Herosi

Heroes
2006 - 2010
7,3 60 tys. ocen
7,3 10 1 60245
6,7 9 krytyków
Herosi
powrót do forum serialu Herosi

Moc Petera

ocenił(a) serial na 7

W wielkiej ilości postów powraca jak rzeka ten temat, głównie w dwóch ujęciach: (1) niech wróci stara i (2) czemu nie zabrał wszystkich od Sylara.

Co do (1), to chyba jestem jednym z nielicznych, którzy tego nie chcą. Tamta była ewidentnie przegięta, a ta jest o prostu ciekawsza.

Co do drugiego, to jest to bardzo proste. Peter nie może wziąć wszystkich Mocy na raz, bo by ich nie utrzymał. Mógłby wziąć od niego jego zdolność rozumienia, jak co działa (wraz z głodem) i wtedy co najwyżej skopiować przy jej pomocy pozostałe (choć Sylarowi trochę czasu to zajęło, gdy robił to w bezkrwawy sposób). Wzięcie od razu kilku mocy to po prostu próba przejęcia ich większej ilości.

ocenił(a) serial na 5
Tallos

a wg. mnie Peter powinien odzyskać starą moc bo dzięki niej był najpotężniejszy w serialu.

ocenił(a) serial na 8
Tallos

Co do drugiego, że się tak wyrażę, punkty to zgadzam się całkowicie. Co do
pierwszego to ja jednak chciałbym aby Peter odzyskał wszystkie moce, wtedy
serial mógłby skończyć się z rozmachem np. ostateczna walka Sylara i
Petera.

ocenił(a) serial na 8
Blackmoorland

Miało być oczywiście - "...że się tak wyrażę,punktu to...". Dlaczego nie
można edytować postów?:>

ocenił(a) serial na 10
Tallos

Ponieważ jego moc ogranicza się do przejmowania tylko jednej mocy!

ocenił(a) serial na 10
meedof

Ja tam też nie chcę, żeby Peter znowu miał te wszystkie moce, tudzież, żeby je odzyskał. Być może wiele osób się ze mną nie zgodzi, ale ja wolę Petera z 1-go i 4-go sezonu. Nigdy więcej Petera z 3 sezonu! A przynajmniej tego z pierwszej części.

No, i zawsze było pokazywane w 4 sezonie, że Peter może przejmować tylko jedną moc. To nagle miałby sobie wziąść full zestaw od Sylara? Trochę dziwne by to było.

Zresztą dla mnie najciekawsze relacje między Sylarem a Peterem miały miejsce w 1 sezonie.

ocenił(a) serial na 7
melrose

(1) Osobiście też chciałbym żeby Peter odzyskał jednak swoją starą moc :p Chodzi o ostateczną walkę między Sylar'em a Peter'em, kto nie chciałby widzieć tą, tak długo oczekiwaną walkę ? Po za tym przez tą dziwną moc Peter'a jest straszne wahanie między dobrem a złem w serialu :P Przecież jest Sylar i Samuel obaj potężni, i obaj źli. Hiro odzyskał praktycznie swoje moce przez tego chłopaka, ale jest pod kontrolą Samuela :P Matt natomiast miał niezłe kłopoty z Sylarem w swojej głowie ;] ciekawe co z nim będzie dalej ? :)

Jest jeszcze "Haitiańczyk" ma potężną moc, wszystkie mocy Sylar'a w jego obecności są nic niewarte ale on nie jest tylko niekiedy i nie jestem pewny czy jest dobry czy zły :P

(2) Jakby wziął nagle wszystkie to trochę by się kupy nie trzymało wg mnie, cały sezon może posiadać tylko jedną moc a tu nagle takie coś ? Ktoś tu poruszył to, że mógł wziąść zdolność od Sylara. Prawda mógłby, wtedy by było to wielce interesujące :) mógłby odbierać moce innym ale musiałby (tak jak Sylar) poradzić sobie z "głodem" i nauczyć bezkrwawo odbierać moce innym ;) to by było ciekawe ;]

ocenił(a) serial na 8
Tallos

Ja tam sądzę, że odzyska moce tak jak odzyskał je Hiro czyli dzięki dzieciakowi Parkmana po drugie też liczę, że w finale stocz się walka między Peterem a Saylerem , a co do siły to wcale nie jest tak silny ponieważ mimo swojej absorpcji mocy nie ma ich tak opanowanych jak Sayler. Sayler dużo szybciej poznaje przejętą moc i dokładniej ją rozumie . Po za tym wie jakiej mocy użyć w danym momencie. Więc ilość w tej sytuacji walczyła by z jakością . Jeśli natomiast Peter nie odzyska mocy to hmmm kto by był w stanie stanąć do tak widowiskowej walki z Saylerem ?? Jak na razie nie wiem.

ocenił(a) serial na 10
Tallos

Ja uważam, że tamta stara powinna wrócić. Peter był od początku moją ulu. postacią, a dzięki tej mocy jeszcze bardzij go polubiłam. Ta jego nowa moc jest strasznie głupia, jedynym pulsem jest to, że może sobie wybrać dowolną moc, ale to i tak nie to samo. Tylko on był w stanie pokonać Sylara, a teraz będzie niezywciężony ( jeżeli oczywiści Parkman wróci go do swojego ciała [o ile już tego nie zrobił nie wiem bo oglądałam ten sezon do 7 odc.])

ocenił(a) serial na 10
Tallos

ja tez uważam, że obecna moc Petera jest głupia i że lepsza była ta poprzednia. Było to bardziej ciekawsze, (musiał się wykazać inwencją, której mocy uzyć) i w obecnej chwili musiałby spotkać kogoś o podobnej mocy co Arthur Petrelli żeby przejmując moc-zachowywac ją. Sama nie wiem. Myślę i liczę na to że twórcy serialu mile mnie zaskoczą

krausa3

Mógłby wziąć moc od Hiro i cofnąć się w czasie i zabrać samemu sobie zdolność przejmowania wszystkich mocy i po problemie.

bartoszu88

Będąc na bieżąco - gdzie on teraz znajdzie Hiro? :P
Poza tym jak dla mnie jakby tak zrobili to przesadziliby z tym motywem podróży w czasie.

ocenił(a) serial na 9
desiuup

Będąc na bieżąco to myślę że scanrzyści już rozwiązali ten problem po tym jak Peter poleciał na koniec ostatniego odcinka.

ocenił(a) serial na 9
reese

Przeglądnąłem odcinki 13 i 14 czekam na napisy, czy w tych odcinkach Peter nie miał 2 zdolności policjanta w biurze obezwładnił mocą Haitańczyka a na końcu 14 odleciał, może ktoś do wyjaśnić. Swoją drogą Peter powinien odzyskać moce tak samo jak Hero po przez kontakt z synem Parkmana.

Woj8ech

Czy Wy niedokładnie oglądacie? Poleciał, bo Claire zadzwoniła po Westa i wziął jego ability.

ocenił(a) serial na 9
desiuup

Po prostu tak dziwnie to pokazali. Sam się dałem nabrać na początku. W jednej scenie rozmawiał z Claire potem był przerwynik na inną akcję i zaraz Peter poleciał. Dopiero za drugim razem załapałem ten moment z Westem.