Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74874
6,9 7 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

Kiedy 3 odcinek?

ocenił(a) serial na 7

Właśnie skończyłam 2 odcinek 4 sezonu i jestem ciekawa kiedy będzie kolejny. Nie jestem pewna czy 10 czy wcześniej skoro 2 odcinek był już wczoraj.

ocenił(a) serial na 7
AngiBells

No tak, ale 2 odcinek to WEBrip z HBO online, więc pewnie po oficjalnej premierze drugiego pojawi się trzeci. Na całe szczęście, że teraz mogliśmy obejrzeć praktycznie dwa odcinki pod rząd, bo premiera była po prostu nudna, ale za to e02 o wieeele lepszy :)

AngiBells

mnie się wydaje ze HBO nic na tym nei straci przeciez, bo a) kazdy pewnie woli jeszce raz sobie zobaczyc b) lepiej się oglada na tv . mam nadzieję, że 3 odcinek wycieknie tak jak 2, bo się normalnie nie doczekam;) i umrę po prostu z ciekawości:D

użytkownik usunięty
Eryniae

czytalam początek iV tomu reszty nie dalam rady, wiec moge ci powiedziec

spoiler
ze wiedzmy nie ożywiły Erica tylko sprowadziły na niego zapomnienie a to oznacza ze wszystkie jego doswiadczenia zyciowe w byciu zimnym draniem własnie zniknęly...

ocenił(a) serial na 9

Ja znalazłam promo 3 odcinka i oczywiście liczę na wyciek

http://www.youtube.com/watch?v=p3DrB_6w0fE

użytkownik usunięty
sookie26

a to od tego promo to już jest osobny temat....xD

ocenił(a) serial na 10

a jak w książce to się skończyło , Erick odzyskał pamięć czy jak ?

ocenił(a) serial na 7
kass_16

SPOILERY, SPOILERY Eric odzyskał pamięć, ale wtedy też zapomniał o wszystkim co sie wydarzyło podczas amnezji, a Sookie nie chciała mu powiedziec. W końcu wymusił na niej prawdę, że tak powiem, a potem zresztą itak mu wspomnienia wrócily. Tylko to juz w kolejnych książkach.

sookie26

Z tego co już udało mi się wyczytać, to przedpremiera 2 odcinka w sieci była jednorazowym prezentem dla fanów (może dlatego, że 1 odcinek nie powalał i nie chcieli stracić widzów).
Ja tam chyba wolę poczekać. Po premierze telewizyjnej ukazuje się wersja w lepszej jakości i szybciej są napisy.

pkjm

Szkoda, że jednorazowym :(
Już nie mogę się doczekać kolejnego odcinka. Ciekawe jak bardzo twórcy nawiążą do książek z amnezją Erica.
Nie czytałam książek, więc jak to jest? Bardzo się róznią od serialu?

ocenił(a) serial na 7
Madame_7

Wg mnie bardzo się róznią od TB. Twórcy serialu czerpią z książek, ale czasem dosyś drastycznie zmieniają wydarzenia, watki i postacie. Ktoś, kto w książce np. ginie, dalej żyje w serialu, i na odwrot. Niektore wątki z dalszych tomów pojawiają się juz teraz, a inne zsotały w ogole wycięte. Niektore postacie nie sa tworem Charlaine Harris, tylko Alana Balla, np. Jessica. Różnice może obrazowac np. fakt,że w książce Bill po zerwaniu z Sookie musi na jakiś czas wybyć do Peru, a w serialu proszę został królem Luizjany... ;)

milkaway

Dzięki bardzo za odpowiedź :) To dobrze, że nie wszystko czerpią z książek. Bezsensu byłoby robic serial, w którym wiadmo co się wydarzy ;p
Gdzieś kiedyś przeczytałam, że Lafayet w książce zginął, to prawda?

użytkownik usunięty
Madame_7

tak był taki temat czemu ginie w 1 ksiązce...

Niech nie zrobią tego w serialu ;p Wkurze się wtedy, oj bardzo.