PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501625}

Druga szansa

Life Unexpected
2010 - 2011
7,4 5,8 tys. ocen
7,4 10 1 5791
Druga szansa
powrót do forum serialu Druga szansa

już koniec. już po finale. jestem odrobinę rozczarowana, że dali przeskok i już wszystko
wyjaśnione. chciałabym to zobaczyć. mogli dać np dwugodzinny finał, wiem, ze były dwa
odcinki, ale jednak ten 13 mógl mieć dwie godziny i poszłoby wszystko po kolei

tess_harding_2

moim zdaniem tych dwóch lat nie zmieścili by w dwugodzinnym odcinku na to trzeba by było pewnie całego sezonu. producenci zdecydowali o zakończeniu serialu na drugim sezonie i scenarzyści musieli się dostosować to tego a i tak moim zdaniem wybrnęli
dobrze ze wszystkich wątków.

tomek1616

no w sumie fakt, ale mogli nie wiem pokazać główne wątki jak np Lux nazywa Cate mamą po raz pierwszy, czy Cate i Baze zostają para.
ale podobało mi się jak wszyscy siedzieli i do prawie ostatniego momentu nie było wiadomo kto jest z kim. byłam pewna, że Cate jest sama :D zabiłabym ich jakby nie połączyli ją z Natem

tess_harding_2

Dokładnie tak samo pomyślałam :)
Podoba mi się też, że ten ciapowaty, kochany Matt znalazła sobie kogoś :)
Ogólnie końcówka bardzo mi się podoba, miło to zamknęli, nie ucięli jak w innych serialach tylko zakończyli jak dobry film - optymistycznie, pozytywnie, szczęśliwie. Pięknie :) Że po tych wszystkich perypetiach wszystkie puzzle udało się poskładać w ładny obraz.

ocenił(a) serial na 9
tess_harding_2

Serial SUPER!!! Tylko szkoda,że tak zakończyli sprawę z Erickiem.
Ale tak ogółem to super!!!

ocenił(a) serial na 8
tomek1616

Zgadzam się. Aczkolwiek przykro mi, że nie zrobili 3 sezonu, myślę, że spokojnie byłby na takim samym poziomie jak pierwszy i drugi. Końcówka, przemowa Lux była rewelacyjna :) Nie sądziłam, że taki serialik może mnie aż tak wciągnąć.

ocenił(a) serial na 8
tess_harding_2

a nie wiecie jak z napisami do odcinka 12 i 13 ????? napiprojekt jeszcze nie znajduje :/

lukasz.nocon

powinny być na dniach, sprawdź na napisy24

ocenił(a) serial na 10
tess_harding_2

narazie ich nie ma. gdy wyjdą napisy angielskie, pewnie ktos je zrobi

ocenił(a) serial na 9
tess_harding_2

A mnie się zakończenie nie podobało :( Lubiłam związek Lux i Erica - to po pierwsze. A po drugie - nie spodobało mi się to, jak wszyscy nagle się poodkochiwali/pozakochiwali/pozamieniali - mocno naciągane. Ale musieli jakoś to zrobić, cóż poradzić :(

ocenił(a) serial na 9
tess_harding_2

Ja w ogole nie wiedzialam, ze maja zamiar skonczyc na drugim sezonie, wiec bylam ta koncowka nieco zaszokowana. Chociaz tez ich rozumiem, ze chcieli jakos zamknac to wszystko pozytywnie (musieli pewnie zrobic to na szybko), bardzo jestem rozzalona. Mialam nadzieje na rozwiniecie watku z Samem, ktorego ogromnie polubilam (jego postac byla jak powiew swiezosci w calym tym nadmiarze sentymentalizmu, bedacym niestety slaba strona serialu). Poza tym Lux z Jonesem? Mogli chociaz Erica dac na zakonczenie spowrotem. A Tasha usmiechnieta z boku? :/ No bo, ze Cate i Baze, to wiadomo:) Troche, jak dla mnie zbyt lzawy ten serial momentami (no i trzeba przyznac, ze drugi sezon byl chyba rzeczywiscie slabszy niz pierwszy) ale lubilam go i bedzie mi go brak. Zastanawiam sie tez czy nie lepiej byloby darowac sobie to zakonczenie 'na sile' i zostawiac historie w zawieszeniu typowym dla koncowek sezonow. Kazdy moglby sobie dopisac wlasne zakonczenie i rozwoj wypadkow. Ja bym chyba tak wolala.

