PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=576962}

Dochodzenie

The Killing
2011 - 2014
8,0 37 tys. ocen
8,0 10 1 37359
7,6 16 krytyków
Dochodzenie
powrót do forum serialu Dochodzenie

Szukam serialu z mrocznym klimatem i dość rozbudowaną fabułą. Czy polecacie The Killing, czy może jest to serial z gatunku "im dalej tym gorzej" i późniejsze sezony już nie wciągają tak bardzo jak na początku ?

ocenił(a) serial na 7
ibbi

Dwa pierwsze sezony tworzą zamkniętą całość i są utrzymane w genialnym, ale ciężkim klimacie. Trzeci sezon jest nieco słabszy (choć swoje momenty ma. IMO skopali zakończenie), a jedynym poważnym powiązaniem z poprzednimi seriami są bohaterowie. Ja polecam jak najbardziej, na pewno nie jest tak, że "im dalej, tym gorzej".

ocenił(a) serial na 10
ibbi

Warto, serial jest świetny. W mojej opinii akurat to trzeci sezon jest najlepszy, opowiada w naprawdę ciężkim klimacie o brutalnych mordach.

KukizBJJ

Dzięki za Wasze opinie. Chyba jednak zacznę go sobie oglądać :)

ocenił(a) serial na 9
ibbi

Koniecznie trzeba obejrzeć. Ja na razie nie widziałam trzeciego sezonu ale pierwsze dwa są genialne. Obejrzałam jednym tchem w dwie doby. Musiałam się dowiedzieć co i jak. Bardzo wciąga. Mam już wiele seriali w dorobku i jedne polecam mamie, inne znajomym, kwestia gustu. To jest serial który każdy powinien obejrzeć nie zależnie od preferencji typu obyczaj, sensacja, kryminał itp.

ocenił(a) serial na 8
ibbi

dwa pierwsze sezony sa zamknieta caloscia.
Sezon trzeci jest oddzielna historia. Zmiany nastepuja w fabule i klimacie. Siegajac po ten sezon trzeba sie spodziewac czegos innego. Jest on, tak jak poprzednie, bardzo dobry, ale komus kto zakochal sie w poprzednich, moze nie przypasc do gustu.

Co do calosci. Nalezy przygotowac sie na powolna akcje i mroczny/ciezki klimat i na to, ze jest on "ludzki", przez co jego bohaterowie nie zawsze zachowuja sie racjonalnie i logicznie.