PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654010}

Detektyw

True Detective
2014 -
8,4 163 tys. ocen
8,4 10 1 162844
7,8 58 krytyków
Detektyw
powrót do forum serialu Detektyw

1 Odcinek

ocenił(a) serial na 7

Nie powiem 2 takich aktorów w serialu świetna sprawa :) HBO potrafi. Ale jeśli chodzi o moje odczucia po serialu czuję pewien niedosyt mimo świetnych zdjęć w niektórych momentach to odcinek mnie się dłużył fabuła fajnie prowadzona aktorstwo 2 tytułowych postaci klasa światowa, dialogi solidne lecz brak mi póki co jednego elementu trochę akcji... Mimo bardzo mile spędzonej prawie godziny przy owej produkcji boję się że po kilku takich żmudnych odcinkach w wolnym tempie może być trochę nużące oglądanie mimo wielu zalet tego serialu

Play4Fun

Dla mnie właśnie to tępo się podoba... to właśnie ono według mnie wraz z dialogami zbudowało klimat serialu. O dalsze odcinki na razie się nie martwię, bo serial zapewne jest już rozpisany na konkretną ilość odcinków/serii. Moim zdaniem na pewno będziemy mieli jakąś akcje, ale dzięki temu, że to HBO (co by nie mówić, seriale ta stacja robi świetne) będzie ona miała miejsce w dobrze dobranych momentach :) Ja właśnie zabieram się za odcinek 2, więc nie przedłużając po pierwszym odcinku oceniam na 8,5/10

orme

Dla mnie rewelacja i totalnie nie przeszkadza mi w tym momencie brak akcji. Akcja będzie, pewnie przy końcowych odcinkach i czasem w trakcie, ale narazie budowany jest klimat. Ni to spokojnie, doza niepokoju, poznajemy historie. Strasznie mi się podoba z jaką dokładnością poznajemy szczegóły sprawy, tak jakbyśmy sami powoli rozwiązywali tą mroczną zagadkę. Ogólnie świetne i wiem, że 8 odcinków jest idealne aby serial trzymał poziom, to smutno mi będzie jak się skończy, bo już jest w moim czołówce. Mam jednak nadzieję, że zrobią kolejne sezony, nie mam pojęcia w jaki sposób będą tworzone (czy pociągną fabułę, czy stworzą nową), ale na pewno będzie świetne ;D
POLECAM ;D

ocenił(a) serial na 9
Melchan

I ja także polecam. Drobnym minusem jest brak akcji, ale rzeczywiście aktorstwo 2 głównych postaci jest genialne, fantastyczny mroczny klimat, krajobrazy Luizjany i specyficzna atmosfera południowych stanów. Czekam z niecierpliwością na kolejne odcinki.