Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74874
6,9 7 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

http://www.filmweb.pl/news/%22Czysta+krew%22+zaleje+kina-65147

a wy jak sądzicie, czy przeniesienie TB na duży ekran to dobry pomysł? ;)

Idusia

I co, to samo tylko w wersji kinowej? Ja jakoś tego nie kupuje...

ocenił(a) serial na 7
Idusia

To raczej nie byłoby dobre. Naciągane, poskracane, mam nadzieję, że tego nie zrobią. Mogą natomiast przyspieszyć z produkcją sezonów.

ocenił(a) serial na 7
Madeleine_filmweb

Zgadzam się z Madeleine... Myślę, że wersja filmowa przypominałaby książki, jeśli chodzi o rozbudowane wątki drugoplanowych bohaterów, co w serialu jest dużym plusem. A tak... okrojone TB? Cała fabuła oparta praktycznie na trójkącie Bill-Sookie-Eric? Może jeszcze by coś z tego wyszło, gdyby inna aktorka zagrała Sookie i byłaby ona trochę bardziej "książkowa", niż irytująca "serialowa" S.
I właśnie - nie potrafię zrozumieć tego, że trzeba czekać cały rok na nowy sezon, gdzie inne produkcje mają góra trzymiesięczne przerwy. :

Bittersweet88

Nakręcenie dwunastu 60-minutowych odcinków to bardzo czasochłonna robota... Już samo napisanie scenariusza zajmuje sporo czasu, a w końcu zanim produkcja ruszy pełną parą, wszystko musi być cacy... Niby wydaje się takie proste, nakręcić, zmontować i jedzemy z koksem, ale to jednak ciężka praca... Poza tym to może być też kwestia miejsca w ramówce oraz walki o oglądalność. W wakacje jest mniej premier, więc łatwiej się przebić. Do tego z pewnością część aktorów grających w TB ma zakontraktowany udział w innych produkcjach. Długo możnaby było wyliczać powody. Zresztą lepiej poczekać trochę dłużej i mieć przynajmniej pewność, że serial będzie dopracowany i porządnie zrobiony...

ocenił(a) serial na 7
pkjm

Wiem, że to zajmuje sporo czasu itd., ale nie przesadzajmy trochę ;P rozumiem pół roku, ale rok?! A później i tak mam wrażenie, jakby był momentami niedopracowany, no ale trudno - nic nie poradzimy na długi czas oczekiwania :] Ale co do filmu to jestem na NIE! I koniec kropka ;P No chyba, że na prawdę by nas pozytywnie zaskoczyli :)

Bittersweet88

Z czasem będą musieli przyspieszyć tempa, bo aktorzy się starzeją, a chociażby ci grający wampiry muszą wyglądać nienagannie. 2 lata minęły od emisji 1 sezonu, a już niektórzy się mocno postarzeli... Tak więc mam nadzieję, że już na 5 sezon nie będzie trzeba tyle czekać. A może producenci zrobią nam niespodzianę i 4 sezon też pojawi się nieco wcześniej? Wszystko jest możliwe.

ocenił(a) serial na 9
pkjm

Racja! Bill wygląda jak by miał 50 lat a nie 30 ;p

ocenił(a) serial na 6
Katie_Cassidy_2

Nie chcę żadnej kinówki. Mogą se w wsadzić w D...Czarny Rów;)
Wiadomo, że wyjdzie chała. Zdziwko by było, gdyby stało się inaczej...

WhiteDemon

eeee kinowe wersje seriali są najczęsciej beznadziejne.. więc może niech lepiej nie kręcą....