theguardian.com:
The creator of The Bridge says a fourth season of the Scandinavian drama will “probably” be commissioned, with the stars of the show already on board.
Hans Rosenfeldt said negotiations with Swedish broadcaster SVT and Denmark’s DR were “ongoing”, but the team behind the show had checked with key figures including star Sofia Helin, who plays detective Saga Norén.
Asked whether he could confirm a fourth season, Rosendfeldt told Radio Times: “I’m not allowed to say ... But probably, yes.”
“We have checked with everyone we need to get back – including Sofia Helin and [Danish counterpart] Thure Lindhardt.”
Chyba powoli można się cieszyć:)
Serial przyciągnął przed telewizory rzesze fanów, także duże szanse, że będzie kolejny sezon. Czasami lepiej jest dla serialu, gdy kończy się na 3 sezonach, ale nie w tym wypadku. Dla mnie poziom jest coraz lepszy, bo postać Sagi coraz bardziej się rozwija i poznajemy ją lepiej. Jest ciekawiej dla widzów, ale może gorzej dla Sofi Helin. Widziałam kiedyś wywiad, w którym mówi, że w ostatnim sezonie bardzo musiała wczuć się w role i nie wie, czy jest coś jeszcze do odkrycia, chyba, że scenarzyści wpadną na jakiś interesujący pomysł.
Zresztą zobacz sam - 4:14 min
https://www.youtube.com/watch?v=VLaBUY7mWFY
Chciałabym się mile zaskoczyć, ale coś przeczuwam, że może zmienią aktorkę, albo nakręcą kolejną wersję z innymi aktorami typu The Bridge albo The Tunel, których nie chce mi się oglądać.
Będzie 4 i zarazem finałowa seria i nawet jest duże prawdopodobieństwo że Martin wróci, ciekawe tylko czy jako czarny charakter czy nie, no i w ogóle w jaki sposób wróci? Ponoć ma być zupełnie inna formuła serialu, pewnie niedlugo więcej się dowiemy. Jak skończą to na takim poziomie jak robili poprzednie serie to będzie bajka
Ale dziwnie się "normalną" Sofię ogląda:)