6,8 23 tys. ocen
6,8 10 1 22965
5,0 3 krytyków
Fear the Walking Dead
powrót do forum serialu Fear the Walking Dead

Nie przeszkadzała mi, jak co poniektórym, powolna akcja z pierwszych dwóch odcinków. Dobrze, że pokazali normalne życie bohaterów zanim świat się zawalił, dzięki temu widz może będzie mógł teraz lepiej się z nimi zidentyfikować, widząc jak rzeczywistość, w której dotąd funkcjonowali praktycznie z dnia na dzień legła w gruzach. Wraz z docinkiem 3 i 4 wszystko zaczyna nabierać rozpędu (chociaż jest to jeszcze rodzaj takiego dość ślamazarnego rozpędu), także powinno być coraz lepiej... pożyjemy zobaczymy ;)
A oprócz tego mamy standardowy motyw używany w filmach traktujących o apokalipsie: złe wojsko i zły, zatajający wszystko przed obywatelami rząd ;) No ale nie czepiam się tego, bo prawdopodobnie w sytuacji aż tak kryzysowej wojsko rzeczywiście musiałoby podejmować, że tak to ujmę, dość radykalne kroki. Jednak to ukrywanie przez rząd prawdy wydaje mi się nieco dziwne. Chodziło zapewne o to, aby nie wywołać paniki, ale i tak im się to przecież nie udało. Gdyby powiedziano w tv jak wygląda sytuacja, to może obywatele przychylniejszym okiem patrzyliby na to jak policja zabija "bezbronnych ludzi”. Pewnie i tak doszłoby do zamieszek i grabieży, ale przynajmniej jakaś część społeczeństwa zachowałaby większą czujność i zabarykadowałaby się w domach zamiast np. wyprawiać urodziny dla swojej córeczki ;) A tak to zamiast walczyć z zarażonymi, to musieli jeszcze tłumić rozruchy w efekcie czego jeszcze prędzej wszystko szlag trafił.

ocenił(a) serial na 10
Krzesimirus

Gdyby akcja szybko się potoczyła do totalnej apokalipsy to by weszło już na twd,więc to byłoby bez sensu. Dlatego tak wolno się ciągnie,bo na tym to polega,by pokazać dlaczego w twd człowiek który przetrwał w jakiś sposób jest na wagę złota :)
Jak dla mnie to dobrze,że tak wolno to idzie,może okaże się,że będzie tak samo długi jak w twd,więc jest sporo do oglądania :)
Uwielbiam filmy o zombie,więc dla mnie to jest coś super :D