy odcinek, nie kupuje tej historii po prostu. No ale to tylko fikcja przeciez. Drugi fajny, trzeci taki sobie, jakby zabrakło czasu. Zobacze co będzie dalej.