PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565112}

Nikita

2010 - 2013
7,2 8,3 tys. ocen
7,2 10 1 8268
5,0 2 krytyków
Nikita
powrót do forum serialu Nikita

Warto?

ocenił(a) serial na 6

Czy warto oglądać ten serial? Czy to tylko strata czasu? Może ktoś opisać klimat tego serialu i
jakiego typu wątki są dominujące?

ocenił(a) serial na 7
Dirty_Elwira

Serial dobry na zabicie nudy. Do starej Nikity z Petą Wilson to mu bardzo daleko (więc jeśli nie oglądałaś starej to lepiej od niej zacznij). Da się jednak oglądać. Wątki dominujące to standard "dobro" vs zło, gdzie dobro z reguły okazuje się również złem. Serial o szpiegach, terrorystach, psychopatach i niby normalnych ludziach umieszczonych pośród nich. Postacie typowo cukierkowe - modelki i wypicowani aktorzy ale grają bardzo dobrze, więc jeśli komuś to nie przeszkadza, to na obsadę nie powinien narzekać. Ostatnie sezony to zabawa w kotka i myszkę, wieje nudą, jedyne nowości to uśmiercanie ciekawych postaci. Nie umywa się do starej Nikity ale jeśli ktoś już oglądał, to z ciekawości może i na to popatrzeć.

ocenił(a) serial na 6
goldencja

Dzięki za odpowiedź. Oglądałam starą Nikitę i tą też już zaczęłam właśnie dla zabicia nudy (dopiero dwa odcinki). Myślę, że obejrzę pierwszy sezon (kiedy jeszcze serial nie robi się naciągany, nudny i irracjonalny) i to by było na tyle, bo z tego co napisałaś wynika, że to ciągnięcie tego na trzy sezony to już tak na siłę i już sobie dam spokój. Aczkolwiek dzięki za informację, bo odpisałaś jako jedyna. Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 9
Dirty_Elwira

wątków jest sporo, jak dla mnie rozkręca się od 5-go odcinka, gdzie wyjaśnia się motyw czarnych skrzynek i strażników.
1 sezon to wygląda głównie tak: Alex wysyła do Nikity info o operacji, a ona robi wszystko by sabotować misję. W tym czasie Alex coraz bardziej "wdraża" się jako rekrut, przechodząc kolejne testy i próbuje nie dać się zdemaskować jako szpieg. I tak do 11-go odcinka, potem mamy małą rewolucję na 2 część sezonu ;)

ocenił(a) serial na 3
outlands

Mam tylko nadzieję, że to ostatni sezon...

Amigos_3

Nadzieja matką głupich!!

ocenił(a) serial na 9
Amigos_3

Ja mam nadzieję, że przedostatni.

outlands

ja też i 4 sezon niech zrobią pełny 23 odcinki