Oto moje zagadka za 100 punktow, czy ktos rowiaze?
-Dlaczego Kamila do swej bratowej Elzuni mowi Ciociu??
-Dlaczego Mlody Kazun do swej ciotki Grazy mowi Pani?
Dlaczego ojciec ukochanego wnuczka Elżuni wciąż jest dla niej tylko "panem Rafalskim" ?
Wychodzi na to ze tylko Jacek jest ulubionym zieciem Elzuni :D A Kinga i Piotr nie dostapili tego zaszczytu
Nie miała ślubu z Michałem więc "mamo" byłoby passe i faux pas w takiej "ą, ę" rodzince :D
Ela mogła by jej zaproponować przejście na ty, już tyle lat się znają, razem mieszkają, że o zdziecinniałych bliźniakach nie wspomnę
No właśnie, bo ani Kinga ani Piotr nie są tak naprawdę w rodzinie. Jacek jest mężem Beaty, więc mówi do niej "mamo". Ale przejście na "ty" Kingi i Rafalskiego z Elżbietą byłoby chyba ok, nie?
No tak :D Elżbieta pewnie ma imię po królowej Elżbiecie, więc nie można do niej mówić na ty :D
wśród normalnych ludzi może i tak, ale to Klan i ma swoją logikę :) poza tym Rafalski i Kinga są takimi samymi rodzicami wnuków Eli jak Jacek, więc akt małżeństwa nie powinien mieć tu nic do gadania
właśnie a co z Wiesią bo nie bardzo jestem w temacie,wiem ,że tam coś z Michałem romansowała i co dalej?
http://www.filmweb.pl/serial/Klan-1997-38927/discussion/Klan+sprzed+lat+wielu+-+ wspominki+%29,2111198?page=4
post Awdara sprzed 4 dni wszystko wyjaśnia :)
Może nie rodzinne, ale przyjacielskie:
Dlaczego Koniaczki mówią na profesora Deptułę per pan, a na jego żonę po imieniu?
Tak samo było w Rodzinie zastępczej. Kwiatkowscy gościli się z Jędrulami, byli ich sąsiadami, a przez cały serial per pan.
to profesor nie wypada tak na Ty :) aż dziwne, że Ola i Agnieszka nie mówią do ojca Lubicza "doktorze"