Czarne lustro

Black Mirror
2011 -
8,3 183 tys. ocen
8,3 10 1 182889
7,7 47 krytyków
Czarne lustro
powrót do forum serialu Czarne lustro

bohaterka S02E02 jest chyba najbardziej wkurzającą postacią na świecie. Ale cały serial jak najbardziej na plus :)

ocenił(a) serial na 8
Violetti

te ciągłe wycie i szlochanie - strasznie męczący odcinek

ocenił(a) serial na 8
erroid

Coś czuję, ze według twórców mieliśmy jej współczuć-jaka to ona biedna, bo cierpi za coś czego nie pamięta i to jakby kara dla niewinnej osoby, a nie dla tej morderczyni. Ale przez to, że odcinek był prawie w całości przepłakany pod koniec modliłam się tylko o to, żeby ją w końcu zabili i żeby się wreszcie uciszyła. A jeszcze tak do połowy filmu liczyłam, że będzie tam coś ciekawego, że te wizje doprowadzą do jakiegoś wielkiego i ciekawego wydarzenia. Gdyby główna postać była wyrachowana, waleczna i byłoby widać, ze jest zdolna do morderstwa i do końca kieruje się zasadą "po trupach" byle tylko się uratować, to odc byłby wg mnie świetny, bo sam pomysł Parku Sprawiedliwości był ok :) Dobrze, że to tylko jeden taki średnio udany odcinek.

Violetti

Na końcu pociągnęła za spust mierząc strzelbą w stronę myśliwego. A zatem wyszło, że jest zdolna do mordersta byle tylko się uratować.

ocenił(a) serial na 8
lordcooper69

Hmmm przez to,że odc oglądałam 1,5 roku temu nie pamiętam już szczegółów. Ale czy sytuacja nie wyglądała wtedy tak, że ona była z kimś w lesie i wyglądało na to, że jakiś"zły" koleś chciał naszej płaczce i drugiej osobie (dziewczynie?) zrobić krzywdę? Wtedy to, że by do niego mierzyła, można by podciągnąć pod samoobronę i wtedy nadal teoretycznie nic nie czyni jej bezwzględną morderczynią Chociaż może mylę scenę z innego filmu/serialu, bo tak jak pisałam, od odc już trochę minęło i szczerze mówiąc nie pamiętam, że ona pociągnęła za spust.

ocenił(a) serial na 8
lordcooper69

w ogóle jeśli pociągnęła za spust przed dowiedzeniem się, za co tę karę odbywa, to w jej mniemaniu na bank była to samoobrona przed jakimś szaleńcem, który chce ją skrzywdzić. A tego co się robi w samoobronie jak Ci ktoś zagraża, ja bym nie zaliczała do zdolności do morderstwa :)

ocenił(a) serial na 8
Violetti

Ale w sumie zauważ że cały cykl z wymazywaniem jej wszystkiego z pamięci i powtarzaniem tego horroru od nowa powtarzał się już któryś raz, więc musiała mieć już nieźle zrytą psychikę przez to manipulowanie jej wspomnieniami.

ocenił(a) serial na 8
erroid

Ty byś na pewno nie wył/a i nie szlochał/a.

Violetti

"bohaterka S02E02 jest chyba najbardziej wkurzającą postacią na świecie" Zaśmiecanie forum, nic nie wnosi oprócz Twojego odczucia.

ocenił(a) serial na 8
katarzyna_15

Chyba właśnie po to jest forum prawda? Żeby porozmawiać o filmie/serialu, a odczucia co do danej produkcji należą do kategorii "porozmawiajmy o serialu". Jak nie odczucia, to co mamy tu wrzucać, terminy kolejnych sezonów i zapowiedzi kto wystąpi w następnych odcinkach? I to miałoby być tyle w temacie "pogadajmy co sądzimy o tym tytule"? Zresztą serio, chciało Ci się to poruszać półtorej roku po napisaniu tego posta? :)