Nie jestem uważnym widzem dlatego nie pamiętam już ile razy zabijana ofiara mówiła ten
wierszyk ,, tiger,tiger" na pewno minimum dwa. Mam wiec pytanie skoro ofiara zna tożsamość
sprawcy to dlaczego w ostatnich sekundach swojego życia mówi jakiś wierszyk zamiast podać
personalia mordercy?
RJ mówi do swojej ofiary:
- aaa i mam taką prośbę, jak już będziesz umierał to powiedz jeszcze ,,tiger,tiger"
- ok nie ma problemu..
primo - ofiara wcale nie musi znać personaliów swego "guru" czyli Red Johna, on może dla nich mieć właśnie takiego nicka Tiger- Tyger
secundo - ofiary są ewidentnie po " wypraniu mózgu" , co widać w ich bezwolności i oddaniu, wiec mogą być niejako "zaprogramowane" technikami psychomanipulacyjnymi
tertio - cytował go ten spalony w celi, Partridge, ktoś kto uratował Patricka z łap psycholi, może sam RJ, no i jeszcze oficjalnie cytował wiersz Bertram, a wiedzą o dziele wykazał się LaRoche, ale zna istotę też Cho , jak i wielu oczytanych ludzi bo to znany wiersz jest, do czego go wykorzystują w serialu to się okaże na końcu rozgrywki
quarto - The Mentalist warto oglądać uważnie bo przy pobieżnym przyglądaniu się traci wiele na wartości