8,1 589  ocen
8,1 10 1 589
Film pod strasznym tytułem
powrót do forum serialu Film pod strasznym tytułem

Jako dziecko pamiętam strasznie bałem się tej bajki i z tego co wiem nie tylko ja. Nie polecam tego i nawet teraz nie mam zamiaru tego oglądać mimo że jestem dorosły.

lampart_007

Zostań przy "Colargolu". Zresztą fajny argument - "bałem się, jak byłem mały, to dam 1". Chyba to nie było tak dawno.

użytkownik usunięty
lampart_007

mnie też ta bajka przerażała. strasznie mroczna o.O dzieciom bym jej nie pokazała. ale ile się natrudziłam, żeby ją teraz znaleźć ;p

a znalazłaś może gdzieś odcinki? Bo z tego co się orientuję to nigdzie ich nie można obejrzeć :D
Ja pamiętałam jedynie melodię z tej bajki i niewyraźny obraz, już nawet zastanawiałam się, czy nie wymyśliłam sobie jej istnienia :D Aż wreszcie przysiadłam i nie wiem jakim cudem udało mi się dotrzeć do jej tytułu. A tak chciałabym to obejrzeć...

Chizuna

jeśli to cię ratuje to pod innym tematem podawałam link do strony biełsatu. Tam udostępniają ten serial, ale to wersja hmm... rosyjsko lub białoruskojęzyczna (nie rozróżniam ni w ząb:)

salammbo90

Dziękuję Ci bardzo ^.^ Bardzo mnie to ratuje, bo nie ważne w jakim języku - po prostu odczuwam potrzebę jego obejrzenia

ocenił(a) serial na 9
lampart_007

No fakt dość psychodeliczne jak na Polskę. A przy tym mitologia słowiańska się z tego niemal wylewa. Perełka. *.*

ocenił(a) serial na 10
Kandara

Ale jak przez to pięknie :)) Uwielbiałam tę bajkę, byłam dziwnym dzieckiem... pewnie dlatego :)

lampart_007

Obok Muminków najbardziej klimatyczna bajka. Obie produkcje mają wspaniałą muzykę, świetne dialogi (Film pod strasznym tytułem nawet lepsze) i jest w nich coś pierwotnego, strasznego, tajemniczego. Magia natury.

ocenił(a) serial na 10
kendo777

Muminki przynudzały (przynajmniej mnie).

ocenił(a) serial na 10
lampart_007

Dla mnie ta bajka jest piękna. Dziwna, nietypowa, trochę szurnięta, ale piękna. Dla dzieci tak dziwnych, jakim byłam ja, była idealna :)

lampart_007

Uwielbiałam tę bajkę jako dziecko. Była magiczna, niezwykła i trochę niezrozumiała, dlatego bardzo ciekawa.