(spoiler zapowiedzi nastepnego odcinka)
Moim zdaniem jeśli stworzy się wątek miłosny między nimi, będzie to jedno z najgorszych rozwiązań jakie w życiu widziałam. Generalnie ostatni odcinek bardzo mi się podobał, ale ulżyło mi, kiedy się okazało, że ta rozmowa w mieszkaniu Dexa to tylko sen. Jednak po wyznaniach miłosnych umieszczonych w zapowiedzi kolejnego epizodu jestem lekko zaniepokojona. Mam nadzieję, że Dexter ma na myśli tylko braterskie uczucia. Aczkolwiek chodzi mi po głowie myśl, że jeśli scenarzyści mieliby złączyć rodzeństwo to tylko po to,żeby Debra zaakceptowała prawdę o Dexterze.
BTW, scenarzyści byli bezlitośni, że zafundowali Hallowi i Carpenter sezon pełen przytulanek po ich rozwodzie w prawdziwym życiu :D
To, że on był nagi (prawie), a ona go przytulała i mówiła, że go kocha nie znaczy od razu, że coś będzie między nimi. Moim zdaniem twórcy tym się bawią i nas wkurzają :) W tej scenie nie było by nic takiego, gdyby Dex akurat nie ubierał koszuli. Ale....
Według mojej szanownej osoby, dobrze BAAARDZO DOBRZE przeprowadzony wątek miłości "kazirodczej" miłości Deb do Dexa to byałaby prawdziwa bomba.