Szukam serialu z mrocznym klimatem i dość rozbudowaną fabułą. Czy polecacie The Killing, czy może jest to serial z gatunku "im dalej tym gorzej" i późniejsze sezony już nie wciągają tak bardzo jak na początku ?
Dwa pierwsze sezony tworzą zamkniętą całość i są utrzymane w genialnym, ale ciężkim klimacie. Trzeci sezon jest nieco słabszy (choć swoje momenty ma. IMO skopali zakończenie), a jedynym poważnym powiązaniem z poprzednimi seriami są bohaterowie. Ja polecam jak najbardziej, na pewno nie jest tak, że "im dalej, tym gorzej".
Warto, serial jest świetny. W mojej opinii akurat to trzeci sezon jest najlepszy, opowiada w naprawdę ciężkim klimacie o brutalnych mordach.
Koniecznie trzeba obejrzeć. Ja na razie nie widziałam trzeciego sezonu ale pierwsze dwa są genialne. Obejrzałam jednym tchem w dwie doby. Musiałam się dowiedzieć co i jak. Bardzo wciąga. Mam już wiele seriali w dorobku i jedne polecam mamie, inne znajomym, kwestia gustu. To jest serial który każdy powinien obejrzeć nie zależnie od preferencji typu obyczaj, sensacja, kryminał itp.
dwa pierwsze sezony sa zamknieta caloscia.
Sezon trzeci jest oddzielna historia. Zmiany nastepuja w fabule i klimacie. Siegajac po ten sezon trzeba sie spodziewac czegos innego. Jest on, tak jak poprzednie, bardzo dobry, ale komus kto zakochal sie w poprzednich, moze nie przypasc do gustu.
Co do calosci. Nalezy przygotowac sie na powolna akcje i mroczny/ciezki klimat i na to, ze jest on "ludzki", przez co jego bohaterowie nie zawsze zachowuja sie racjonalnie i logicznie.