Kiara zobacz co znalazłam http://4.bp.blogspot.com/-rEXryLx_6sQ/TducgL26ZwI/AAAAAAAAACs/-SpV7Xcqcio/s170/1 84637_195766363780699_100000420097715_616228_6188357_n.jpg to nasz Otani. Słodki, co? Znowu puszczają Lovely Complex w TV a ja nie mam tego kanału chlip
No wiecie Umino sobie to tak wyobraża bo w końcu w odcinku 15 Usagi jako tako była z nim na randce ... xD A na jakim kanale puszczają Lovely Complex na tym AXNSpin znowu? A ten Otani z tej sweet foci to jest z tej wersji live action? :D Chyba musimy w takim razie to zobaczyć :)
Ja niestety nie widziałam tych wczorajszych odcinków, bo rodzice jeszcze spali i nie chciałam ich wyrzucać z pokoju... wrrrr ileż można spać w sobotę??!!
Tak na tym kanale. To nie aktor z dramy tylko seiyu Otaniego. Szukałam fotek, bo chciałam zobaczyć jak wygląda właściciel takiego fajnego głosu:) za tydzień będzie w końcu księżniczka
A to on ma taki fajny głos :D nawet z wyglądu do niego podobny :) Księżniczka będzie dopiero za dwa tygodnie ;) to dobrze bo za tydzień w sobotę mam ustną z angla i znowu bym nie widziała ;)
no właśnie też mnie to dziwi :/ ale to tylko tak z ustnymi jest.
Mała ściągawka z odcinkami ;) http://pl.sailormoon.wikia.com/wiki/Sailor_Moon:odcinki
No już jutro mam polski xD i potem po kolei wszystkie aż do soboty... :)
A ten odcinek z Minako w którym opowiada o swej miłości będzie w tym tygodniu czy za dwa? On też był świetny :)
Hej już jestem po polskim, jak się cieszę już nigdy w życiu nie przeczytam żadnej lektury ani nie napiszę żadnego wypracowania ;) Pisałam temat z Przedwiośnia :)
Hejka :) już jestem po wszystkich pisemnych jeszcze tylko ustne zostały, ale to już spokojnie mogę zacząć oglądać Saiunkoku Monogatari :D zaczyna się era świętego spokoju :) dzięki za życzenia :) Z przedwiośnia był temat o autorytetach - fragment rozmowy między Gajowcem a Baryką jak mu te portrety na ścianach pokazywał ;) ten temat był jeszcze w miarę spoko bo tamten o Gloria Victis to jakaś masakra :) Nawet z matą tak wcale źle nie było :)
No to jak Ty zaczynasz oglądac, to ja też obejrzę sobie jeszcze raz:) nie pamietam wszystkiego już tak dokładnie, a tak będziemy mogły sobie podyskutować co i jak:)
No nie wierzę... na anime shinden nie działa link z Saiudoku chyba się zapłaczę, to jak człowiek ma wreszcie czas żeby sobie kulturalnie anime obejrzeć to oni napiszą że video not found. Miśka widziałaś to? ;(
Sytuacja już opanowana, na kreskówka.pl też są działające odcinki :) a już się wystraszyłam ;)
No to świetnie:) życzę miłego oglądania. Może nawet dzisiaj wieczorkiem zabiorę się za nie:)
Neoma wreszcie ktoś na tumblurze zauważył, że Mamoru też strasznie cierpiał przy tym rozstaniu i nie miał nikogo. A tak poza tym chyba musimy sobie skombinować jakieś avatarki? :) Miśka ja już zaczynam oglądać ;)
No to tak ostatnio skończyłam oglądać 7 odcinek, teraz obejrzałam 8 :) ten ojciec Shurei jest jakimś ninją i za bardzo nie wiem o co chodzi :) Aż ten Ryuuki taki nieporadny jest, wysyła dziewczynie jako prezent gotowane jajka xD Widać że Shurei coś czuje do Seirana tak się zmartwiła, że jedzie łapać bandytów ;)
Hehe oglądaj oglądaj. Zdziwisz się troszkę:) ja właśnie zabieram się za oglądanie:) uwielbiam opening, przecudny
A w 9 fajna była ta scena jak Ryuuki przez przypadek ją zobaczył w pałacu. Taki biedny, zakochany :) Chyba Ryuuki jest lepszy od Seirana chociaż tamten tak się zmieszał, gdy ten facet z blizną na policzku zasugerował mu małżeństwo z nią ;)
Facet z blizną na policzku? Taki z zarostem? To Ensei, mój kochany:D to tak szybko się pojawił? nie pamietam. Jego najlepiej lubię. Ensei jest świetny. Zaraz po nim Koyuuo, Ryuuki, Szogun Ran i jego dziwny braciszek (jest śliczny) no i Seiran. Serian zmienia się troszkę w drugiej serii i w jednym odcinku traci trochę w moich oczach. Ale nie jest źle:) O jeszcze Eigetsu:) w ogóle większość postaci jest bardzo sympatyczna:) a Ryuuki baardzo jest zakochany. Czasami troszkę mu współczułam.
