Czarne lustro

Black Mirror
2011 -
8,3 183 tys. ocen
8,3 10 1 182889
7,7 47 krytyków
Czarne lustro
powrót do forum serialu Czarne lustro

Odcinek będzie nosić nazwę: "Black Mirror: White Christmas.", i zostanie
wyemitowany 16 grudnia 2014 na Channel 4. Główną rolę zagra Jon Hamm.

Zwiastun:
https://www.youtube.com/watch?v=TDFcTmdQqIc

ocenił(a) serial na 10
BlueFriend

Doczekałem się, wypas.

ocenił(a) serial na 10
Programista_filmweb

Oj tak, oj tak. Też czekałem.

Mam jeszcze nadzieję, że oprócz odcinka specjalnego stworzą jeszcze 3 sezon.

ocenił(a) serial na 10
Pyrovatis

W ogóle nie wiem jak tak świetnego czegoś (bo zwykły serial to to nie jest), nie robią cały czas.

Programista_filmweb

Żeby trzymać jakość, trzeba znać umiar.

ocenił(a) serial na 10
BlueFriend

Na moje mało popularne to im nie chcą dać kasy na to.

Programista_filmweb

Wcale nie jest mało popularne. Gdyby było i nie było by pieniędzy, zdjęli by z anteny i nic byśmy nie oglądali. ;)

ocenił(a) serial na 10
InuSama

A co tak naprawdę dostaliśmy? Jakoś nie widzę kolejnego sezonu na horyzoncie, brytole mają takie podejście, że nie kasują za prędko, ale czasami seriale mają bardzo długie przerwy, nic nie wiadomo, a czasami się uda zrobić jakiś odcinek specjalny, jak ten ostatni.

Jak dla mnie zdecydowanie za mało, to musi być mała popularność, bo inaczej by już dawno robili nowy sezon i nie tylko 3 odcinki, wątpię, że brakuje pomysłów.

Programista_filmweb

Aww, ja tego ze świętami specjalnego nie widziałam, nigdzie nie mogę znaleźć online po polsku ;x A co do oglądalności, to między 2-1,6 mln nie jest tak źle. Wątpię, żeby z taką oglądalnością zdjęli. Każdy serial ma dłuższe przerwy. Nie każdy aktor jest zawodowym aktorem i oprócz aktorzenia ma też inne sprawy, pracę, rodzinę.

ocenił(a) serial na 10
InuSama

Akurat masz nietrafne argumenty, bo w tym serialu nie ma stałych aktorów, mogą brać kogo chcą.

Ten serial nie ma dłuższych przerw, to nie jest regularny serial, to jest typowe działanie brytoli, nic nie wiadomo, czy będzie jeszcze jakiś sezon czy nie (ponoć tak), kiedy dokładnie, znowu mało odcinków itp.

Tak samo robią np. z sherlockiem, wydają w kratkę.

Programista_filmweb

Chyba nie zrozumiałeś. Cóż, bywa.

ocenił(a) serial na 10
InuSama

Bywa, że pojawi się taki ktoś jak ty co myśli, że rozumie, a tylko on właśnie nie pojmuje, ty człowieku nie rozumiesz kompletnie jak działają brytole przy kręceniu seriali, więc z takim upartym ignorantem trudno dyskutować.

Oni mają seriale w zawieszeniu, nie działa u nich zawsze tak jak u innych tryb zamawiany albo anulujemy, seriale potrafią nie być anulowane, ale też nikt nie zamawia kolejnych sezonów i nad nimi nie pracuje, są w odstawce i czekają, może jeszcze coś zrobią w tym temacie, a może nie, weź to w końcu pojmij.

Dodatkowo ja pisałem o popularności, a nie oglądalności, to jest bardzo mało znany serial, mimo, że świetny, więc na serio czytaj ze zrozumieniem.

Jedyny kto tam musi być dostępny to twórca, udało się zrobić odcinek specjalny i super, ale to za mało tak świetnego serialu, aktorzy co odcinek są inni, więc przykro mi też, ale to popularność prawdopodobnie stoi na drodze ku temu by jakoś szybciej nie zrobiono nowego sezonu i to nie z 3, ale tak z 6 odcinkami.

Programista_filmweb

Nie zrozumiałeś o co mi chodziło i dopier.dalasz jakiś ból dupy. Serio? Idź na spacer, pograj w piłkę. Nie masz co robić? xD

ocenił(a) serial na 10
InuSama

To ty nie masz pojęcia jak to działa, wiec się nie kompromituj więcej, idź sam sobie naspace3r.

Programista_filmweb

Po pierwsze, zwracaj się do mnie w formie żeńskiej. Po drugie nadal nic nie rozumiesz. Kompletnie co innego miałam na myśli, a ty to w zupełnie inny sposób odebrałeś/łaś. Jednakże widzę, że nie jesteś osobą z którą warto dyskutować, więc daruje sobie tłumaczenia. Prawdopodobnie nawet byś nie ogarnął, bo z tego co widzę jedyna słuszna racja jaką widzisz, to twoja własna. Pozdrawiam, bez odbioru.

ocenił(a) serial na 10
InuSama

Toż to ironia, że o jedynej słusznej racji pisze ta, która sama tą ma...

