PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 204374
7,3 28 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Odcinek 10

ocenił(a) serial na 8

Bardzo Dobry odcinek, od początku do końca akcja. Trzeba przyznać iż ten sezon nie należy do Dextera, Deb ani żadnego z głównych bohaterów ale do Arthura. Postać świetna, idealnie zagrana. Wracając do odcinka to powoli wszystko zaczyna nabierać sensu, Rita i Deb według mnie na pewno na koniec sezonu dowiedzą się prawdy o Dexterze. Nie wiem dlaczego ale myślę że w tych ostatnich odcinkach szczególnie ważny będzie Cody. Serial wraca według mnie do klimatu rodem z 1 sezonu, patrząc na zapowiedź 11 odcinka to no cóż nie chce spoilerować ale będzie sie działo.
8/10, dla Johna Lightow 11/10

ocenił(a) serial na 9
Godfather99

też mi się wydaję, że cody odegra ważną rolę w końcówce. Cody ma właśnie 10 lat z tego co pamiętam. Początek odcinka lekko nudnawy natomiast końcówka trzymała w napięciu . Mam wrażenie, że następny odcinek będzie lepszy od tego , przynajmniej wątki zawarte w trailerze o tym świadczą. Moim zdaniem Artur nie dowie się o pasjach Dextera do momentu kiedy nie zrelaksuję się na jego stole.

ocenił(a) serial na 9
Godfather99

Zgadzam się John Lithgow ukradł serial Hallowi, genialna kreacja. Świetny odcinek- doskonałe wprowadzenie do dwóch ostatnich episodów gdzie akcja ruszy z kopyta. Spodziewałem się tylko, że Quinn będzie miał większe kłopoty przez swój romans z reporterką ale jak widać się na to nie zapowiada.

ocenił(a) serial na 8
Max

Nic dodać nic ująć, 10 odcinek rewelacyjny.

ocenił(a) serial na 9
Godfather99

That's what I'm talking about! Odcinek wyśmienity! Chylę czoła przed aktorami, reżyserem, scenarzystami i montażystą. Świetnie skonstruowany odcinek.
Przede wszystkim jestem zadowolona, że znowu pojawiła się Valerie Hodges. Już tak blisko, już tylko jeden kroczek, wystarczy że poda Debrze adres domu informatorki, do której kiedyś poszła. Będę czekać jak na szpilkach na ten moment.
Trochę mnie zdziwiło, że Dex podał Arthurowi swój prawdziy numer komórki, gdy ma się drugą tożsamość przydałby się również drugi telefon. Tego mi brakowało w tej scenie, że Dex wyciąga jedną komórkę "dzwoni Rita", wyciąga drugą komórkę "dzwoni Arthur" ;P
Jak zwykle sceny z Johnem Lithgowem miażdżące i upiorne, aż czułam jak mam napięte mięśnie twarzy.
Nie widzę powodu, by czepiać się sceny, gdy Dex wyciąga dzieciaga z cementu. Niektórym po prostu się nie dogodzi i są tacy, którzy do wszystkiego się d......, po prostu taki charakter. A fakt jest taki, że ta scena jest naprawdę świetna.
Mogłabym tak dalej ochać i achać, ale starczy. Po prostu dla mnie odcinek 10/10.

--
http://www.Dexter-Morgan.pl

ocenił(a) serial na 9
Divine

Odcinek rewelacyjny! No i jak ja po obejrzeniu końcówki + zapowiedź mam wytrzymać tydzień?

No jak ??

^^

ocenił(a) serial na 8
Lukasz_Artyszuk

z odcinka na odcinek coraz lepszy. W 11 zapowiada się prawdziwa miazga!!!:D Świetny, mam nadzieję długi finisz:)

ocenił(a) serial na 10
Godfather99

nie zapomnijcie o genialnej scenie z igłą u pielędniarki;)

nie spojlerujcie za bardzo z trailera bo specjalnie nie obejrzałem a teraz boje się zaglądać do tematu.
A odcinek cóż jak to dexter geniaaalny.Jak myślicie w jaki sposób dex "podał" dziecko policji?

