PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=420596}

Graven

2004 - 2005
6,8 147  ocen
6,8 10 1 147
Graven
powrót do forum serialu Graven

Uwielbiam skandynawskie kino. Tutaj też akcja nie zmiania się z minuty na minutę, ale za to postacie są bardzo zarysowane. Grupa kryminologów/detektywów musi odkryć kto zabił 5 osób. No i tego dowiadujemy się dopiero w 5 odcinku....Ciekawe czy druga seria jest równie interesująca?

Strykasia

Cześć, pisząc "druga seria" masz na myśli "Morden" z 2009 roku?

ocenił(a) serial na 6
pogodno_2

MORDEN ta sama ekipa bohaterów

Strykasia

Tak, wiem. Nie byłam tylko pewna, czy o to chodzi. Info na temat obu seriali, czy części, jak kto woli, sa praktycznie żadne, więc badam, na wszelki wypadek;)

ocenił(a) serial na 6
pogodno_2

znalazłam, szukając po aktorach nową serię szwedzką MODUS, ale nie znalazłam w polskiej wersji językowej, więc trzeba czekac aż ktoś wrzuci do neta ;-)

Strykasia

Chodzi o to: http://www.filmweb.pl/serial/Modus-2015-750096 ?

ocenił(a) serial na 6
pogodno_2

tak, z 2015 więc może jeszcze nie ma w sieci?

Strykasia

Jest, w całości po polsku, ale regulamin nie przepuści nazwy portalu. Klasycznie, zostaje rebus, czyli sklejenie części w cała nazwę ;)

Strykasia

filmy.

ocenił(a) serial na 6
pogodno_2

dzięki. A ty widziałaś?

Strykasia

Tak, jestem pies na skandynawskie seriale ;)

ocenił(a) serial na 6
pogodno_2

to tak jak ja. To lete pooglądac. Potem dam recenzję ;-)

Strykasia

Miłych wrażeń!

ocenił(a) serial na 7
pogodno_2

hej pogodno_2, znowu się spotykamy a skoro tez jesteś pies to pewnie jeszcze się zetkniemy na którymś Skandynawie jak pies z psem :)

alja9

He, he, to więcej niż pewne! Wszystko, co skandynawskie nie jest mi obce ;) Poza tym, oczekiwanie na kolejne sezony, nowe produkcje z tamtej części Europy, też jednoczy serialomaniaków!

ocenił(a) serial na 7
pogodno_2

zwłaszcza serialonordyckichmaniaków :)

alja9

Słuchaj, w pełni sobie na to wyróżnienie zasłużyli. Swoją drogą, ciekawe byłoby zrobienie rankingu, które seriale (kraje) są najwyżej oceniane.

ocenił(a) serial na 7
pogodno_2

Pewnie tak, jakkolwiek nie wiem czy wpłynęłoby to na zwiększoną ilość produkcji filmowych w najwyżej ocenianych krajach bo wątpię czy nasze rankingi ich obchodzą :) Ciesze się w każdym razie ze i w Pl robi się fajne rzeczy jak chociazby ostatni "Belfer", "Pakt", "Fotograf" czy "Jeziorak".

alja9

Na bank nie obchodzą, ale dla polskiego "oglądacza" mogłoby to być trochę wskazówką, a trochę powodem do pogłębiania takiego, a nie innego kierunku poszukiwań. Ale to tylko luźna myśl zmrożonego na sopel umysłu ;)

ocenił(a) serial na 7
pogodno_2

to zaproponuj taką ankietę na filmwebie i jazda :)

alja9

Mam wrażenie, że od jakiegoś czasu kontakt z Filmwebem można skwitować jednym, kultowym zdaniem: "ciemność, ciemność widzę" ;) Raczej trzeba się samemu zabawić w szperacza i wygrzebać stąd seriale i ich oceny. Ustawiając w ten sposób listę "krajową" ;)