PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=561203}

Nowa

2010
6,4 3,8 tys. ocen
6,4 10 1 3825
Nowa
powrót do forum serialu Nowa

słabizna

ocenił(a) serial na 4

po szumnych zapowiedziach przez TVP oczekiwałem,że będzie to serial ,który conajmniej dorórwna swietnemu ''GLINIE'' lub serii ''OFICER''.niestety-rozczarowałem sie bardzo.koncówka serialu juz meczyła i rozśmieszała a sympatie jaka miałem do początkujacej aktorki utraciłem ogladając jej głupkowate uśmieszki i kilka wycwiczonych minek.Kozuchowska niech lepiej zagra dobrą gospodynie domowa bo na policjantke była za bardzo drewniana.no i oczywiście pojedynek dwóch macho w rytm westernowej wręcz muzyki i scenerii.mam nadzieję,że2 sezon nie powstanie...

ocenił(a) serial na 5
mroyzo

Dorówna mojemu ukochanemu ''Oficerowi'', no to jesteś naprawdę człowiekiem wielkiej wiary....
Jak już pisałem reżyser próbował(nieudolnie) naśladować styl prowadzenia kamery Maćka Dejczera(zbliżenia na rożne szczególiki w tle itp).
No i serial ma wadę nie polubiłem za bardzo ŻADNEJ postaci w nim występującej, no Wolski był niezły ale gdzie mu tam do Granda, Kruszona czy nawet Aldony(Ady też nie ma co porównywać).
Słowem 5/10(głównie za gatunek i teksty Wolskiego).

ocenił(a) serial na 10
WOLVERINE55

Wiecie co nie znacie się . Serial rewelacyjny zakończenie może nie aż takie cudowne ale jak chca zrobic 2 serie to jak niby ma się zakonczyć na pocałunku . A co dalej ???

ocenił(a) serial na 5
aniaczek_10

No są gusta i guściki ty zapewne w czasach ''Oficera'' oglądałaś ''Kryminalnych'' których ja uważam za jeden z największych kałów w historii telewizji więc raczej nie dojedziemy do porozumienia....

ocenił(a) serial na 10
WOLVERINE55

Wiesz co rozczaruje cię , ale ani Oficerów nie oglądałam ani Kryminalnych !!!!!

ocenił(a) serial na 10
mroyzo

Moim zdaniem wszystko zależy od tego, z jakimi oczekiwaniami ktoś podchodził do tego serialu. Jeżeli ktoś liczył że będzie to świetny serial kryminalny na miare Oficera (choć osobiscie nie oglądałam i nie jestem w stanie potwierdzić czy rzeczywiście świetny ;) ) to mógł się przeliczyć. Ja podeszłam do tego serialu jako do zapychacza czasu ;) I w tej roli sprawdził się doskonale ;) Połączenie serialu kryminalnego z obyczajwką i romansem w tle. Dla niewymagającego widza - pozycja idealna.

Wezme tylko pod obronę "Kryminalnych" ;) Moim zdaniem jest to świetne połączenie i dobrego serialu kryminalnego i zapychacza czasu ;)

ocenił(a) serial na 8
mroyzo

Może masz i racie ale Polacy nie potrafią kręcić dobrych sensacji bo mają za mało kasy, ten serial nadawał by się na film o niespełnionej miłości, a nie o mordobiciu bo TVP jest dobre w serialach obyczajowych np. M jak miłość, po zatem serial Glina był tak dobry że 3 sezonu nie nakręcili ja tam jestem sercem za Pitbullem to był serial prawdziwych gliniarzy. Ten serial się umywa jak chcą kręcić 2 sezon to niech go bardziej zaostrzą.

ocenił(a) serial na 4
Ztkn185

ZGADZAM SIE Z WYPOWIEDZIAMI WOLVERINE55 I Ztkn185.ŚWIĘTA PRAWDA!!!!!

ocenił(a) serial na 10
Ztkn185

Zgadzam się ci do Pitbulla. Świetny. I właśnie o to mi chodzi- nie za bardzo można porównywać Pittbulla z Nową czy nawet z Kryminalnymi. Bo o ile mają podobną tematykę policyjną, to każdy z tych seriali jest w pewnym stopniu innym gatunkiem. I ktoś to lubi mocne sensacyjne seriale nie pokocha Nowej, a kto uwielbia seriale obyczajowe nie będzie przepadał za Pitbullem. Ja osobiście lubie i to i to ;) Więc jestem w stanie docenić każdy ten serial ;)

ocenił(a) serial na 5
WannaFly

Porównywanie ''Pitbulla'' i ''Oficera'' do nowej to obraza dla tych dwóch kultowych seriali.....
''Nowa'' może im co najwyżej czyścić buty albo nosić kawę(wódkę:D) jeśli bohaterowie tych seriali byli by w dobrym nastroju.
Zostawmy już tych ''Kryminalnych'' i ''boskiego'' Maćka Z:D.

ocenił(a) serial na 10
WOLVERINE55

Haaaa bardzo śmieszne wiesz może dla ciebie Nowa może czyścic buty dla Pitbulla czy Oficera , ale dla mnie to chyba na odwrót Pitbull albo Oficer może czyścić buty Nowej

ocenił(a) serial na 5
aniaczek_10

Pisząc moją wypowiedz miałem na myśli to że seriale które przytoczyłem są moim zdaniem znacznie lepsze niż ten:
Pitbull-realia pracy policji ciekawe wyraziste postacie intrygujący sposób realizacji niezłe wątki obyczajowe, wrażenie autentyczności.
Oficer,Oficerowie,Trzeci oficer-świetna moim zdaniem intryga ciekawi bohaterowie(jeden z najlepszych schwartz charakterów w historii polskiego kina), wzruszające sceny(bez banalnego sentymentalizmu i banalnego happy endu(przynajmniej w Oficerze), bohaterowie których losem naprawdę się przejąłem(a nie jestem jakiś mega wrażliwy).

W ''Nowej'' zaś nie ma nic szczególnie godnego zapamiętania ot jeszcze jeden serialik o którym za parę lat być może nawet ty nie będziesz pamiętać.....
Poza tym widać takie jakieś zżynki z ''Oficerów''(bohaterka psycholog, nazwisko tej babki którą grała Dereszowska-choć to może być przypadek,podobna praca kamer i nietypoo prostu jwe ujęcia
Wiem może za dużo wymagam ale taki już chyba jestem, na pewno nie jest to serial przełomowy jest to serial co najwyżej niezły i moja ocena 5 dobrze to oddaje.
A jeszcze jedno: sama przyznałaś że ''Oficera nie widziałaś więc nie wypowiadaj się który serial jest lepszy najpierw poświęć trochę czasu i zobacz ten serial potem chętnie pospieram się z tobą na argumenty.

ocenił(a) serial na 10
WOLVERINE55

Ok postaram sie obejżeć specjalnie dla ciebie ****

ocenił(a) serial na 5
aniaczek_10

No i jak obejrzałaś już choć jeden odcinek ;;Oficera''?.
Była to męka czy ci się podobało?.