Finał sezonu podkręcił film. Aż bym powiedział że zbyt mocno w stosunku do serialu. Jeśli miałbym się przyczepić to do faktu że wojsko uzbrojone w karabiny w tym ciężkie nie poradziło sobie ... A przecież wiedzieli że trzeba strzelać w głosy. ...FTWD nadal nie oceniam..... czekam na drugi sezon. Mam jednak wrażenie ze twórcom przyświecało aby był gorszy od TWD
Mi te 6 odcinków bardziej się podobało od nie których sezonów TWD i z bardzo dużą chęcią będę oglądał 2 sezon :)
chodzi ci pewnie o sezony w których nie było masakr zombie. TWD to dramat w którym pokazują jak ludzie się zmieniają pod wpływem upadku praw. Zombie są tam tylko tłem .
Mało trafna riposta, w FTWD w kilku odcinkach nie było ani jednego trupa a jednak rzeczywiście momentami przewyższył swój pierwowzór.
TWD jest o tyle słabszy ze nieudolnie cenzuruje, zmienia, rozwleka wydarzenia z komiksu czyniąc go tym samym gorszym i nudniejszym od rysunkowej wersji przygód Ricka Grimesa i przyjaciół gdzie mimo iż jako dramat egzystencjalny sprawdza się naprawdę nieźle to przy okazji stale trzyma w napięciu.
Tutaj przynajmniej od początku idą swoją drogą.