Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 503 tys. ocen
8,2 10 1 503295
7,7 33 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

j/w. odcinek bardzo kojarzył mi się z RoboCopem ;D lezacy nic nie mogacy zrobić człowiek i masa ludzi próbujacych go "naprawić". A swoja droga ciekawa ostatnia scena ;]

MastaBlasta

wlasnie mysle ze bedzie czesc dalsza :)

ocenił(a) serial na 8
pass24

House jak zwykle trzyma poziom. Nie wiem jak oni to robią, że to już koniec 5 sezonu a serial nadal się nie stacza. Szanuję całą ekipę tworzącą House MD za to.

ocenił(a) serial na 10
187

Nie bardzo jakoś ciekawa ta końcówka, spodziewałem się czegoś lepszego ;p mam nadzieje że w następnym będzie jakiś motyw z Cuddy bo ostatnio mało ją pokazują jak się kłóci z Housem.

MastaBlasta

SPOILERY
Bardzo oryginalne "spojrzenie" na House'a i jego zespół. Scena przemieszczania się Grega w wirtualnych, teoretycznych miejscach pobytu Pana Zamkniętego robi wrażenie. Świetny odcinek tej serii i bardzo dobry w porównaniu z całością dotychczasowej produkcji. Oby tak dalej.

ocenił(a) serial na 10
_LG_

Ostatnia scena jest najlepsza. Alegoryczne przedstawienie Housa jako osoby cierpiącej na pewien sydrom zamknięcia emocjonalnego(niedopuszczanie do siebie szczęścia) to moim zdaniem jeden z najciekawszych momentów piątego sezonu.
Cały odcinek zdecydowanie wyróżnia się w tym sezonie :)

ocenił(a) serial na 8
MastaBlasta

mi się ten odcinek skojarzył przede wszystkim z filmem "Motyl i skafander" - kto jeszcze nie oglądał niech uzupełni braki :)

ocenił(a) serial na 7
MastaBlasta

Kalka jednego z odcinków "Ostrego dyżuru", nie pamiętam, której serii. Ale jeśli ktoś go nie widział, to pewnie robi wrażenie.

Klee

pamiętam odcinek 'Ostrego dyżuru' nagrany z perspektywy operatora kamery, kręcącego reportaz o pracy w szpitalu - o to chodzi?

ocenił(a) serial na 7
riven

Nie, chodzi o dokładnie ten sam pomysł i sposób filmowania. Bohaterka miała udar mózgu, zakrzep zablokował dopływ krwi do odpowiedniej jego części. Lekarze zdołali usunąć zakrzep, nim tkanka mózgowa uległa martwicy.

MastaBlasta

Zerżnięte z filmu Schnabla o mężczyźnie sparaliżowanym wskutek udaru, do którego, nawiasem mówiąc, zdjęcia zrobił Janusz Kamiński.

ocenił(a) serial na 7
dolores2

Dzięki za cynk!

ocenił(a) serial na 7
Klee

Aaa, chodzi Ci o film "Motyl i skafander"? No nie, to chyba jednak z "Ostrego dyżuru" zerżnięte.

Klee

Może masz rację, oglądam ER, ale nie pamiętam tego odcinka. W ogóle dużo rzeczy oglądam, może za dużo ;) i czasami mam wrażenie, że wszystko już gdzieś wcześniej widziałam. Ciężko trafić na coś oryginalnego, ale House przeważnie się do tej kategorii zalicza.