PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 406 tys. ocen
8,7 10 1 406454
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron
ocenił(a) serial na 7
dona.marie

Nikt :P

n00bers

więc cała fabuła to po prostu kolejność umierania...Fascynujące

dona.marie

Agatha Christie potrafiła z czegoś takiego zrobić kryminał wszech czasów.

ocenił(a) serial na 9
n00bers

Czy to znaczy, że ja też umrę ?

ocenił(a) serial na 7
Gdyniaa

Przepraszam za spoiler :(

dona.marie

Daenerys, Arya, Val, Melisandre, Cersei

CharlemagneGold

ŻADNEGO FACETA?

dona.marie

Przeżyje Tyrion i Samwell bo z nimi autor najbardziej się utożsamia.

Maciex2

Oczywiscie możemy spekulować ale moim zdaniem Davos, Petyr Baelish, Varys, Jamie, Dario, Stanis, Sansa, żona Stanisa, Victarion, Baristan Selmy, Jorah, Boltonowie, Freyowie, Lanisterowie idą pod nóż, oprócz Cersei. Scenariusz wichrów Zimy jest przewidywalny - po zabójstwie Kevana Lannister dochodzi do starcia pomiedzy Tyrelami a Lanisterami. Dodatkowo nastąpi inwazja najemników ostatniego z Targaryenów na ziemie Tyrelów, kto wie może nawet wojska Sunspear się przyłączą. Trup posypie się gęsto... Co do północy to scenariusz też jest przewidywalny - Stanis w cudowny sposób wygrywa z Boltonami - nastepuje rzeź Boltonów, na Mur nadchodzą zombiaki lodu, po wielu bitwach, lub jednej wielkiej Mur pada. Stanis idzie z odsieczą i też ginie. Melisandre pewnie ucieknie statkiem z Ashą na południe, ale pewnie Theon zostanie w Winterfell gdzie ma dokonać się jego żywot. Wraz z postępem zimy północne klany uciekną na południe i po wielu bitwach ci co przeżyją stawią czoła nieumarłym. tyle o Westeros. Essos to nuda, nuda ijeszcze raz nuda. Mamy małpeczkę Martina w postaci Dany która ostatecznie wyjdzie zwycięska ble ble ble

ocenił(a) serial na 8
CharlemagneGold

A wszyscy którzy będą się jeszcze wałęsać po Westeros dobije Lady Stoneheart ;)

B_monza

Ona pewnie załatwi Jamiego

ocenił(a) serial na 7
CharlemagneGold

Moim zdaniem, Cersei pójdzie pod nóż w pierwszej kolejności... za długo se pożyła ;D

n00bers

Przeciez ona ginie z reki Jaime'a na rozkaz wskrzeszonego Joffa, wiec to juz jest wiadome od pewnego czasu xP

ocenił(a) serial na 7
matiiii

Oj tam, chciałem dać ludziom trochę nadziei ;D

ocenił(a) serial na 10
matiiii

Pamiętaj że nie każdy przeczytał całość. Wstrzymuj się czasem ze spojlerami :)

ocenił(a) serial na 7
mareczekp2

Ale w sumie Jaime wpadł w obłęd i szkoli się na czerwonego, żeby wskrzesić siorkę ;D

ocenił(a) serial na 10
n00bers

Ja czekam aż Tyrion wróci z Cienia za Ashai, jestem ciekaw jaką będzie znał magię, i czy w końcu pozna zaklęcie na zwiększenie wzrostu.

mareczekp2

Racja, nie oznaczylem jako spoiler, moj blad xd

matiiii

Uważajcie z tym przesądzaniem wydarzeń bo może się okazać że Martin nie dożyje ukończenia sagi

CharlemagneGold

Juz raczej wiekszosc zaklada, ze nie dozyje <pol zartem pol serio> xP

matiiii

POST ZAWIERA SPOILERY
Ale i tak Martin zdradził zakończenie sagi (że Rickon przybędzie na jednorożcu razem z innymi ludożercami , i wilkorem ofkors, i zasiądzie na Żelaznym Tronie - sala tronowa będzie wyglądać tak, jak to się pokazało Dany w Qarth - a cała reszta aktualnie obecnych w fabule postaci nie żyje, zabita to przez Innych, to przez smoki, to przez wskrzeszonego Joffa, zabitego potem przez smoka, to przez wskrzeszonego Neda, zabitego potem przez Innego), więc spoko.

fune

Martin nie skończył jeszcze 6. cz, a moim zdaniem 7., jeśli w ogóle jej doczekamy, to nas porządne zaskoczy

ocenił(a) serial na 10
CharlemagneGold

SPOILER Nawet dla osób które przeczytały wszystkie wydane części.

Podczas ostatnich wywiadów z autorem, Martin przyznał, uznał że Sansa i Arya przeżyją do ostatniej części 7 pt.,,Sen wiosny''

konrad_97

Mogę prosić o źródło?

ocenił(a) serial na 8
dona.marie

Arya, Dany, Jon(czytałem, mimo wszystko wg. mnie będzie żył), Littlefinger(nie jestem sobie po prostu w stanie wyobrazić że ten cwaniak daje się zabić)