Był kiedyś temat z niewyjaśnionymi wątkami ale nie moge go znaleźć, wydaje mi sie że oglądałem
serial dokładnie ale coś mogło mi umknąć, i jesli to by się stało, to chciałbym żeby ktoś mi je
przypomniał, ciekaw jestem czy producenci sobie poradzą ze wszystkimi:
1. Robin walcząca z bykami s7e12
2. Slapsgiving, Marshallowi zostało 1 uderzenie
3. Dziewczyna która uprzykrzała życie Barneyowi s3e14
O czymś zapomniałem?
Dziewczyna, która uprzykrzała życie Barneyowi to chyba sekretarka Stelii ze swojego gabinetu D: Niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę.
A co do slapsgiving to teraz, w 9 serii jest odcinek zatytuowany Slapsgiving 3, więc najwidoczniej ostatnie uderzenie będzie miało miejsce :)
widocznie niedokładnie oglądasz...
1. Tego jeszcze nie było i nie wiadomo czy będzie
2. Będzie o tym odcinek nr 14 tuż po przerwie świątecznej, data emisji 13.01.2014
3. Widocznie niedokładnie oglądasz, bo to wyjaśnili jeszcze w 3 sezonie, tak jak ktoś wyżej pisał była to sekretarka z gabinetu Stelli. Barney się z nią przespał, ale nie zadzwonił, ona kochała się w Tedzie i kiedy Ted był pokłócony z Tedem o to, że przespał się z Robin Barney udawał związek z tą sekretarką i robili sobie z Teda jaja
A niewyjaśnione wątki to:
1. Ananas, we wczorajszym odcinku, był krótki powrót do tego, pokazali scenę z przeszłości, kiedy Ted bawił się w detektywa i na wielkiej tablicy wypisał wszystko co wie o ananasie, ale nie udało mu się dojść do rozwiązania tej zagadki i w końcu ją przewrócił :) Ale to nie koniec ananasa, bo w tym sezonie ma się wyjaśnić skąd on się wziął
2. Wątek zerwania Teda z Victorią, kiedy oświadczył się jej w 8 sezonie, a ona zażądała żeby zerwał kontakty z Robin, Ted tego nie zrobił i w końcu przez to zerwał zaręczyny
3. Zakład Marshalla i Lilly o to, że Ted nie będzie z Robin. Jak wiadomo Lilly i Marshall mieli hobby - zakładali się o kasę m.in właśnie o związek T&R. Marshall uparcie stawia na to, że Tedowi się uda znów zdobyć Robin. Nadal jednak Lilly nie dostała kasy od Marshalla, mimo że w poprzednim odcinku była retrospekcja i akcje przeniesiono pół roku do tyłu kiedy Robin była sama, Marshall nadal namawiał Teda, żeby spróbował znów uderzyć do Robin, ale chyba nie liczy, że teraz kiedy zostało kilkanaście godzin do jej ślubu z Barney'em Tedowi się uda, więc mogliby już to zakończyć...
4. Ted wspominał wielokrotnie, że ślub Barney'a i Robin to była katastrofa, ale nie wyjaśniło się jeszcze z jakiego powodu
5. Nadal nie znamy matki Robin. Ostatnio często o niej wspomina, jak wiadomo na ślub nie dotrze, ale scenarzyści przed startem 9 sezonu zapewniali, że jej postać się pojawi w tym ostatnim sezonie.
6. Podróże Robin - Ted o tym mówił właśnie wtedy kiedy wspominał o tej walce z bykami, ale nie wiadomo co skłoniło Robin do tych podróży i w jakich krajach była
7. Barney i jego praca - ale na to nie ma co liczyć, że się dowiemy :) To taka sama tajemnica jak np imię i nazwisko ciecia w Scrubs, czy pochodzenia Feza w Różowych latach 70
8. Imię matki, póki co sama aktorka nie wie jakie imię będzie nosiła jej postać, póki co Lilly i Barney'owi go nie zdradziła, ale w końcu Marshallowi czy Robin chyba powie, a już Tedowi to na pewno :D
To by było na tyle, to wszystko co mi przyszło do głowy
KOZA !! KOZA W ŁAZIENCE, KOZA PODDUSZAJĄCA TEDA!! Co z tą kurna KOZĄ?!! Pieprzyć Matkę chce wiedzieć o co cho z Ananasem i Kozą. Co do Ananasa to chyba już nie wrócą, Lily wyraźnie powiedziała, że to była zagadka, której Ted nie zdołała rozwiązać jako Detektyw Mosby ;) Walną tą sprawę w kąt i tyle z ananasa :(
Sprawda kozy wyjasniona pare lat temu.
