PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32948
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

Doktor Capaldi

ocenił(a) serial na 10

Dziewiąty zawsze był moim Doctorem. To od niego zaczęłam, to on pokazał mi świat, w którym wszystko jest fantastyczne i warto wierzyć w ludzi. Później nastąpił czas Dziesiątego. Na jego świat przestawiałam się kilka odcinków, ale w końcu w całym tym chaosie pojawił się porządek. Dotarło do mnie, że nie ma ludzi nieważnych, każdy coś znaczy. Nie wszystko można zmienić, ale zawsze można uratować choć jedną osobę. Godzina Jedenasta wybiła. Tutaj przełamywałam się prawie sezon, by w końcu odkryć, że w tym szaleństwie jest metoda! Dowiedziałam się, że czasem warto jest obudzić w sobie to dawno uśpione dziecko i pozwolić mu trochę porządzić. Warto również zapomnieć, choć może to nieść konsekwencje niesie również ukojenie. W pół do Dwunastej - czas odkupienia... i w końcu północ, bądź południe, po prostu 12! Jeden odcinek wystarczył bym zrozumiała, że darze 9 sentymentem i zawsze tak będzie, ale to Dwunasty jest Moim Doktorem. Mam wrażenie, że cała ta droga od 9 do 11,5 jest kształtowaniem charakteru, by w końcu mógł powstać ukończony Doktor. (Nie mam tutaj zamiaru umniejszać żadnemu z poprzednich Doktorów i broń oborze nie mówię, że oni nie byli prawdziwymi Doktorami!) Mam po prostu takie odczucie jakbym oglądała, już nie szkic, a pięknie pomalowane płótno w złotej ramie. Capaldi jest moim Doktorem i warto było czekać na to objawienie :)

Czy ktoś również odnalazł w 12 swojego Władce Czasu, a może zupełnie odwrotnie? :)

ocenił(a) serial na 8
Occta

mi niestety i capaldi i coleman zupelnie nie pasuja...tak jak ja bylam w stanie przelknac razem ze smithem teraz juz nie moge na nia ptrzec :\ capaldi tez mnie nie porywa. wgl ta seria jakas taka...no nie wiem. kazda poprzednia wydaje mi sie lepsza od tej. jakby lepsze historie, bohaterowie drugoplanowi i klimat odcinkow. mysle ze moim doktorem i tak na zawsze zostanie 10, ale dam szanse 13 :D

ocenił(a) serial na 8
Occta

Tak sobie podchodzi mi 13. Jest dobry, ale zdecydowanie wolałem poprzedników póki co. Zobaczymy jak będzie dalej.

ocenił(a) serial na 10
Occta

Capaldi rewelacyjny, w duecie z Clarą to już w ogóle.

ocenił(a) serial na 10
RobertSolski

Właśnie podoba mi się w tym duecie, że nie ma już tego całego "romansu" i miłosnych problemów. Jest za to ogromna przyjaźń i opieka. Zupełnie jakby Doktor w końcu zrozumiał, że skoro jest mądrzejszy i jest z potężniejszej rasy to powinien wykazać dojrzałość. Tak jak w ostatnim odc, wiedział, że poradzi sobie sam, więc po co narażać Clare. Dodatkowo ta wręcz ojcowska opiekuńczość, ale taka naturalna nie przesadzona. Nie osądza Clary, że wybrała żołnierza, on chce zrozumieć. Chce się upewnić, że jej wybranek na nią zasługuje. To jest coś co każdy prawdziwy przyjaciel robi i nie ma w tym przesady, tyko jest troska. Mam nadzieje, że Capaldi Doktor zostanie z nami długo :)

ocenił(a) serial na 9
Occta

Moim ulubionym dalej jest 10. I faktycznie zrobiłam sobie przerwę w odcinkach gdy odszedł, ale wróciłam i nie żałowałam. 11 Doctor był świetny i był wspaniałym i logicznym rozwinięciem wszystkiego co wcześniej przeżył. Gdy odchodził było mi smutno ale byłam ciekawa nowego doktora. Niestety wogóle mi nie podchodzi. Razem z Clarą stanowią taką nie ciekawą drużynę, że nawet nie mogę im kibicować. Wszyscy poprzedni mieli swoje wady i zalety. Czasami ludzie się kłócili czy to wada czy zaleta, ale postać była lubiana. 12-tego po prostu nie lubię. Jest nieprzyjemny, zarozumiały i przestał troszczyć się o innych. Historie opowiedziane w sezonach 8 i 9 nie dodają mu uroku ani nie odwracają nawet uwagi bo większość jest nudna.