Kiara, to może jakieś awatarki skombinuj, co? :) Bo ja się do tego nie nadaję...
Ten post do Mamorku przy zerwaniu to genialny był...
Wiesz tak się zastanawiam dlaczego nazywali Shuurei żoną cesarza. Nawet on ją tak nazywał. W 3 odcinku Kourin i Shusui nawet mówiły, że chciałyby zobaczyć niedługo małego księcia. Przecież oni nie mieli ślubu więc dlaczego? Hmm..
No wiesz Neoma ja tam bym wybrała albo Mamorka albo rysunek czarodziejki z którą się najbardziej identyfikujemy aby pokazać że jesteśmy wielkimi fankami Sailor Moon :) To ja w takim razie zamawiam Makoto ;)
Właśnie coś z tym ślubem jest nie teges, zwłaszcza że jakby nie patrzeć to Shuurei spała z cesarzem :/ Ale to chyba był raczej ślub prowizorka :) A możesz mi tak zdradzić czy Seiran wreszcie okaże swoje uczucia czy będzie tak wiecznie milczał, bo mi to spokoju nie daje :D Ensei jest fajny, tylko coś wymyka się w nocy, ciekawe po co... Seiran go wyczaił <3
Opening jest super haszima ni jo katenooo.... ;)
Seiran nigdy nic nie powie Shuurei o swoich uczuciach. Nie zrobiłby tego przecież swojemu braciszkowi. A oglądałaś już ten odcinek, gdzie Shuurei była chora? Nie mogłam z jej wujka haha. Przynióśł tyle leków, ojciec się pyta po co leki za zaparcia i popęd, a on na to, że musi urwac łeb zielarzowi:D świetna scena. Cały odcinek był bardzo wesoły. a w ogóle Kouyuu (nie wiem jak pisze się to imię) jaki słodki, non stop gdzieś się gubi. jakbym siebie widziała:D
A czemu kiara najbardziej lubisz Makoto?
Ja to bym chciała Mamorka z Usagi albo chibichibi :) Jakby coś takiego było, to tak.
O jaacie dlaczego Seiran nic nie powie... a może on naprawdę tak nic nie czuje tylko ją po prostu lubi, ciągle nazywa ją swoją panią, a może jakby ją kochał to nazywałby ją po imieniu?? Leki na popęd... xD A kto to jest ten Kouyuu??
No jakoś tak najbardziej polubiłam Makoto jest chyba najbardziej mi bliższa, lubię w niej to, że jest taka zdecydowana i odpowiedzialna, na początku była taka skryta i zamknięta w sobie a potem stała się otwarta i zawsze była lojalna wobec Usagi (oczywiście wszystkie były ale ta scena z Nehelenią w tym ogrodzie mnie urzekła) i jeszcze jak wspomina tą swoją dawną miłość i zawsze porównuje kogoś do swojego senpaia ;) jedyną jej wadą jest chyba tylko, że za szybko się zakochuje. No i najważniejsze, jako jedyna czarodziejka ma normalne włosy :D
Wiesz Seiran na pewno ją kocha, jest jej bardzo oddany i w ogóle, ale zdaje sobie sprawę, że ona traktuje go jako najlepszego przyjaciela. A poza tym wie, że Ryuuki ją bardzo kocha i że ona też coś czuje (będzie to widać z dalszych odcinach). A Kouyuu to ten w niebieskich włosach, przycielem Szoguna Rana. On i Ran dostali od Cesarza irysy. Zajmuję się jakąś papierkową robotą. Często odwiedzał Shuurei w jej domu razem z Ranem. Wiesz który?
Ok ja już wgrałam swój avatarek ;) to bardzo proste na głównej stronie jest funkcja wybierz avatar :) znalazłam dla ciebie obrazek z Usagi i Chibi Chibi ;) http://24.media.tumblr.com/8c5770c50bf841780b213ab46c3f5c77/tumblr_mgsxnfshwQ1qj kedbo1_500.jpg
On jakoś nie wydaje się smutny. Dobrze się trzyma. A jak Ci idzie oglądanie? Ile odcinków już widziałaś?
