Witam, ostatnio postanowiłem wrócić do przeszłości tego świetnego serialu. I nurtuje mnie taki szczegół z wymienionego odcinka w tytule tematu...skąd brat Hanii (bodajże Olek, ten granatowy policjant) znał Karola? Chodzi o ich spotkanie, kiedy Karol czeka z "czerwonym" bratem Janka na spotkanie z człowiekiem, który pomoże mu uciec na wschód..
I wtedy, kiedy Olek przychodzi to zarówno Karol jak i ten (chyba) Olek żywo reagują na swoje spotkanie, tzn. Karol próbuje uciekać, a Olek przystawia mu gnata...pytanie, skąd się znają albo skąd jeden zna drugiego?? Kojarzy ktoś?
Z tego, co ja pamiętam to Olek pomagał tylko naszym bohaterom w odbiciu Władka z Pawiaka w I sezonie oraz bodajże pomagał Michałowi zdemaskować anonimowego donosiciela na Gestapo (również w I sezonie). W drugim sezonie praktycznie Olek nieobecny, chyba że coś przeoczyłem. Możliwe, że przeoczyłem jakiś szczegół również z I sezonu.
W takim razie skąd Olek znał Karola, a Karol jego, skoro (chyba) nie był wtajemniczony w sprawę Karola? Możliwe, że ja coś przeoczyłem istotnego w tej kwestii fabuły, ale jak ktoś kojarzy temat i może mi to rozjaśnić bardziej to będę wdzięczny;)
....... możesz mi podać odcinek, w którym ma to miejsce? Gdzie ten mcdonald?:D Nie chce Cię podejrzewać, ale chyba sobie jaja robisz:D
Odcinek 2012 seria 78 w Legionowie w mcdonaldzie Ryszkowski sie w kolejkę bez pytania wjechał i zamówił 2 bigmaci i shake