Ewa Wiencel potwierdziła że zaczęła prace nad 6 sezonem - przeczytajcie:
http://film.interia.pl/telewizja/news/czas-honoru-to-jeszcze-nie-koniec,1861111, 3604
A później 7 i 8... Nie wierze że 6 sezon może jeszcze trzymać poziom. Praktycznie każda seria jedzie na tym samym schemacie - podstawiają im szpicla, później ktoś wpada, reszta go odbija. Z drugiej strony rok temu mówiłem coś podobnego o 5 serii, a teraz jest jedną z moich ulubionych ;f
Ale jednak nie podoba mi się to iż publicznie ogłosili że to ostatnia seria, a teraz na siłę kręcą dalej.
No niby schemat dobrze znany, ale nie widać po 5 serii zmęczenia tematu. (SPOILER chociaż z odbicie z tego wiezienia całej paczki, łączenie z Celiną i Sadowskim, którzy siedzieli zamknięci w innych celach to grube przegięcie i kpina z widza KONIEC)
ja oglądam serial głównie dla ciekawego 2 planu i czarnych charakterów i ci w nowej serii w sumie mi wystarczą
Ja oglądam ze względu na Zwonariewa, bo to w końcu porządny czarny charakter no i jest wręcz nieprzyzwoicie przystojny, i Rainera, bo to mój ulubiony bohater i mam nadzieję, że uda mu się zwiać do Meksyku albo Argentyny i nasi czterej muszkieterowie będą go mogli co najwyżej w d*pę pocałować.
to może być niezły motyw na 7 serię: tym razem Rainer jako Ścigany (cichociemni w ramach emigracji polecą do tej Ameryki za nim, a jakże)...
o ile scenarzyści nie uśmiercili moich ulubieńców, mogliby pociągnąć kontynuacja rywalizacji na linii Wasilewski- Zwonariew (coś na kształt Rainer- Halbe przez 2 serie) plus dać więcej Ryśka i będzie git ;)
coś jest na rzeczy - nie żebym była sadystką ale serial wojenny - 8 glównych bohaterów - 4 facetów i ich kobiety i wszyscy bez szwanku przezywają wojne....nierealistyczne jak dla mnie...
Cztery? Nie ,żebym się czepiała ale Michał aktualnie nie ma kobiety :) Choć sądzę ,że może w końcu z Celiną się zwiąże. Bo ile można? On ciągle dziewczyny traci. Należy się chłopakowi. A jak bym miała wybierać między Leną, Rudą Wandą która do zabicia. To wybrała wym wandę prawie nic do serialu nie wnosi jej postać jest nudna i monotonna.
Ale ja się pytam kiedy? Choć ta wspólna odsiadka ich trochę zbliżyła a serial oglądam od początku 3 sezonu muszę w końcu nadrobić dwa pierwsze bo jakoś wtedy nie miałam czasu a teraz proszę niedziela godzina 21 zostawcie mnie oglądam mam wszystko w dupie :D