Czy pomiędzy Patrickiem a Teresą będzie jakiś wątek miłosny ? Tylko bez wielkich spoilerów proszę. Prosiłbym odpowiedź TAK lub NIE :D
Hmm z tego co pamiętam Patrick powiedział "I love you". Było to wtedy kiedy chciał się zbliżyć do Red Johna. Nie pamiętam niestety odcinka, ale wiem że to był początek sezonu i że Lorelai powiedziała żeby no wiesz.
Finał s04? - Mowa o scenie kiedy to PJ miał rzekomo zastrzelić Lisbon. Potem Lisbon pytała Go co miał na myśli, ale PJ wymigał się od odpowiedzi. Jeśli tak dosłownie potraktowano chlapnięcie Lorelei o uściśnięciu dłoni, to faktycznie można coś takiego uznać za rzewne wyznanie uczuć :D
W kwestii Jisbon akurat nie ma wielkich spoilerów, może po s06 będzie inaczej ;]
Pamiętam to, ale do końca nie wiem jak traktować, tzn. czy w kryteriach romantycznych, bo jednak sytuacja była traumatyczna, a rodzajów miłości też jest wiele.
"Niewypowiedziane" rozumiem trochę szerzej. Miałam na myśli to, że nic między nimi nie jest jasne. Gdy np. facet zaprasza dziewczynę na randkę, a ona się zgadza, wtedy sytuacja pomiędzy nimi jest jasna - oboje są zainteresowani i wiedzą, że druga strona też przynajmniej dopuszcza taką możliwość. Tutaj nie dali sobie żadnego podobnego znaku.
No ale powiedział to szczerze. Uczucia wyjawia się pod wpływem wysokich emocji, a tamta sytuacja była jedną z nich. Jest jeszcze, to jak Lisbon spotkała się w hotelu z tym bogatym gościem co Patrick rozwalił mu samochód. Te szukanie Teresy przez Patricka też o czymś świadczy.
Cały czas mam nadzieje, że wątku miłosnego nie będzie bo uważam, że takie wątki zawsze niszczą tego typu seriale...................niestety moje zdanie. Dlatego tak bardzo lubię Mentaliste, nie ma durnych wątków miłosnych i modny na sukces, które mnie osobiście i przeszkadzają w serialu takim jak Mentalista.. Ale niestety nadzieja matką głupich i podejrzewam, ze sezon 6 niestety zakwitnie w jakieś romantyczne fragmenty.....................................
Według mnie mógłby się pojawić, ale już pod koniec serialu, bo nie oszukujmy się, oni obaj do siebie coś czują :D