macgyver, mash, druzyna a, nieustraszony - absolutnie kultowe pozycje... co jeszcze byscie do tego dopisali?
maja zrobic nowy film o macgyverze... strach sie bac ;) pewnie wyjdzie odgrzewany kotlet...
a dzisiaj jest o nim program na discovery. o 17 chyba.
legenda macgyvera ciagle zywa :)
archiwum x to juz nie ta dzialka i nie ta epoka;D
heh... zdecydowanie wszystkie ktore kolega wyzej wymienil. choc srednio kolaze m.a.s.h ;)
ahh.. dodalbym jeszcze airwolfa. dosc popularny swego czasu serial. szkoda ze juz nie odswierzaja.. :)))
Wszystkie wcześniej wymienione plus:
alf
adam 12
na wariackich papierach
alo,alo
świat wedlug Bunddych
co ludzie powiedza
moze nie aż tak kultowe ale stare dobre czasy:
żar tropików
straznik teksasu
cobra
grom w raju
airwolf
brygada accapulco
Ja mam taki pakiecik swoich ulubionych seriali. Jedne, bo są ciekawe, a do innych mam po prostu sentyment, do tych drugich z pewnością zaliczą się "Drużyna A", "Airwolf", "MacGyver", "Nieustraszony". Do pierwszej kategorii: "Zagubieni", "Skazany na śmierć", a ze starszych: "Partnerzy" i "Święty".
Viper (wszystkie sześć sezonów), Star Trek (oryginalny serial i Nowe Pokolenie), SeaQuest, Czynnik PSI i (od biedy) Medicopter
Zdecydowanie Renegat. Pamiętam jak jeszcze gdy byłem mały z nieciepliwością
wyczekiwałem na ten serial.Mogłem tak spedzic caly dzień, patrzyłem na
zegarek i myślałem - czy to juz ;)
Przytoczyliście tutaj same klasyki! Na dźwięk większości tytułów nadal czuję to samo podekscytowanie, które towarzyszyło mi wieki temu kiedy wyczekiwałem na kolejne odcinki. Miejmy nadzieję, że kiedyś czasy ich emisji powrócą :)
Serial Renegat był nadawany w TVN. Na myśl nasuwają mi się jeszcze dwa klasyki, które oglądałem jako młodzieniec ;) Nash Bridges emitowany na TVP1 :D oraz Doktor z alpejskiej wioski (chyba TVP2).
Sądzę iż emitowane w tej chwili w telewizji Kryminalne zagadki wszystkich miast USA, Doktor House czy Skazany na śmierć nijak mają się do tych wymienionych w tym wątku, a szkoda ;( Tylko Detektyw Monk wywarł na mnie pozytywne wrażenie. Pozdrawiam serdecznie wszystkich miłośników seriali ;)
Ulubione seriale:
MacGyver
Policjanci z Miami (to dopiero był zarąbisty serial :)
Alf
MASH
Świat według Bundych
Simpsnowie
Detektyw Monk
Stawka większa niż życie
Heroes (ale ostatnio coś się skiepściło)
Dołanczam sie do kolegi wyżej że Airwolf powinien też być na tej liście.
A co do MacGyvera to z bratem jak byliśmy mali wymysliliśmy termin określajacy robienie czegoś z niczego: MacGyveryzacja :-)