Programista_filmweb

To ty się wykłócasz o coś, o czym nawet nie chciałam z tobą rozmawiać.

ocenił(a) serial na 10
InuSama

Ja się nie wykłócam tylko wytkam twoje oczywiste braki w wiedzy, wykłócasz się właśnie ty, z uwagi na te braki.

Programista_filmweb

Ja jedyne co robię w tym momencie, to się z ciebie śmieje m8 xDDDDDDD

ocenił(a) serial na 10
InuSama

No, a ja sprawę traktowałem poważnie, nic dziwnego jak się dyskutuje z dzieckiem, zresztą nieważne.

Programista_filmweb

Ale ja już wczesniej wyraźnie dalam do zrozumienia, ze miałam na myśli cos innego, niż to o czym ty pisales. Dalam tez do zrozumienia, ze nie interesuje mnie rozmowa z toba. Teraz nazywasz mnie dzieckiem? Kto tutaj nie ma wyczucia, co? I ty się Dziwisz, ze krece z ciebie beke? Wspolczuje ilorazu inteligencji.

ocenił(a) serial na 10
InuSama

No bo tylko dziecko odpisuje, że ma "bekę" albo się z kogoś śmieje.

ocenił(a) serial na 10
InuSama

Po za tym nie miałaś na myśli czegoś innego tylko popularność, na co ja ci wytłumaczyłem, że u nich nie ma zawsze takiego czegoś jak anulowanie produkcji.

Zresztą fakty mówią same za siebie, żaden sezon nie jest zaplanowany, nie leci to na żadnej antenie, mimo to nie wiadomo jaki jest stan, jest zawieszone i jak wiatry dopiszą to powstanie kolejny sezon.

Ale skoro się nie spieszą, to chyba nie jest tak popularne jak oczekiwali.

Programista_filmweb

Masz rację, wyzywaj mnie dalej od dzieci. Jeszcze mi wmawiaj, że wiesz co miałam na myśli. Jezu, nie mogę się doczekać, aż pojawi się opcja blokowania użytkowników. Będę miała spokój od bandy debili, która nie potrafi przestać spamować i zakończyć tematu jak się jej insynuuje milion razy, że nie chce się z nią rozmawiać. Dziękuję, do widzenia.

ocenił(a) serial na 10
InuSama

No wiadomo, że nie chcesz rozmawiać skoro nie masz racji, jak nie umiesz przelać myśli na tekst i potem się tym zasłaniasz to tak jest, i jeszcze raz ci napiszę, ty zaczęłaś od "beki", tak wypowiadają się osoby infantylne.

Programista_filmweb

Masz rację odnośnie tego, że nie do końca jasno się wyraziłam i bardzo skrótowo.
Nie zmienia to faktu, że nadal nie chce mi się z Tobą rozmawiać i kręcę z ciebie beke.
A teraz idę bawić się lalkami.
Cya.

ocenił(a) serial na 10
InuSama

No proszę znowu to samo.

Poprawy życzę.

Programista_filmweb

Chyba jestem zbyt infantylna na poprawe :c

ocenił(a) serial na 4
BlueFriend

AMEN nad wszystkie ameny !!!!!

ocenił(a) serial na 10
Programista_filmweb

Black mirror jest niemalze kontynuacja twilight zone. Jesli lubisz takie klimaty to polecam. Zaczyna sie pierwszy sezon w 1959 roku az do lat 90tych. Znakomite odcinki, znakomita seria.

ocenił(a) serial na 10
dabram17

Dzięki, zainteresuje się tematem.

ocenił(a) serial na 10
Programista_filmweb

Na youtube mozna zobaczyc kilka sezonow.

BlueFriend

Charlie Brooker nadal w formie, bardzo dobry odcinek.

ivaxxavi

Gdzie wy wszyscy to oglądaliście, jak tego znaleść nie można. Zapodaj link jak możesz nawet na priv.

VentU

Nie wiem jak inni, ale ja oglądam w brytyjskiej TV (Channel 4). Niestety nie znam żadnych linków.

VentU

zarejestruj sie channel4. pobierz dodatek hola! do przegladarki, ustaw odpowiedni serwer vpn i ogladaj. naprawde, znakomite 90 minut

VentU

Odpowiedź w formie zagadki:
Chomik nie gryzie

ivaxxavi

seansik

ocenił(a) serial na 9
BlueFriend

Niesamowite, że na zaledwie jeden odcinek trzeba było czekać prawie 2 lata. Ale opłacało się bo White Christmas to najlepszy odcinek spośród 4 obecnych sezonów.