Witam, na kolejny sezon Dextera czekam tak jak większość z Was od grudnia ubiegłego roku, ale powiem szczerze, że przez ten czas nie interesowałem się i nie czytałem informacji o 5 sezonie, ponieważ nigdy tak nie robię, więc pytanie z tematu kieruję do osób, które są na bieżąco w temacie. Producenci coś mówili o takiej informacji, była jakaś "deklaracja" z ich strony? Osobiście wolałbym, żeby było "tylko" 5 sezonów i na tym koniec, ale nie od nas to zależy.
Liczę, że skończą ten sezon z klasą, pesymistycznie jak sezon 4. W końcu seryjny morderca, nie ważne jak miły i szlachetny nie może grasować po ulicach. Dexter to kopalnia rozterek psychologicznych, ten serial powinni omawiać w szkołach detektywistycznych i daje dobry materiał dla psychologów do opracowania ludzkich zachowań. Zobaczymy, jak producenci poczują dolary może się ciągnąć w nieskończoność.
Mam nadzieję, że piąty będzie ostatni. W końcu akurat serial o takiej tematyce musi się w końcu zakończyć. W każdym sezonie Dexter miał mniejsze czy większe wpadki, które mogą spowodować odkrycie jego tajemnic, a byłoby to bezsensowne, gdyby po 10 sezonach i kilkudziesięciu takich wpadkach Dexter wciąż pozostawał na wolności.
Chyba, że wybiłby cały wydział śledczy ;)
Byli tacy w historii co wpadli dopiero po kilkudziesięciu albo kilkuset ofiarach, są pewnie i tacy co nigdy nie wpadli:)
Są pewnie ? Ależ są takich setki zapewne ! Bardzo duża część seryjnych morderców nie zostaje nigdy złapana, ba ! Nikt czasem nie potrafi połączyć różnych zabójstw ze sobą.
jeżeli zabijają morderców i pozbywają się innych szumowin to ja ich w 100% popieram :)
Nie wiem czy będzie ostatnim. Pewnie będzie to zależeć od oglądalności. Finał 4 serii pobił rekord stacji. Choć też uważam że nie powinni przesadzić z liczbą serii ale z drugiej strony chciałbym by trwał on jeszcze długo :).
Podobno 5 ma być ostatni. Szkoda. Ja akurat należę do tego typu serialowych oglądaczy, że gdy serial polubię 5 sezonów to dla mnie zdecydowanie za mało i chciałabym jeszcze kilka, nawet kosztem spadku formy, bo Dexter jest tego typu serialem, że spadem formy oznacza że może dany sezon nie zasługuje na 10/10, ale na pewno na 8/10. Po prostu przywiązałam się do tych postaci i fabuły. A przede wszystkich myślę że można by jeszcze poruszyć wiele ciekawych kwestii.
Ja się zdecydowanie nie zgodzę z taką tezą. Bo powiedzmy sobie szczerze, ile Dexter mógł uganiać się i uciekać od wymiaru sprawiedliwości? Powiem więcej. Uważam, że zdaniem większości 5 sezon będzie gorszy od 4. Pewne już jest, że Dexter nie będzie z nikim walczył, z nikim rywalizował, a 4 sezon dostarczył pod tym względem tyle emocji, że nie oszukujmy się - więcej się nie dało (dosłownie). Teraz 5 seria będzie bardziej spokojna, bardziej postawiona jeszcze na psychologię głównego bohatera, myślę, że to co najbardziej kochamy w Dexterze - jego mroczny pasażer - umarł razem z Ritą. Myślę, że to już czas kończyć ten serial na 5 sezonie. Zastanawia mnie końcówka jak w każdym serialu, który się ogląda długo. Serial tym się różni od filmu, że po mega rozbudowanych wątkach głównych i pobocznych w serialu, widz oczekuję również mocnego i zaskakującego zakończenia, ale niestety o wiele trudniej jest zakończyć świetnie serial niż "zwykły" pełnometrażowy film. Nielicznym się to udaję.
"5 sezonów to dla mnie zdecydowanie za mało i chciałabym jeszcze kilka, nawet kosztem spadku formy" - ja jestem właśnie w stanie "poświęcić" się, w tym znaczeniu, że wolę "5-6 sezonowe Arcydzieło", niż "10 sezonowy dobry serial". Paradoksalnie, względna zwięzłość to dobra cecha dla seriali.
"Po prostu przywiązałam się do tych postaci i fabuły" - m.in. za to kocham seriale ;)
"A przede wszystkich myślę że można by jeszcze poruszyć wiele ciekawych kwestii." - no ja nie chwaląc się mam dość wybujałą wyobraźnie, ale uwierz mi, moim zdaniem "wiele ciekawych kwestii" się skończyło, i tak naprawdę sam nie wiem co mogłoby być jeszcze w 6 sezonie, 7 itd. Moim zdaniem 5 sezon to już jest TEN czas - czas "końca" Dextera.
