PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624920}

Grimm

2011 - 2017
7,5 25 tys. ocen
7,5 10 1 24515
Grimm
powrót do forum serialu Grimm

niestety bardzo słaby. Niestety oglądnąłem supernatural wcześniej i może dlatego taka niska ocena, czegoś mi tu brakowało, doszedłem do odcinka z kozłem i odpuściłem sobie

ocenił(a) serial na 10
ruski011

Polecam przetrwać pierwszy sezon do końca, a potem jest o wiele ciekawiej - obrót o 180 stopni! normalnie.
:)

monika1144

zapewne masz rację ale po takich serialach jak supernatural i lost Girl ciężko jest się dobrze wypowiedzieć o tych 5 odcinkach co oglądałem; koza jedząca żaby mnie dobiła. Jedyny plus serialu to "Patoszik" czyli wilkołak który pomaga.

ocenił(a) serial na 10
ruski011

Tak, ten "wilkołak" to zdecydowanie wielki plus dla tego serialu. :)
Od "Supernatural" zdecydowanie wolę "Grimma", ale nie każdy musi lubić to samo. :)
Lecz polecam się przemóc i obejrzeć. Moim zdaniem nie pożałujesz. :)

ocenił(a) serial na 9
ruski011

Grimm zdecydowanie lepszy od Lost Girl. Co wy się tak tego serialu, co tam ciekawego poza dwoma obściskującymi się pannami? Wieje nudą potworną, pierwszy sezon był sensowny teraz odnoszę wrażenie, skupił się wyłącznie na problemie kto będzie z kim i jak najlepiej skręcić scenę łóżkową.
Grimm zyskuje w miarę oglądania, drugi sezon rewelacyjny, nie mogę się doczekać kolejnych odcinków.

ocenił(a) serial na 10
cymric_fw

Taka moja mała zupełnie nikomu nie potrzebna dygresja (i bardzo, ale to bardzo proszę nie czuć się urażonym, bo moja wypowiedź nie jest tego celem): Nie oglądałam "Lost Girl" i zupełnie nie mam zielonego pojęcia o czym jest ten serial, natomiast wcale nie czuję jakiejkolwiek potrzeby zapoznania się z tym.

ocenił(a) serial na 8
monika1144

Grimm wydaje się trochę niedorobiony przez te ich stwory, które są trochę za mało realnie przedstawione. Jednak rzeczywiście po pewnym czasie, gdy zaczęli skupiać się bardziej na bohaterach bardziej niż na stworach, nabrało to sensu. Sezon 2 wymiata ;)

ocenił(a) serial na 10
urzeczona20

"niedorobione stwory" - nie przeszkadzało i nie przeszkadza mi to, ale masz rację że jest głęboka przepaść między jakością sezonu pierwszego, a drugiego.

monika1144

z wszystkimi się zgadza prócz jednego; supernatural jest lepszy od Grimm i Lost Girl, ciekawsza fabuła,dużo akcji i ciekawie przedstawione stwory. Przemogę się i oglądnę do końca ten pierwszy sezon Grimm:) pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
ruski011

Ja wolę "Grimma" ;)
Również pozdrawiam.