meganmegan_fw

poszło szybko? wcale nie bo w końcu mineły 2 lata. według mnie za bardzo namieszali w przedostatnim co wpłynęło na ostatni. jak dla mnie końcówka mało satysfakcjonująca. mogli zrobić ostatni odcinek z flashbackami. np Lux mogła mieć swoją przemowę, ale mogli w tym czasie pokazać wszystko jak się stało. bo w końcu wiele rzeczy i tak zostało niedomówionych jak np Julia i Ryan? Cate i Baze? Lux i Jones? no i chyba największy szok odcinka - Math ojcem

tess_harding_2

A ja jestem zrozpaczona z powodu zakończenia :(( juz wolalabym bym tych ostatnich 5 min nie pokazali i zakonczyli film na tym jak Kate wchodzi do baru Baze i żebysmy pozostali w niepewnosci ;( przez to ze baze zszedl sie z kate uwazam ze serial stal sie banalny. nie rozumiem tez po co ta julie zaciazyli. zwiazek kate i ryana byl dojrzaly i pelny i nie wiem czemu tworcy go zepsuli ;( tyle przeszli aby sie rozstac?? ;(( ech. baze i kate byli ciekawa para, ale jako przyjaciele i rodzice lux a nie jako zwiazek ;(
tez mi sie nie podoba ze lux jest jonesem, chyba wolalbym bym na tej przemowie nagle po 2 latach pojawil sie Eric.
KOncowka mi tylko udowadnia ze chcieli tak zakonczyc serial by juz nie bylo zadnych niedomowien i by nie bylo sensu robic kolejnego sezonu.
bedzie mi brakowac serialu...

ocenił(a) serial na 10
Yunka

Według mnie LUX należał się jeszcze jeden sezon, no ale. Decyduje o tym amerykańska publiczność, której serial nie przypadł do gustu. Finał oglądało chyba 0.8mln ludzi.
Podobnie jak Yunce, mi też będzie brakować nowych odcinków Life Unexpected.

Yunka

jakby się uparli to by mogli zrobić kolejny sezon.
serial był taki inny. bez tego całego seksu, imprez i dragów. normalny rodzinny serial. dawno takiego nie było. Pokazano tu, że nie trzeba jakichś wielkich sensacji i skandali by serial się miło oglądało. jak np. 7 niebo. serial z morałami i fajny. jednakże amerykańska widownia jest bardzo wymagająca i nie lubi seriali przy których trzeba myśleć. tony flaków, nastolatki uprawiające seks na imprezach to jest dla nich to. a nie przyjemny rodzinny serial

ocenił(a) serial na 8
tess_harding_2

napisy do ostatnich odcinków są już na chomikuj jakby ktoś potrzebował;)

Nessa91

Właśnie skończyłam oglądać finał serialu i jestem lekko rozczarowana. Rozumiem to, że musieli zakończyć serial wiec wyprzedzili wszystko o 2 lata, ale nie podoba mi się to, że Cate jest z Bazem (Baze jest na prawdę świetny, ale jakoś od początku nie byłam za tym, żeby się zeszli) bo uwielbiałam jej związek z Ryanem, który niestety zszedł się z Julie, cieszę się jednak, że został przyjacielem rodziny i że przez tą całą sprawę z dzieckiem nie został zsunięty na bok. Lux i Jones... no cóż... też mi jakoś specjalnie nie pasuje, ale jestem w stanie to przeżyć. Ogólnie lubiłam jej związek z Ericiem, ale to było wiadome, że już do niego nie wróci, więc liczyłam, że zaiskrzy coś bardziej między nią a Samem, ale niestety nie wystąpił nawet w finałowym odcinku. Cięszę się za to, że Math wreszcie znalazł sobie kogoś i jeszcze będzie miał z tą osobą dziecko.

