... nie spaprali tego jak S05, oby tylko nie nie spaprali tego jak S05, oby tylko nie nie spaprali tego jak S05... :-)
Skoro uważasz, że tak spaprali (?) S05 to skąd ocena 10? Czyli jednak nie jest takim arcydziełem. Po prostu są lepsze i gorsze odcinki, we wszystkich sezonach, nie tylko piątym. Generalnie serial wart polecenia.
Tak, poziom nie zawsze był równy, ale jak dla mnie oprócz kilku słabszych odcinków Black Mirror jest genialne - stąd moja ocena. Staram się przymknąć oko i uważać S05 za nieistniejący, bo ten sezon to totalna porażka (oprócz może Smithereens) i lepiej aby w ogóle się nie pokazał :-)
Ale sezon 5 istnieje i to nadal jest serial "Czarne lustro" (choć wg mnie wcale nie był taki zły - to kwestia gustu). Można oceniać poszczególne odcinki to ok, są takie na 10 i takie na 4, wtedy średnia ocen odcinków powinna być oceną za serial. Nie chcę się czepiać :) ale dla mnie ocena 10 to po prostu mistrzostwo pod każdym względem i nie ma żadnego powodu żeby 'przymykać oko'. Faktycznie zobaczymy jaki będzie S06, też czekam z niecierpliwością. Pzdr :)
Dla mnie zaden nie byl na 10.Byly odcinki na 6 i lepsze na 7,moze kilka podciagnac mozna pod 8 i oceniajac calosc,trzeba przez pryznat wszystkich odcinkow wyciagnac srednia.
Wg mnie White Christmas genialny -10! natomiast Twardogłowy najsłabszy ze wszystkich - 4 (strasznie mnie zmęczył). Pozostałe tak 7-9. Oczywiście to kwestia gustu, ja cały serial oceniam wysoko. I polecam! Pzdr