po szumnych zapowiedziach przez TVP oczekiwałem,że będzie to serial ,który conajmniej dorórwna swietnemu ''GLINIE'' lub serii ''OFICER''.niestety-rozczarowałem sie bardzo.koncówka serialu juz meczyła i rozśmieszała a sympatie jaka miałem do początkujacej aktorki utraciłem ogladając jej głupkowate uśmieszki i kilka wycwiczonych minek.Kozuchowska niech lepiej zagra dobrą gospodynie domowa bo na policjantke była za bardzo drewniana.no i oczywiście pojedynek dwóch macho w rytm westernowej wręcz muzyki i scenerii.mam nadzieję,że2 sezon nie powstanie...
Dorówna mojemu ukochanemu ''Oficerowi'', no to jesteś naprawdę człowiekiem wielkiej wiary....
Jak już pisałem reżyser próbował(nieudolnie) naśladować styl prowadzenia kamery Maćka Dejczera(zbliżenia na rożne szczególiki w tle itp).
No i serial ma wadę nie polubiłem za bardzo ŻADNEJ postaci w nim występującej, no Wolski był niezły ale gdzie mu tam do Granda, Kruszona czy nawet Aldony(Ady też nie ma co porównywać).
Słowem 5/10(głównie za gatunek i teksty Wolskiego).
Wiecie co nie znacie się . Serial rewelacyjny zakończenie może nie aż takie cudowne ale jak chca zrobic 2 serie to jak niby ma się zakonczyć na pocałunku . A co dalej ???
No są gusta i guściki ty zapewne w czasach ''Oficera'' oglądałaś ''Kryminalnych'' których ja uważam za jeden z największych kałów w historii telewizji więc raczej nie dojedziemy do porozumienia....
Wiesz co rozczaruje cię , ale ani Oficerów nie oglądałam ani Kryminalnych !!!!!
Moim zdaniem wszystko zależy od tego, z jakimi oczekiwaniami ktoś podchodził do tego serialu. Jeżeli ktoś liczył że będzie to świetny serial kryminalny na miare Oficera (choć osobiscie nie oglądałam i nie jestem w stanie potwierdzić czy rzeczywiście świetny ;) ) to mógł się przeliczyć. Ja podeszłam do tego serialu jako do zapychacza czasu ;) I w tej roli sprawdził się doskonale ;) Połączenie serialu kryminalnego z obyczajwką i romansem w tle. Dla niewymagającego widza - pozycja idealna.
Wezme tylko pod obronę "Kryminalnych" ;) Moim zdaniem jest to świetne połączenie i dobrego serialu kryminalnego i zapychacza czasu ;)
Może masz i racie ale Polacy nie potrafią kręcić dobrych sensacji bo mają za mało kasy, ten serial nadawał by się na film o niespełnionej miłości, a nie o mordobiciu bo TVP jest dobre w serialach obyczajowych np. M jak miłość, po zatem serial Glina był tak dobry że 3 sezonu nie nakręcili ja tam jestem sercem za Pitbullem to był serial prawdziwych gliniarzy. Ten serial się umywa jak chcą kręcić 2 sezon to niech go bardziej zaostrzą.
Zgadzam się ci do Pitbulla. Świetny. I właśnie o to mi chodzi- nie za bardzo można porównywać Pittbulla z Nową czy nawet z Kryminalnymi. Bo o ile mają podobną tematykę policyjną, to każdy z tych seriali jest w pewnym stopniu innym gatunkiem. I ktoś to lubi mocne sensacyjne seriale nie pokocha Nowej, a kto uwielbia seriale obyczajowe nie będzie przepadał za Pitbullem. Ja osobiście lubie i to i to ;) Więc jestem w stanie docenić każdy ten serial ;)
Porównywanie ''Pitbulla'' i ''Oficera'' do nowej to obraza dla tych dwóch kultowych seriali.....
''Nowa'' może im co najwyżej czyścić buty albo nosić kawę(wódkę:D) jeśli bohaterowie tych seriali byli by w dobrym nastroju.
Zostawmy już tych ''Kryminalnych'' i ''boskiego'' Maćka Z:D.
Haaaa bardzo śmieszne wiesz może dla ciebie Nowa może czyścic buty dla Pitbulla czy Oficera , ale dla mnie to chyba na odwrót Pitbull albo Oficer może czyścić buty Nowej
Pisząc moją wypowiedz miałem na myśli to że seriale które przytoczyłem są moim zdaniem znacznie lepsze niż ten:
Pitbull-realia pracy policji ciekawe wyraziste postacie intrygujący sposób realizacji niezłe wątki obyczajowe, wrażenie autentyczności.
Oficer,Oficerowie,Trzeci oficer-świetna moim zdaniem intryga ciekawi bohaterowie(jeden z najlepszych schwartz charakterów w historii polskiego kina), wzruszające sceny(bez banalnego sentymentalizmu i banalnego happy endu(przynajmniej w Oficerze), bohaterowie których losem naprawdę się przejąłem(a nie jestem jakiś mega wrażliwy).
W ''Nowej'' zaś nie ma nic szczególnie godnego zapamiętania ot jeszcze jeden serialik o którym za parę lat być może nawet ty nie będziesz pamiętać.....
Poza tym widać takie jakieś zżynki z ''Oficerów''(bohaterka psycholog, nazwisko tej babki którą grała Dereszowska-choć to może być przypadek,podobna praca kamer i nietypoo prostu jwe ujęcia
Wiem może za dużo wymagam ale taki już chyba jestem, na pewno nie jest to serial przełomowy jest to serial co najwyżej niezły i moja ocena 5 dobrze to oddaje.
A jeszcze jedno: sama przyznałaś że ''Oficera nie widziałaś więc nie wypowiadaj się który serial jest lepszy najpierw poświęć trochę czasu i zobacz ten serial potem chętnie pospieram się z tobą na argumenty.