Jesli ktos nie ogladal jeszcze tego odcinka to radze nie czytac zeby nie zepsuc sobie frajdy ogladania :) Jak myslice po co Rudy (Ice-Truck Killer) zabil prawdziwego ojca dexter ? Ktos ma jakas teorie ? ;] piszcie co o tym sadzicie
Ja mam takie dziwne przeczucie ze Rudy okaże się bratem Dextera.. Podobne maja charakterki, trafili w różne miejsca do rodzin zastepczych wychowali sie i teraz obaj zabijaja, aczkolwiek Dexter ma w tym inne pobudki :)
Pozdrawiam, jutro zabieram sie za 10 odcinek :)
Wlasnie tez czytalem takie opinie ale co najmniej dziwna sprawa skoro moglby byc jego bratem to po co zabijalby swojego ojca? zeby Dexter sie nie dowiedzial ze ma brata o czym moglby powiedziec jego ojciec... Tez poruszaja ludzie watki co z mama Dexter .. w ogole byc moze ze dexter byl swiadkiem albo sprawca jakiegos dramatycznego zajscia ktore mialo miejsce w dziecinstwie. Chyba wlasnie we wspomnieniach sa jakies urywki ze lezy w kuchni zakrwawiony z tego co pamietam ?
Odcinek 10, a właściwie jego końcówka, daje odpowiedzi na niektóre Twoje pytania :)
Dokładnie, końcówka 10 odcinka wymiata, widać uwielbienie twórców Dextera filmami o Teksasie i Montanie :)
Dlatego Rudy zabija ojca Dextera, aby ,mogl sie z nim spotkac. Zreszta mowi do niego na wejsciu, gdy go pierwszy raz widzi, ze to byla jedyna okazja, zeby poznac Dextera, wiec przyjechal. Kolo po prostu ma teraz pole do poisu - moze bardziej poznawac glownego bohatera, pod pretekstem rozmow jak sie czuje po stracie ojca lub ,mowiac o siostrze Dextera (mozliwe, ze jestz nia tylko z tego powodu). Poczekamy - zobaczymy :). Wazne, ze juz teraz wiadomo, ze bedzie drugi sezon latem 2007. Nice ;]
No bez dwoch zdan coraz z odcinka na odcinek jeszcze ciekawiej sie robic. I coraz bardziej prawdopodobne moze byc ze Rudy okaze sie bratem Dexa. Rudy powiedzial przy okazji jak pojechali sprzatac mieszkanie ojace Dextera ze bardzo dlugo czekal zeby sie spotkac wiec to tez moze troche o tym swiadczyc. No i ciekawe co z Angelem mam nadzieje ze przezyje bo szkoda go pozytywna postac. Nic jutro kolej odcinek czekam z niecierpliwoscia :) Niestety jeszcze dwa przed nami i niestety przerwa dluzsza :(
Według mnie wątek zostanie zakończony w najbliższych dwóch odcinkach - serial był planowany na początku jako jedna seria, bazowana na pierwszej książce. Stąd wniosek, że seria druga, zamówiona już w trakcie emisji sezonu pierwszego, oparta będzie już na książce drugiej :)
Pewnie tak bedzie :) Najwazniejsze ze drugi sezon sie szykuje :). A co do zakonczenia watku to wielce prawdopodobne nawet patrzac po tutylach kolejnych odcinkow to zapewne wszystko sie wyjasni :)