Tylko dwa seriale mają u mnie miano Arcydzieła, Dexter jak na razie jest w tych dwóch serialach, konkretnie na 2 miejscu, i mam nadzieję, że zostanie tym Arcydziełem na zawsze:) Jednak bardzo liczę na jakieś mocne zakończenie całego serialu.
Pozdrawiam
Drodzy fani DEXTERA. Po waszych komentarzach do filmu wniaskuje ze warto ogladac ten serial. Bo wiecie co naprawde to nie chcialam tego ogladac bo myslalam ze to sie ciagnie jak Lost a tu niespodzianka. Wchodze sobie i patrze tylko 12 odcinkow !!! Wiec pytam si ewas : WARTO TO OGLADAC???
Ps. wlasnie skonczylam The mentalist . Polecam . !!! Jak macie jakies pytania to pisac .
Warto. Pierwszy sezon zdecydowanie najlepszy, drugi też był dobry. W trzecim troszkę przeginka w życiu osobistym głównego bohatera, która odstraszyła mnie na jakiś czas. Ostatnio jednak wróciłem do tego serialu i świeżo po zakończeniu 4 sezonu stwierdzam, że źle robiłem odpuszczając sobie Dextera, serial dalej trzymał poziom a sezon 4 niemalże zbliżył się jakością do 1. Nie mogę się doczekać 5 sezonu.
Rak rakowi nierówny. Michael C. Hall 13 stycznia ogłosił, że ma łagodną postać chłoniaka, która dzięki bardzo wczesnemu wykryciu może być wyleczona, dodał wtedy także że jego choroba nie zakłóci jego planów związanych z kręceniem 5 serii. 23 kwietnia aktor ogłosił, że jest wyleczony. A co do samego serialu to castingi do ról pobocznych zawsze zaczynały się dopiero w połowie maja. W tym roku zdjęcia do pierwszego odcinka 5 serii rozpoczną się na początku czerwca, więc bez obaw. 5 sezon będzie.
wg. mnie nie ... w 5 sezonie dex będzie sie próbował odnaleźć po tej tragedi i wątpie żeby zakończyli to w 1 sezonie...
zresztą Michael podpisał kontrakt na sezon 5,6 ;)
6 będzie na pewno, bo serial jest mile przyjmowany
pozdro
Pierwsze słyszę o 6tym sezonie. Twórcy zapowiadali 5 i mam nadzieję, że tylko tyle powstanie. Lepiej niech skończą to teraz, kiedy jest na to najwyższy czas (czyli tak, jak to robi HBO). Ciągnięcie dla kasy zawsze wiążę się z ogromnym spadkiem jakości.
6 sezon??? Mam nadzieję, że żartujesz, albo powtarzasz jakieś niepotwierdzone plotki. Najgorsze co można zrobić to ciągnąć wyeksploatowany temat. Powinni zakończyć na 5 sezonie, bo jeśli im się to uda to i tak będzie to super osiągnięcie.Patrząc na LOST czy Prison Break najlepiej widać, że im dalej w las tym ciemniej.
Według informacji bliskich oficjalnym źródłom, Sezon 5 NIE będzie ostatnim. Dla mnie to osobiście dobra nowina, ale to kwestia gustu. Rzekomo Sara Colleton wraz z pozostałymi członkami ekipy (w tym z Chip'em Johannessen'em - nowym na pokładzie 'Dextera') potwierdziła, że scenariusz piątej serii NIE zostanie napisany tak, aby zakończyć serial.
cześć wszystkim w końcu obejrzałem wszystkie sezony i musze powiedzieć że ... choć bardzo krytykuje filmy itd. to ten serial mnie bardzo zaskoczył. Nie sądziłem że ludzie potrafią coś tak dobrego nakręcić ale własnie... co może byc priorytetem 5 sezonu?? zaskoczyło mnie to że Ritę zabił "trójkowiec"... nie tak wyobrażałem sobie koniec sezonu.. raczej coś na wzór 2 sezonu gdzie Dexter mógł zostać odkryty odnośnie swoich czynów..
pozdrawiam wszystkich fanów..
Zgodnie z potwierdzoną już kilka miesięcy temu (przez ekipę serialu) informacją, fabuła Sezonu Piątego skupiać się będzie głównie na tym, jak Dexter radzi sobie z nowymi uczuciami, których dotąd nie doświadczył i nową sytuacją. Cytat (niedosłowny) z Sary Colleton - "byłoby oszustwem, gdybyśmy nie pokazali widzom całego procesu zmian w życiu Dextera wywołanych śmiercią Rity.'
dla mnie ten serial jest boski. ilość sezonów mi nawet nie przeszkadza , ogólnie rzecz biorąc prison break dla mnie był w sam raz, ale z LOST przesadzili. dla wszystkich którzy chcą mieć stały dostęp do odcinków polecam : http://iitv.info/dexter/ ja niestety dopiero niedawno poznałam ten serial więc tam oglądam go od początku :) polecam- to super stronka z serialami za DARMO do oglądania. pozdrawiam zagorzałych fanów tego serialu do których sama należę