Jak myślicie co teraz może dziać się w piekle? dziwne, że nie wykorzystują takiej chwili.
Ja osobiście uważam, że właśnie tam udał się Bóg, głównie dlatego, że Diabeł chyba był w czymś rodzaju prawą ręką?
Odnośnie do Boga. W zwiastunie finału była scenka, w której Michał mówi, że Bóg wystawiał ich-Aniołów na próby, że jego rozkazy w pewnym stopniu były próbami. Michał mówił, że Powódź była pewnego rodzaju "próbą", którą on oblał. I tak sobie myślę, a co jeśli te nagłe zniknięcie Boga to kolejna próba???? Może tak jak mówisz Bóg przeczekuje to wszystko w piekle. Może piekło to temat na drugi sezon?:) Demony/ diabły stałyby się trzecią stroną w tej walce.
demony raczej były by przysłowiową "powodzią" gdyż z logiki serialu można wywnioskować, że piekło jest rodzajem boskiego więzienia dla dusz i aniołów którym Bóg nie może wybaczyć. :)
Albo mam inną teorię, że Bóg znajduje się w czymś co można nazwać panteonem bogów miejscem gdzie znajdują się wszyscy bogowie coś w rodzaju olimpu tylko, że dla wszystkich bogów :)