Kierując się notami z tego portalu pozwoliłem sobie obejrzeć pierwszy odcinek. Naprawdę bardzo tego żałuję. Nie polecam. Tragedia. Klan i M jak Miłość z "grzybkiem w tle". Bracia Mroczkowie grają lepiej.
No co ty?Całkowicie sie z tobą niemoge zgodzić.Mi sie ten serial podoba Bardzo.No ale każdy ma swój gust;)
Ja sie do konca z Chlodnym nie zgodze, ze skrzyzowanie M jak... i Klanu, ale generalnie to po tylu pozytywnych ocenach tego serialu, myslalam ze jest to ciekawa pozycja, a niestety dla mnie jest slaby i nudny, ale to tylko moje zdanie. Dla kogos innego nudny moze PB czy Lost.
Więc trzeba było nie oglądać i dalej bawić się zabawkami, bo tak profesjonalną "recenzję" mogło skroić tylko 5-letnie dziecko. Twój wpis to jest tragedia...
Chłodny parę miesięcy temu tez obejrzałam pilota i pomyślałam „Co za GOWNO!”.
Ale teraz podeszłam do tego ponownie i stwierdziłam że po paru pierwszych odcinkach
fabuła się ciekawi rozwija.
Ciekawie zrobiony film o ludziach, którym nagle brakuje jedzenia na pulkach, prądu w domu, informacji z TV.
Chyba po części uświadomił Amerykanom (mi też) jak żyje się ludziom trzeciego świata i do czego prowadzą rozpoczynane przez nich wojny.
Serial pokazuje czego dzisiaj boi się USA - utraty swojej wolności. Ale zachowana jest główna tendencja tego typu seriali, czyli podążania w kierunku teorii spiskowych.
Całe szczęście niewiele tu górnolotnych haseł w stylu "ye jesteśmy Amerykanami, zwyciężymy".
Trzeba po prostu obejrzeć do końca.
Moje ulubione postacie to: Dale Turner, Stanley Richmond.
Po pierwszym odcinku stary to ty możesz se mówić ^^ Ja oglądałem 5 i ledwo strawiłem. Przy 7 już nie mogłem się doczekać następnego.
Serial zasługuje na 9/10. Przy czym Prison Break na 7/10... Bo Prison to naciągane gówno i komercha po pierwszym sezonie.. A ten serial jest jednym z lepszych
Oglądnął jeden odcinek a ocenia całą serie...Gratuluje (lepiej by było jak byś ocenił zaraz po intro)
Faktycznie pierwszy odcinek nie zachęca zbyt mocno do zobaczenia reszty sezonu, aczkolwiek kolejne odcinki coraz bardziej zaczynają wciągać i serial naprawdę zasługuje na ocenę 9/10. Ciekawa historia, podoba mi się postapokaliptyczny klimat.
pozdrawiam
chlodny tak samo ja mogę stwierdzić po jednym wpisie, że jesteś małym człowiekiem bez wyobraźni :)
wystarczył mi jeden wpis, tak jak Tobie jeden odcinek :D
A trzeci sezon bedzie, czy jednak nie za bardzo ??
:]
Wlasnie skonczylem ogladac serie 2 no i czuje mega niedosyt po serialu, chciałbym wiecej
żeby ocenić serial to trzeba go całego obejrzeć. Serial to bardzo rozciągnięty "film". Czasem trzeba poczekać aż akcja się rozkręci ujawniając zaskakujące informacje. Zwroty akcji o 180 stopni, przemiany bohaterów, zmiany zachowań społeczeństwa, polityka, wojna. A na początku niby taka sielanka. No ale nie oglądałeś\aś, to i nie wiesz. :P