Dopiero zacząłem oglądanie tego serialu ale już udzieliło mi się jego specyficzne poczucie humoru :P
W temacie proponuje umieszczanie zabawanych tekstów które uda wam sie wyłapać.
Oto pierwsza sytuacja z 3 odcinka gdy siostra Dexa rozpoznaje zamordowaną dziewczyna, której ciało morderca zostawił na lodowisku.
siostra Dexa: "I know her. We worked at the same corner when i was undercover"/znam ją. pracowałyśmy na tym samym rogu gdy byłam tajniakiem
Dex: "You where like friends?"/byłyście koleżankami?
siostra Dexa: "Yes..."/tak...
Dex: <myśli co by teraz powiedzieć zszokowanej siostrze> "You wanna hug?"/chcesz sie przytulić
siostra Dexa: "Fuck off"/spier****j
Mistrzowski dialog. Punkt widzenia Dexa jako kogoś pozbawionego emocji który chce zachować się w porządku lecz nie do końca wie jak powinien zareagowąć/pocieszyć siostrę. Jeszcze to pytanie "NEED A HUG", LOL- mistrz!
tak to bylo dobre ,swietne sa teksty jeszcze mcnamary do siostry dexa oraz teksty doakesa do dextera niestety nie mam pamieci ,jeden tylko pamietam jak usmiechnniety dex stoi nad zwlokami a doakes : i co stanal ci ?
Tutaj wrzucam linka do podobnego tematu:
http://www.filmweb.pl/topic/634215/Ulubione+sceny+wypowiedzi+w+Dexterze+%28spoil ery%21%29.html
pozdr
Rita do opiekuna Paula "Dexter spends all his time in laboratory"...skojarzyło mi się z kreskówką "Laboratorium Dextera":P, nie jest to jeden z najlepszych tekstów filmu ale fajne to zabrzmiało;]
To mi przypomina jak kiedys kolezanka z roku opowiadala mi jakis film ktory lecial dzien wczesniej w TV, spytala sie co ja wtedy ogladalam. powiedzialam jej ze Dextera taki serial i zaczelam jej tlumaczyc o czym to jest, ale po dwoch slowach przerwala mi i powiedziala ze wie o czym to jest, ze tez ma cartoon network :)
Rozmowa Doeksa z LaGuerta:
LG: You need a backup?
D: Yeah, all kinds of backup... Helicopters and shit.
Scena gdy pokazują Doeksa jak tankuje paliwo (gdy już padły na niego podejrzenia):
Masuka: Unbelieveble
....
Masuka: 3.49 for Regular
:)))
pamiętam tą scenę, nie spodziewałem się po Doakesie takiego textu, bardzo mnie rozbawił :D