Te dwa sezony były naprawdę świetne, ogólnie jestem na swój sposób uzależniona od oglądania wielu seriali z czego już większość z nich dawno się skończyła, najbardziej jednak będę tęsknić za life unexpected. Takiego serialu szczerze mówiąc jeszcze nie oglądałam. Chodzi o to, że jak było kiedyś np. takie "zycie na fali", to później mniej więcej podobne było "one tree hill", "90210" itp.
A life unexpected jest takim... innym serialem... nie wiem jak go opisać. Rodzinnym? No nie wiem. Na pewno bardzo sentymentalnym, dla niektórych może ten sentymentalizm wydaje się tandetny, ale według mnie dodaje serialowi uroku, co czyni go tak wyjątkowym.

Claairee

I jeszcze bardzo mi sie podobala gdy Lux powiedziala do Cate i Baze'a: "mamo, tato"

Claairee

Smutno mi, że już się skończył i nigdy ich nie oglądniemy tego serialu następnego sezonu. On był moim przyjacielem, bardzo chciałabym żeby była jedyna szansa, niestety nie ma takiej opcji. Zgadzam się z Claairee i końcówka była piękna. Jak Lux zaczęła do nich "mamo, tato" to aż mi trochę dało łez szczęścia. Wszystko się zmieniło, wiedziałam że Caty będzie z Baze. A Lux z Jones'em piękna historia. Naprawdę będę bardzo za nimi tęsknić za tym serialem i grającymi aktorami.

ocenił(a) serial na 9
Bronkar

nie mogę uwierzyć, że ten serial tak szybko się zakończył. po tym jak zakończyło się moje ulubione "Życie na fali" ten oraz "Przygody Merlina" i "Pamiętniki wampirów" stały się moimi ulubionymi. skoro zakończyli, to mogli przynajmniej "zostawić" Lux z Erickiem - to moja ulubiona para. jednak cieszę się ze związku Cate & Baze'a. od początku chciałam, żeby byli razem. fajnie też, że Ryan cały czas jest obecny w życiu Lux. wracając do nie, w ogóle nie pasuje do Jonesa. z nim powinna być Tasha. cieszę się z końcówki z Mathem.

ocenił(a) serial na 10
selesta

jestem w wielkim szoku że to już koniec tego serialu, przed chwilą obejrzałam odcinek ostatni z czego nie spodziewałam się że to już finał;/ serial był na prawdę bardzo ciekawy i dziwi mnie że ściągnęli go z anteny...

aneczkafn

Zakończenie mnie nie rozczarowało, wręcz przeciwnie było całkiem dobre. Żałuje tylko że Lux zeszła się z Jonesem + jeszcze ta Tasha uśmiechnięta robi im zdjęcie jak się całują.. bardzo naciągane. O niebo lepiej gdyby zostawili Lux bez pary, w końcu dziewczyna dopiero idzie na studia ;)

zabarox

tak, Lux mogła zostać z Erikiem. fajnie razem wyglądali. ale jednak żałuję, że zrobili taki krótki ten sezon i to wszystko poszło za szybko

tess_harding_2

zaczełam oglądać ten serial w ubiegłym roku na VOD w "N"ce. Teraz puścili pierwszy odcinek drugiego sezonu - jak wielka była moja radość, że Robal odszedł a pojawił się Erick tego nie potrafię opisać :))))))) Chłopak marzenie - pierwszy odcinek oglądam ciągle - super do siebie pasują........ zaczęłam szukać informacji o ilości sezonów i jestem w szoku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to koniec !!!!!!!!!!!!!!!!!! a Lux nie będzie z Erickiem??????? Wreszcie fajny - normalny serial.....szkoda, naprawdę szkoda.....już jestem rozczarowana. Nie mogę przeżyć, że LUX nie będzie z Erickiem!

amanna

Niestety nie będzie, zresztą to było pewne, że w końcu się wyda i będą musieli skończyć swój związek, w końcu od był jej nauczycielem. Najchętniej jednaj widziałabym ją z Samem. Ale Sam tak jakoś przyszedł... był.. a potem zniknął.

ocenił(a) serial na 9
Claairee

Szkoda ze serial sie skonczyl i po co zlaczyli Lux z Jonesem?!!! Sam byl fajniejszy:)

Mother_Earth

ja jestem zawiedziona. Ryan miał być z Cate a Baze miał być sam. Tak było najlepiej

ocenił(a) serial na 7
Mother_Earth

1000 razy fajniejszy ;*
Powinna być z Samem, z Jonesem mi jakoś nie pasuje ;/