Hannah Montana

2006 - 2011
5,5 23 tys. ocen
5,5 10 1 22753
5,0 7 krytyków
Hannah Montana
powrót do forum serialu Hannah Montana

...dostrzegam iskierkę nadziei.
Tak, zgadza się, wielu z nas nie znosi dzisiejszego Disneya. Ja też nie mogę pojąć, co sprawiło, że ta wytwórnia przestała produkować bajki, które cieszyły zarówno najmłodszych (ponieważ, no cóż, były zabawne), jak i dorosłych (ze względu na przekaz). Przyznam, że nigdy nie przepadałam za filmami (nieanimowanymi) Disneya, ale teraz brak mi słów, kiedy widzę to i inne równie błyskotliwe seriale z Disney Channel.
Animacja jednak nie straciła na popularności. To, że wytwórnia Disneya osiągnęła w swojej imponującej historii punkt, w którym może produkować dosłownie cokolwiek, niekoniecznie dbając o przekaz (byle tylko było kolorowo i głośno), wcale nie powinno nas zniechęcać. Wręcz przeciwnie, jest wielu młodych artystów, którzy pragną zostać animatorami i przywrócić magię rysunkowej animacji, którą znają z dzieciństwa. Myślę, że nawet Hannah Montana kiedyś odejdzie w zapomnienie a jej miejsce zajmie coś bardziej godnego uwagi. Nawet jeśli w czołówce nie pojawi się nazwisko Disney.

emTse

Ale zdajesz sobie sprawę z tego, że niektórym się ten serial po prostu podoba (tak samo jak reszta seriali DC)? Czemu więc ich nie puszczać? Nie widzę nic trudnego w tym, aby po prostu nie oglądać tego czego się nie lubi, Disney przecież wciąż puszcza też bajki oraz pełnometrażowe filmy animowane, przynajmniej raz na jakiś czas. Nie wiem w czym widzisz tutaj problem. W różnorodności?

Zresztą wydaje mi się, że wiele odcinków Hanny Montany zawiera dobry przekaz dla dzieci/ nastolatków. No ale nie należę już do tej grupy wiekowej, więc ciężko mi to oceniać z tej perspektywy, serial oglądam dla czystej rozrywki. ;)

ocenił(a) serial na 1
Daedrot

Jeśli chodzi o podobanie się to nie ma co do tego żadnych wątpliwości. Ostatecznie, co druga dziewczynka nosi plecak z Hanną Montaną :P

Oczywiście, przekaz musi być prosty, by dzieci mogły zrozumieć, ale swego czasu bajki Disneya posiadały też pewną powagę, głębię, którą rozumieli dorośli (idealny przykład: "Dzwonnik z Notre Dame"). Zwyczajnie irytuje mnie fakt, że wytwórnia nie dba o tego rodzaju treści. Wciąż produkują filmy animowane, korzystając zwłaszcza z najnowszych technologii, ale zazwyczaj jest to zwykły popis animacji, przerost formy nad treścią.
Wg mnie Hannah Montana nie posiada ani krztyny magii disneyowskiej znanej z dawnych bajek. Disney, którego pamiętam z dzieciństwa, to cudowna animacja, piękna opowieść, klasyczne żarty (które zawsze będą bawić).
Nic nie poradzę na to, że serial jest popularny, ale, no właśnie, to czysta rozrywka.