Teraz jestem na 11 ;) coś mi się wydaje, że to Shuurei bardziej okazuje swoje uczucie Seiranowi, gdy wpadła do tej rzeki i leżała w tym łóżku to chwyciła go za rękaw i mówiła, że jego dłoń jest taka ciepła uhuhuhuh :D Coś mam nieodparte wrażenie, że ten cały urzędnik w masce jest matką Shuurei - mają takie same włosy... ale to chyba tak nie może być? :)
No i trzeba będzie zmienić tag na "anime 2014"...
Kiara, dzięki wielkie za obrazek :)
Ło ja zaczynam 30sty:D co do Seirana to on na pewno jest dla niej bardzo wazny. Każdy interpretuje inaczej. A z tym urzednikiem mnie rozbawiłaś:D nie, to nie jej matka. Chociaz powiem Ci, że on ma takie same nazwisko co ona i w dalszym odcinku da jej coś do należy do jej klanu, taką przepustkę z kolorowej farby. Powiem Ci, że bardzo się zastanawiam kim on jest. Przez całe dwie seria nie wspomniano nic, że nalezy on do rodu Kou. Może to tylko zbierzność nazwisk, no ale skąd by miał wtedy tą przepustkę? Chcociaż z drugiej strony może wujek Shuurei kazał mu ją przekazać. Jak dooglądasz to pogadamy:)
Wiem już co z tym urzędnikiem! On nazywa się Ko Kijin. KO nie Kou. W moim tłumaczeniu pisali jego nawzisko jako Kou, co jest zwykłym błędem. Np tez jest podane błęgne nazwiko Kouyuu. W jednym tłumaczeniu jest Li, a w drugim Ri (Li poprawne). No to jedna sprawa wyjaśniona:)
Ja już się nauczyłam, że po anime można się spodziewać wszystkiego ;) w tej masce mógł mieć jakiś syntezator mowy xD
Hehe. Bardzo jestem ciekawa jak on wygląda bez tej maski. Kurczę ja ja bym chciała zeby zrobili 3 sezon. Mangę skończyli wydawać w zeszłym roku, więc może a nóż....Skończyłam pierwszą serię. Poczekam troche na Ciebie, żebyśmy mogły zacząć drugą:)
Hej. Natrafiłam dzisiaj przypadkiem na jakąś starą ankietę z wydawnictwa waneko na temat Saiunkoku, czy jestesmy zaiteresowani wydaniem mangi. Napisałam do nich wiadomość. Mam nadzieję, że odpiszą:) oj niech chcociaż pojawi się polskie wydanie mangi, skoro ani widu ani słuchu o 3 sezonie
Hej , ja ostatnio zastopowałam z oglądaniem bo się uczę prezentacji na pamięć na ustną z polaka :) Właśnie powinni wydawać takie bardziej medialne mangi, bo zawsze jak idę do empiku to widzę jakieś nieznane mangi, na podstawie których nie powstają anime, albo przynajmniej takie o których nie słyszałam :) Mogliby wznowić Sailor Moon. Podobno Naoki wydała też jakąś krótką mangę "Love call" ciekawe o czym to ;)
przemianę wewnętrzną bohaterów xD może powiem coś o Usagi heheh, ale to by nie przeszło :)
Sailor Moon możesz kupić u wydawcy. Ale faktycznie mogliby się zająć bardziej znanymi tytułami. Np Fruits Basket. Uwielbiam anime, a mangi nigdzie nie ma. Na necie tylko do tomu 7. Słyszałam coś, że JPF miało kiedyś wydac tą mange, ale coś im nie poszło. Kurcze Saiunkoku i Fruits basket to anime, po których czułam naprawdę wielki ból, żal, że to już koniec a nic nie wiemy co dalej. Jakby wydali, to te mangi kupiłabym bez zastanowienia od razu.
Może o Mamorku powiedz, bo on to miał przemianę, co się zowie :)
A ja ostatnio czytałam magisterkę o CzK, więc mozna :)
Hej już powiedziałam tą prezentację i zdałam :) Ale to było straszne tak mówić bez ustanku przez 15 minut i siedzieć naprzeciwko dwóch babek, które prześwietlają cię wzrokiem (jedna z nich to chyba lasery miała w oczach) ;) Tą magisterkę o CzK chętnie bym przeczytała ;) Jutro przypominam - oglądamy czarodziejkę o 8:30 będzie przemiana w księżniczkę Serenity i mina Mamorka gdy dowiaduje się że Usagi to czarodziejka - bezcenne :D