6,8 23 tys. ocen
6,8 10 1 22964
5,0 3 krytyków
Fear the Walking Dead
powrót do forum serialu Fear the Walking Dead

I powiedzcie mi, czy to dalej będzie tak durnie wyglądać? Morgan zrobił z bohaterów bandę samobiczujących się pajacy. Jakby cmon, co oni takiego niby zrobili? Pozabijali ludzi z grupy, przez którą stracili dom, rodziny i przyjaciół? Nie widzę w tym jakiejś wielkiej winy, a zachowują się jakby od początku apokalipsy prowadzili wikiński tryb życia - grabili, gwałcili i palili. A przecież wcale tak nie było... A tutaj co drugi dialog jest na zasadzie "o jejku jejku, musimy odpokutować, musimy pomagać ludziom". Zamiast założyć jakąś osadę, wrócić do Aleksandrii, znaleźć inne miejsce do życia, to Ci postanawiają się bawić w Czerwony Krzyż...

To jest strasznie męczące i denerwuje bardziej niż dziury fabularne w stylu tej, że wszyscy już zapomnieli o możliwości wysmarowania się wnętrznościami, żeby Sztywni nie wyczuli...

Generalnie wziąłem się za ten serial ze względu na nadchodzące The Ones Who Live (poza tym lata, lata temu obejrzałem półtora sezonu, więc można powiedzieć, że jestem na świeżo), bo słyszałem plotki, że bohaterowie z FTWD mogą się pojawić, ale od pojawienia się Morgana jest ciężko, dlatego uprzejmie proszę o spoiler, że potem jest lepiej xD.

ocenił(a) serial na 6
Jacek112PL

Będzie coraz gorzej. Będą oczywiście ciekawe momenty. Najgorszy jest 8 sezon, wcześniejsze jeszcze można obejrzeć.

ocenił(a) serial na 8
UbogiPoeta_fw

O kurde, a ja miałem nadzieję, że będzie jak w TWD, gdzie największy spadek był mniej więcej w środku, a potem było lepiej... No nic, jakoś dotrwam do końca.

ocenił(a) serial na 8
UbogiPoeta_fw

Cholera, serio było coraz gorzej xD. Ciężko wybrać co było najgorsze, ale faktycznie sezon 8b i powrót Troya jest mocnym kandydatem xD. Nie wiem co scenarzyści mieli w głowach... Wszystko zaczęło się psuć kiedy pojawił się Morgan, przekierowanie serialu na niego było początkiem całej serii złych decyzji. I nawet powrót Madison nie mógł tego uratować. Swoją drogą nie lubiłem jej, ale po tym jakie postacie zostały wprowadzone później, zacząłem darzyć jej postać większą sympatią xD.

ocenił(a) serial na 6
Jacek112PL

Niestety, pozostało nam pokładać nadzieję w nowych produkcjach z uniwersum TWD. Od 4 sezony to był zakręt w dziwną drogę. Jakby ktoś wziął leki na biegunkę, zamiast na serce. Morgan pewnie pojawi się w serialu z Rickiem. Co do innych postaci chciałbym zobaczyć Salazara, reszta postaci jakoś stała mi się obojętna.

ocenił(a) serial na 8
UbogiPoeta_fw

Salazara chętnie jeszcze zobaczę. I z jednej strony mam też nadzieję na pojawienie się Stranda. Z drugiej musieliby coś zrobić z tą postacią, żeby znowu była dobra. Analogicznie z Madison.