Lily pracowala wtedy w przedszkolu, do ktorego jako gosc na zajecia zawital farmer z kozą. Farmer powiedzial dzieciom, że zabije koze by bylo z niej mięso i futro. Przedszkolaki byly przerazone, wiec Lily wpadla na pomysl, że odkupi kozę od farmera -- i tak też zrobiła. Stąd koza w łazience Teda. To przez Lily.
Aaa no tak! Zgadza się! :) Dzięki wielki, moje życie teraz wygląda inaczej, niestety pamięć zawodna, ale od czego są ludzie z Filmwebu ;)
3 i 4 podpunkt, w pierwszym odcinku pokazują, że Robin i Barney martwią się, że ich rodzina może im zrobić kolokwialnie mówiąc "wiochę" na ślubie. Lily myśli, że Ted chce dać Robin naszyjnik jednak tak się nie dzieje, za to w 20 minucie Lily i Ted rozmawiają na ten temat i on sam mówi obiecuje, że nie zrobi niczego głupiego - w tym samym jednak momencie narrator Ted mówi, że wtedy kiedy to mówił to rzeczywiście tak myślał po czym na chwile pokazują go na lotnisku 4 dni wcześniej kiedy kupuje bilet do Los Angeles czemu towarzyszy narracja brzmiąca: "nigdy nie wiesz kto będzie czarną owcą na ślubie" więc to może być tą katastrofą :D tak czy siak to może wyjaśniać czemu zakład się nie skończył, zresztą jak Ted brał ślub ze Stellą to chyba Marshall sam mówił, że dopóki nie wezmą ślubu oficjalnie to zakład jeszcze nie jest skończony bo wszystko może sięjeszcze zdarzyc ;p
historia z ananasem miała się nigdy nie wyjaśnić. tak mówił ted do swoich dzieci... chyba dobrze pamiętam?
ale przed startem 9 sezonu scenarzyści jako niespodziankę zdradzili, że wrócą do tego wątku i go wyjaśnią....
i jak to wyjaśnią? ted opowiada dzieciom, że nigdy się nie dowiedział skąd wziął się ananas po czym nagle przypomina mu się wszystko?
Skąd mam wiedzieć... oglądaj to się dowiesz. Też mi się jakoś to nie widzi, bo w ostatnim odcinku pokazali, że Ted prowadził dochodzenie i na wielkiej tablicy poprzyklejał wszystkie fakty dotyczące ananasa, w końcu się poddał i przewrócił tablicę. Może matka coś wie na ten temat, ale też nie mam pomysłu skąd ona miała by niby to wiedzieć. Niektóre wątki lepiej pozostawić nierozwiązane, a nie wracają na siłę do tego, widać że już im się pomysły dawno wyczerpały...
Ted obudził się rano na kacu ze skręconą kostką. Obok niego w łóżku leżała jakaś dziewczyna o imieniu Trudy, a na szafce właśnie ten ananas.
Ciekawe skąd Ted Schmosby zna język migowy, wie ktoś? Niejednokrotnie pokazywał na migi.
moze tedowi sie nie wyjasni, ale widzom tak ^^ np. po ostatniej scenie w ostatnim odcinku wrzuca taka koncówke...
możliwe... w bodajże 6 sezonie w którymś odcinku Barney przyprowadził Norę do baru i szantażował resztę paczki, żeby nie powiedzieli jej jaki jest naprawdę i na koniec odcinka była scena z Marshallem podnoszącym z ziemi Calzone, a w przedostatnim odcinku 7 sezonu, przez cały odcinek wałkowali w urywkach historię z tajemniczymi drzwiami w barze i na koniec odcinka też pokazali jej koniec. Jeżeli tak zrobią z ananasem to nie będę miał im tego za złe, ale jeżeli wyjaśni się ta sprawa w inny sposób, nagle Ted sobie przypomni, albo okaże się, że w tym też maczała palce matka to będzie żenada.
W tamtym sezonie (Band or DJ?) na chwilę znów pojawiła się Cindy, kiedy spotkała Teda w metrze. Ted wtedy mówił, że ślub za niedługo ma się odbyć, a oni nie mają kapeli. Wtedy Cindy powiedziała, że jej przyjaciółka ma kapelę i wolny termin... Myślałam, że wrócą do tego wątku, ale chyba nic więcej o tym spotkaniu nie wspomnieli, prawda?