ocenił(a) serial na 10
silvergolden

ja też wolę nie oglądac trailerów, raz tak zrobiłem i miałem przez mniejsze emocje

ocenił(a) serial na 10
Godfather99

Lightow jest faktycznie świetny, do tej pory kojarzył mi się głównie z trzecią planetą :)
zostały 2 odcinki i podejrzewam, że będzie masakra pod względem napięcia; zastanawiam się co teraz zrobi trójkowy, a tak właściwie czwórkowy, najpierw jakby zignorował fakt, że Dex prawie go zabił i zabrał się za kolejny cykl, ale myślę, że po tym jak Dex go dopadł ze Scottem, Mitchell jakoś zareaguje i rozgryzie Dexa (ten tytuł odcinka) i tu by się zgadzało, że Cody albo w ogóle rodzina Dexa będzie w niebezpieczeństwie
zastanawiam się też co wygada dziennikarka i czy Debra dotrze do Mitchella tym tropem, bo przecież wie, że Christine i trójkowy/czwórkowy są spokrewnieni
moim zdaniem zapowiada się niezły wyścig z czasem

ocenił(a) serial na 8
maly_glod

Gdyby to był sezon 5 a nie 4 przyjąłbym za wiarygodny że Trójkowy po prostu wybił by rodzinkę Morgan: najpierw 10 letni Cody, później Debra w wannie, następnie Rita "samobójstwo" i na końcu Dexter. Wszyscy pasują do rytuału Arthura, no ale to tylko pobożne życzenia bo jeżeli teraz narzekamy na poboczne nudne wątki Angel - Maria to co by było bez głównej 3 serialu??:P

ocenił(a) serial na 10
Godfather99

wow rewelacyjny epizod :D akcja od samego początku, do tego ta końcówka i jeszcze zapowiedź ostatnich odcinków.... OMG nie mogę się doczekać :D

ocenił(a) serial na 9
Godfather99

Ja chętnie zobaczyłabym jak Trójkowy dobiera się do rodziny Dexa i jak ten pozbywa się go na ich oczach, tak aby Rita zobaczyła co w tym Dexterze tak na prawdę siedzi ...buahaha ;>

Godfather99

odcinek świetny , obejrzeliśmy ciąg dalszy psychopaty Arthura, przerażające sceny były jak się bawił tą kolejką,nazywanie tego chłopca "Artur", no po prostu czasem on przebija Hanibala Lectera, właśnie przeczytałem że John Lithgow miał grać tą rolę w milczeniu owiec.Myślę że wypadł by tak samo dobrze :P. Trailer następnego odcinka miażdży :D najbardziej mnie ciekawi jak on dostał się z odznaką do policji gdzie pracuje dexter . za odcinek 10 daje 10/10 :)

ocenił(a) serial na 10
kokon303

bardzo proszę, nie piszcie o trailerach!!! a jeśli już to w jakimś innym wątku, ja ich specjalnie unikam, wolę poczekać na odcinek

Godfather99

Bez wielkiego zachwytu, ten odcinek po prostu trzyma dobry poziom.
Tak naprawdę niewiele się działo, a to, co się wydarzyło było albo przewidywalne (rozwój sytuacji z Christine), albo naciągane (gapiostwo wielkiego Lundyego w sprawie trójkowego-czwórkowego). Mam nadzieję, że w 11 odc. nie okaże się, że gość jest "piątkowym", bo miał też w zwyczaju zabijać motylka zanim zabrał się za ludzi.
Od ostatnich 2 odc. oczekuję, że wszystko się poprawi, zwłaszcza napięcie.

ocenił(a) serial na 9
Godfather99

Bardzo dobry odcinek, ale chyba moim zdaniem troszeczkę mniej ciekawy niż poprzedni. Oczywiscie scena na budowie trzymała w napięciu. Mam takie samo wrażenie, jak niektórzy, że ktoś z bliskich Dexa (Deb lub Rita) dowie się o Dexterze prawdy. Mam nadzieję, że jeśli już, to będzie Debra. Co do Cody'ego pewnie "Czwórkowy" go dorwie bo w sumie pasuje do schematu, tak na marginesie to strasznie mnie irytuje ten dzieciak ;/

doroti

Leżę i zbieram szczękę z podłogi, napięcie !

ocenił(a) serial na 9
7791keram

Ciekawe jak to się skończy . Trójkowy powoli traci fason i poddaje się emocjom. Jego postępowanie robi się coraz bardziej chaotyczne i mniej wyrafinowane. Jestem przekonany, że Cody, Astor i Rita nie dowiedzą się o pasjach Dextera. Oni są zbyt umoralnieni by to zaakceptować i go nie wydać. Moim zdaniem dowie się Debra ( zresztą tak było w książce , z tego co pamiętam )ponieważ jest o krok od poznania Laury Mosser. Debra zrobiła się ostatnio bardzo sharp minded więc nie będzie mieć problemu z powiązanie brata i Briana. Wydaję mi się ,że ona jest obecnie jedyną osobą , która może zaakceptować mrocznego pasażera bo to jej jedyna rodzina.

alekgub

"zresztą tak było w książce , z tego co pamiętam"

Dzięki za spoiler bez żadnego ostrzeżenia. Jestem naprawdę zajebiście wdzięczny.

