And it's going to happen again, and again. (dokładnie raz na tydzień :P).
W końcu doczekaliśmy się nowego sezonu, no i oczywiście rozwiązania największego cliffhanger'a w historii Dextera :P Powiem szczerze że nie mogę się doczekać aby zobaczyć jaki kit Dex spróbuje wcisnąć Deb w tym kościele, no i w ile ona z tego uwierzy :P
Z góry mówię że specjalnie nie oglądałem żadnych zwiastunów żeby nie psuć sobie zabawy (no, delikatnie może zerknąłem na jeden żeby sprawdzić czy Dex nie zarobi kulki na wstępie jak w jednej ze swoich wizji ;P)
Pomimo kilku naciąganych scen i dziwnych wydarzeń z ostatnich sezonów i tak jest to mój ulubiony serial i przyznam się że już od miesiąca zerkam co jakiś czasy czy nie wypuścili przedpremierowego odcinka :P
Miejmy nadzieję że ten dwusezonowy finał będzie już elegancko dopracowany i czeka nas 26 odcinków świetnego kina :) Go, Dark Avenger Go! :P
Pewnie jakiś stream się znajdzie ale u nas to będzie chyba 3 w nocy...to ja już wolę się wyspać i sobie rano na spokojnie obejrzeć w porządnej jakości.
Swoją drogą wyjaśniło się już parę zagadek.
Scena śmierci Doaksa która była głównym powodem debaty na temat jego powrotu to po prostu retrospekcja związana z tym że w premierowym odcinku La Guerta znajduje próbkę krwi Travisa - trofeum Dexa.
Domyśla się że w tej sytuacji rzeźnik z zatoki wciąż żyje i działa i otwiera na nowo śledztwo by oczyścić imię Doaksa.
Więc napakowany murzynek wróci jedynie we wspomnieniach.
I już mamy temat przewodni sezonu - Dexter i Debra próbujący ukryć prawdę w obliczu śledztwa o BHB.
Raczej Dexter próbujący, bo Debra pewnie przez cały sezon będzie rozerwana między byciem dobrym porucznikiem, a siostrą :)
Poza tym nie wiadomo do końca jaką w tym wszystkim rolę odegra Hannah McKay (chyba), ale pewnie trochę namiesza. Może to ona skrada się z bronią do śpiącej Debry, bo nie wierze żeby Dex na to się zdobył, chociaż mówi w trailerze, że najgroźniejsze jest zwierze zapędzone w róg więc może zacznie mu odbijać :)
A ja jako jedyny chciałbym, żeby Dexio w nocy zabił siostrzyczkę, byłoby to najlepsze rozwiązanie całego serialu. Później La Guerta otwierająca na nowo sprawę BHB i gadającą, że to właśnie on zabił Debrę i pozbył jej się ciała, to mogłoby być coś. W zamian tego dostaniemy papkę, niegdyś tak świetnego serialu.