Uwielbiam skandynawskie kino. Tutaj też akcja nie zmiania się z minuty na minutę, ale za to postacie są bardzo zarysowane. Grupa kryminologów/detektywów musi odkryć kto zabił 5 osób. No i tego dowiadujemy się dopiero w 5 odcinku....Ciekawe czy druga seria jest równie interesująca?
Tak, wiem. Nie byłam tylko pewna, czy o to chodzi. Info na temat obu seriali, czy części, jak kto woli, sa praktycznie żadne, więc badam, na wszelki wypadek;)
znalazłam, szukając po aktorach nową serię szwedzką MODUS, ale nie znalazłam w polskiej wersji językowej, więc trzeba czekac aż ktoś wrzuci do neta ;-)
Jest, w całości po polsku, ale regulamin nie przepuści nazwy portalu. Klasycznie, zostaje rebus, czyli sklejenie części w cała nazwę ;)
hej pogodno_2, znowu się spotykamy a skoro tez jesteś pies to pewnie jeszcze się zetkniemy na którymś Skandynawie jak pies z psem :)
He, he, to więcej niż pewne! Wszystko, co skandynawskie nie jest mi obce ;) Poza tym, oczekiwanie na kolejne sezony, nowe produkcje z tamtej części Europy, też jednoczy serialomaniaków!
Słuchaj, w pełni sobie na to wyróżnienie zasłużyli. Swoją drogą, ciekawe byłoby zrobienie rankingu, które seriale (kraje) są najwyżej oceniane.
Pewnie tak, jakkolwiek nie wiem czy wpłynęłoby to na zwiększoną ilość produkcji filmowych w najwyżej ocenianych krajach bo wątpię czy nasze rankingi ich obchodzą :) Ciesze się w każdym razie ze i w Pl robi się fajne rzeczy jak chociazby ostatni "Belfer", "Pakt", "Fotograf" czy "Jeziorak".
Na bank nie obchodzą, ale dla polskiego "oglądacza" mogłoby to być trochę wskazówką, a trochę powodem do pogłębiania takiego, a nie innego kierunku poszukiwań. Ale to tylko luźna myśl zmrożonego na sopel umysłu ;)