ocenił(a) serial na 10
Godfather99

Ogólnie odcinek genialny, poza dwoma maleńkimi zgrzytami i jednym trochę większym:
1. Wspomniana już sprawa z tym, że Arthur ma prawdziwy numer komórki Dex'a.
2. Arthur zapakował dzieciaka w worek, kto by tak zrobił? Od razu domyśliłem się, że po to twórcy serialu zastosowali takie rozwiązanie, aby Dex mógł dzieciaka uratować.
3. LaGuerta, Batista, Debra, Quinn i jeszcze jakiś funkcjonariusz. Pięcioosobowa ekipa poszła aresztować dziennikarkę i na jakiej podstawie? Na podstawie nielegalnie pobranej próbki DNA, przeczuć Debry i nagrania video z wywiadu z Debrą. Jeszcze kapitana Matthews'a mogli ze sobą zabrać. The more the merrier...

ocenił(a) serial na 10
cinnamonn

Co do worka, to myślę, że Arthur potraktował go jako "trumne", zachował niewinnemu dziecku troche godnosci i nie wrzucił go "surowego" do cementu. A co do wątku, że wszyscy po nią poszli myślę, że miało takie symboliczne przesłanie. Zabiła policjanta i postrzeliła policjantkę, wszyscy którzy po nią poszli są znajomymi Debry, takie utożsamianie się z problemem Debry, SYMBOL!

ocenił(a) serial na 9
Godfather99

Odcinek bardzo dobry. Dużo akcji, świetna gra aktorska (patrząc na Lightowa mam wrażenie jakbym oglądał prawdziwego psychopatę). Zapowiada się bardzo ciekawy finał sezonu.

Swoją drogą zastanawiam się jak oni zakończą ten sezon. Po zapowiedzi następnego odcinka wygląda na to, że Trójkowy pozna prawdziwą tożsamość Dextera i będzie wiedział o jego rodzinie.

Moja wersja finału sezonu jest taka, że Trójkowy będzie chciał rozpocząć nowy cykl wybierając sobie na cel Cody'ego (czym pokaże Dexterowi, że z nim nie wolno żartować) ale tym razem Dex w końcu go załatwi czego świadkiem będzie właśnie Cody i zrobi się ciekawie na następny sezon (będziemy mieli podobny wątek Mrocznego Pasażera Cody'ego do tego z książek).

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 8
appelton

Zastanawiam sie jak dexter zabije trojkowego, bo wkoncu dextera zna juz rodzina trojkowego, pozatym pojawi sie na posterunku itp. wiec praktycznie wszyscy beda go znali. Bedzie musial sie Dexter postarac :) A moze nie zabije go w tym sezonie ?

ocenił(a) serial na 9
appelton

Uwielbiam te wszystkie wasze teorie spiskowe ;)

ocenił(a) serial na 10
Godfather99

a powiecie mi moze gdzie sa juz dostepne 9 i 10 odcinki bo na torrentach to do 8 sa.z gory dzieki

ocenił(a) serial na 9
linkin14

http://dexter-morgan.pl/index.php?option=com_content&view=category&id=2&Itemid=2

Divine

Sadzac po zwiastunie to Trojkowy wejdzie na posterunek, wystrzela wszyskitch i zaleje cementem

Godfather99

Jak dla mnie swietny odcinek, od poczatku do konca!! Juz nie moge doczekac sie kolejnego odcinka :D Ahhh ten Dexter, wciaga coraz bardziej!! 10/10

yennefer021

Odcinek 11 świetny. Artur Michell jest przerażający! Tak myślałam , że będą 4 ofiary zamiast 3. Tak zazwyczaj jest z tymi seryjnymi mordercami też dołaczają się do schematu swoich morderstw.
P.S
Dexter ma 2 komurki przynajmniej tak wynika z trailera 11 odcinka.

SPOILER DO ODCINKA 11

Dexter's worst fears have been realized. Because of Debra's unrelenting pursuit, Miami Metro is just one step away from discovering the identity of the Trinity Killer. And Dexter can't let that happen. Arthur's arrest would not only deprive Dexter of a satisfying kill, it would also expose the secret life Dexter's been leading in his pursuit of this monster. Dexter must take drastic action to buy himself time to deal with Trinity in his own fashion. Meanwhile, Rita decides to confide in Dexter, which doesn't go as well as she'd hoped. LaGuerta and Batista's breach of ethics paints them into a very tight corner. And Arthur, who still can't understand why Dexter didn't simply turn him in, begins his own bloody investigation into Kyle Butler.

ocenił(a) serial na 7
elex

Niezły odcinek, trzymający w napięciu7. Choć jedna rzecz mi się nie podobała.
Czemu Artur uciekł, zamiast zdzielić Dextera, gdy ten wyciągał chłopaka z cementu. Miał go jak na widelcu. No, ale 4 sezon jest bardzo dobry, więc się nie ma co czepiać.

opoz

może myślał że dextera tak łatwo nie jest zdzielić, bał się z nim cackać to spierdolił :)