No chłop kiedy juz był na ekranie to błyszczał - kradł kazą scenę. Ale praktycznie nie odegrał żadnej większej roli. Został odbity z jednego więzienia po to żeby się pobujać z Samem i Buckym tylko po to żeby zostać ujętym przez kobitki z Wakadny i wsadzonym do cipy jeszcze gorszej czyli "Raft". Ostatecznym villainem są Smasherzy a Zemo tylko sobie gdzies przemyka obok ze swoją rólką i to wszystko. Spodziewałem się że ta postać jednak bardziej namiesza.
I teraz co najgorsze - Albo mi coś umknęło albo on przez cały serial ani razu nie zakłada swojej charakterystycznej Skarpeto-Maski mimo że znajdują ją gdzies tam w epie trzecim. Skoro ani razu jej nie przywdziewa to po co ją znajduje - co to za dziwna zagrywka ?? Chyba że naprawde jak wspominałem omineła mnie jakas scena po napisach czy coś - wtedy prosił bym o uświadomienie mnie.
A jakie jest wasze zdanie odnośnie roli Barona Zemo w tym serialu ??
Zemo miał skarpetę na sobie na chwilę w epizodzie trzecim.
Ja uważam, że jego rola w serialu była dobra i wystarczająca. On nie miał być głównym bohaterem ani głównym złoczyńcą serialu. Materiały promocyjne tak go reklamowały, ale to była zwyczajna zagrywka marketingowa. Moim zdaniem barona było w serialu wystarczająco, bo w ten sposób kradł każdą scenę w jakiej się pojawił, a jego nadmiar byłby ciężkostrawny.
Plus prawda jest taka: wiadome było że on wróci do więzienia w jakiś sposób. Mimo wszystko, Zemo nie jest szaleńcem i ma świadomość, że powinien odpowiedzieć za swoje czyny.
No ale co on w sumie zrobił poza tym że wyszedł ? :P Przeciez fabuła mogła by się spokojnie bez niego odbyc jakby sie tak zastanowić :P
Bohaterowie nie mieli tropu, on im go zapewnił. Poza tym super rozwinęli jego postać, pokazali niechęć, a wręcz wstręt do superżołnierzy, ale miał też swoje zasady i ukryte cele.
No tak - ale spokojnie ten trop mogli by znaleźc na setki innych sposobów. Jeśli zaś chodzi o rozwinięcie postaci i ustanowienie go na później już nie jako Zemo ale Barona Zemo - wszysło im w 100% perfekcyjnie. Właśnie przez to jak świetnie rozbudowali i pokazali tą postać szkoda mi że tak mało zrobiła. Ale zarazem wskoczył go Panteonu najlepszych zbirów Mcu ( gdzie już i tak był jedną nogą po Civil War ) . Wg mnie aktualnie dotrzymuje kroku samemu Lokiemu i mam nadzieję że bedzie jakaś forma Thunerbolts a on będzie tam jednym z głównych graczy ; ) ; ) - Na przyszłość ustawili go świetnie to jest bezdyskusyjne ; )