Nienawidzę Disney Channel,to niszczy piękne nazwisko Walta Disneya.Jego filmy miały zabawne aspekty,owszem,ale były poważne.Nienawidzę DS,to jest niszczenie dzieciństwa
Ten serial jest głupi,płytki,nie ma żadnego przekazu,powinni ścigać twórców za demoralizowanie dzieci
Zgadzam się z Tobą w 100 procentach.Jak mogli zniszczyc tak legendarną markę jak Disney.Bajki z Disneya nie miały być głupimi serialikami , one miały zwracać uwagę na poważniejsze tematy.
Tak, kiedyś to mi się jeszcze podobały tam dwie animowanki... Ale teraz nie mógłbym znieść nazwiska Montana na każdej reklamie. I niestety, Polska też musiała zostać na topie. Zaczęli to puszczać w TVP. MASAKRA!!!
PS. Najwięcej żalu do wytwórni mam dlatego, że nadal uważają że produkują coś dla DZIECI. A tak naprawdę oglądające ten serial we wczesnym wieku małolaty stają się nadętymi BACHORAMI nie uznające szacunku do nikogo, z czasem nawet do rodziców. Mający małe dzieci rodzice powinni to w ogóle zakodować, i to jak najszybciej
Serial miał być po prostu śmieszny i bawić publikę w postaci dzieci.. może im to wyszło, gdyż niektóre dziewczyny, które mają tak po 11-12 lat uwielbiają ten serial. Może jestem po prostu za stara za niego ? Ten ,,serial" nic nie wnosi. Nie jest nawet śmieszny. Tematyka to już w ogóle powala.. Dziewczyna, która za dnia jest zwykłą nastolatką, by wieczorem stać się gwiazdą estrady. I nikt się nie zorientował z jej znajomych ( tych trochę dalszych) że Miley to Hannah ? Żenada..
Nie jesteś na niego za stara. Bajki i seriale dla dzieci powinny bawić i uczyć, a nie tylko bawić, w dodatku w niezbyt udany sposób. "Ten ,,serial" nic nie wnosi. Nie jest nawet śmieszny." To wszystko sprawia, że, mimo że serial posiada grupkę chorych fanów, powinni go wycofać...
hmm. Mam 16 lat, kiedyś wielbiłam animacje Walta Disneya, np. Króla Lwa, Piękna i Bestia, itd. Bajki te uczyły, ale sprawiały swoim klimatem i fabułą, że dzieci były nimi zachwycone. A teraz jak patrzę na niektóre produkcje to mi ręce opadają. Nic nie wnoszą, zupełnie nic.. Rozumiem, że to ma być forma rozrywki, że dopasowują się do panujących hmm potrzeb (?) .. No ale bez przesady. Mogliby wymyślić coś porządnego, coś co by też uczyło trochę . :P Nie mówię tu o jakiś nie wiadomo jak poważnych tematykach ( żeby też nie przeginać w drugą stronę) .
Ale lepszym sposobem, niż robienie nowych, jest puszczanie starych, choćby wspomnianego króla lwa. Bo i tak by bardziej pouczającego, i śmieszącego zarazem filmu już nie zrobili ( patrząc na HM nie sądze, by nawet wytwórnia chciała powrócić do robienia pouczających bajek).
no, ale ostatnio wrócili do wersji cyfrowych starych bajek. Czysty zysk, ale ok. Przynajmniej dzieci mogą teraz zobaczyć PRAWDZIWEGO Disneya.
Wiesz, myślę że to, jakie serialu wypuszczają, zależy też od widza. Gdyby dzieciom to by się nie podobało, to serial szybko zniknąłby z anteny.
No nie wiem, jak rodzice im nigdy nie puszczali prawdziwych klasyk, a one same od dziecka z nudów oglądają wszystkie bajki na Disney Channel, to wiadomo, że będą to lubiły ( bo nie będą miały porównania i będą myślały, że tak wyglądają najlepsze bajki). Mimo tego, choćby dla ich dobra, program powinni wycofać ( mówię to już z 10-ty raz, ale nie wstydzę powtarzać tego, co słuszne).
No ale popatrz. Świat się zmienia i wszystko to co nas otacza przybiera zupełnie innej wartości. Ludzie też się zmieniają i to, co jest dla nich cenne, również przechodzi ten proces. Teraz wolą oglądać jakieś farmazony, zamiast porządne rzeczy. Ale masz rację, tutaj powinni coś z tym zrobić rodzice, bo to oni odgrywają kluczową rolę. Ale dzisiaj niewiele dorosłych ma na to czas. Konsumpcyjny styl życia daje się we znaki.
I również jestem zdania, że ten serial nigdy więcej nie powinien być w telewizji.
Dlaczego wszyscy tak bardzo chcą, by wszystkie programy telewizyjne uczyły? Przecież telewizja to nie tylko to, a szczególnie jak chodzi o seriale, czy to animowane, czy jak tutaj fabularne.
Co do Hanny - nie mam Disney Channel, więc nie oglądałem tego, ale to na pewno jakiś gniot jakby wynikało z komentarzy, więc tu się z wami zgadzam. Ja podejrzewam, że Hana to jakaś nadęta landryna bez talentu wokalnego, ale inni uważają, że umie śpiewać i przez to traktują jej brata jak ścierwo.
Wracając do uczenia - niestety Hanna też czegoś uczy, ale co gorsza uczy niemoralności, niesprawiedliwości i konsumpcjonizmu.
Bez oglądania powinienem dać 1, ale na razie dałem "Nie chcę obejrzeć".
Ojeju, jakbyś patrzył na ten serial tak naprawdę to byś zauważył, że Hannah Montana i te twoim zdaniem głupie seriale też uczą czegoś dzieci, ja przynajmniej tak uważam. Jak na przykład Hannah zrobiła coś głupiego dostała karę od taty i taka dziesięcioletnia dziewczynka patrzy na serial, wie żeby tak nie robić.
o jejciu, sama nie wierzę, że taki komentarz napisała moja siostra. Sorry. Najbardziej uwielbiam disney'a z XX wieku. (oczywiście licząc mój brat niedźwiedź, księżniczka i żaba, zaplątani, które moim zdaniem są to jedyne porządne bajki disneya w XXI w.)
Najbardziej boli mnie to, że wszystkie te seriale podpisują nazwiskiem Disneya. Niech robią takie "coś", ale nie pod tym nazwiskiem. Choć i tak nie uważam tego za dobre.
Jak możesz! Ja też nienawidzę dizney czanel lecz jest tam Fineasz i Ferb. To jest coś! I jeszcze puszczają serial 101 Dalmatyńczyków. Ma być Aladyn (akurat kiedy kupiłam płytę) i nawet Mulan. Więc lepiej nie narzekać i włączyć starą dobrą płytkę DVD lub poczekać aż puszczą.
Pozdrawiam innych fanów prawdziwego Disney'a!
P.S Co do hany to się zgodzę. Coś wreszcie muszę zrobić z tą płytą którą mam (tak niestety mam to na płycie. Shame On Me.)
mi się wydaje, że jemu chodzi właśnie o te sweetaśne seriale, o filmach animowanych nic nie wspominał, a Disney chyba się już rehabilituje.