chodziłem do maturalnej klasy ,zawsze czekałem na następny odcinek z niecierpliwością o ósmej w piątek , zajebista godzina a teraz czekam i myśle by nie zasnąc przed czasem , puszczą o 2:30am paranoja, najbardziej zakręcony serial wszechczasów ,nie mylic z wszechpolakami!!!
Jaką gorączkę ? ja też pamietam, gdy na początku lat 90-tych leciał ten serial pierwszy raz na TVP1 właśnie w piątki o ósmej wieczorem.Tyle, że ja miałem wtedy jakieś 7 czy 8 lat :D
Rewelacyjny serial. Drugiego takiego nie ma i nie będzie. Też żyłem od piątku do piątku, miałem wtedy 12 lat. Z kim bym nie rozmawiał z mojego rocznika to każdemu utkwiła w pamięci scena morderstwa w starym wagonie kolejowym, po której nikt nie mógł zasnąć..
Ja też pamiętam to oczekiwanie z niemal całą rodzinką na kolejne odcinki. Tylko że ja miałem w tedy coś koło 7-8 lat i chyba nie wszystko w tedy kapowałem. Ale wydaje mi się, że ten serial obok innych "dziwnych" filmów, na których się wychowałem odcisną pewne piętno na mojej psychice. Teraz ściągam cały serial, aby sobie go przypomnieć (po tylu latach pamiętam go jak przez mgłę i nie wszystkie wątki potrafię połączyć).
Pozdrowienia dla innych wychowanków Miasteczka Twin Peaks.
P.S. Jak już się zwierzam to napiszę, że jedne z pierwszych moich wspomnień to film Złodzieje Rowerów a innym filmem, który oglądałem jeszcze w wieku przedszkolnym lub wczesnoszkolnym to Siódma Pieczęć. I jak ja miałem wyrosnąć na normalnego człowieka.
polsatu chyba nawet w 1994 nie było:D twin peaks owszem byl na polsacie ale okolo 1997 jak pamietam wtedy ogladalem to
powaznie??? ale twin peaks na polsacie moge sobie dac reke uciac ze bym okoloo 1997..
PIerwszy raz Twin Peaks leciało na TVP2, godzina jak w pierwszym poście. Też pamietam te emocje :) Serial dużo lepszy od filmu, jak dla mnie arcydzieło
https://www.youtube.com/watch?v=swiVa2LqO04
Dialog Kyle'a MacLachlana (agent Cooper) z przebranym za kobietę... Davidem Duchovnym:
- Myślałem, że nie interesujesz się już dziewczynami.
- Może i noszę sukienkę, ale majtki wkładam po staremu, jeśli wiesz, co mam na myśli.
- Nie bardzo.
:-)
I już jest dziwnie.
Dlatego ten serial jest jedyny w swoim rodzaju.
Dlatego jest ponadczasowy.
Na osłodę obrazek z epoki:
Goodbye horses!
http://theplaylist.net/remember-late-jonathan-demme-great-video-essay-use-close- 20170426/