Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122839
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Świat nocy

użytkownik usunięty

Hej wszystkim!
Mam takie pytanie zaczęłam czytać Świat nocy ale cz.3 i zastanawiam się czy Jez z opowieści Łowczyni nie było pod koniec drugiej części. Bo nie wszystko rozumiem i czy nie lepiej jest przeczytać od pierwszej części bo chyba się pokrywają ze sobą. I mam jeszcze jedno pytanie bo autorka się pomyliła nazywając ją i jej przyjaciół lamią. Bo z tego co się orientuje to lamia to był potwór który pożerał dzieci i mężczyzn o kobiecej postaci.

Trzeba było zacząć czytać od 1 części. Potem jest sie ciężko połapać ; )
A lamia to nie żaden potwór tylko wampir który się starzeje, może mieć dzieci. I może w każdej chwili zatrzymać proces starzenia.

użytkownik usunięty
_Hayley_Williams_

a no to nieźle autorka miała wyobraźnie ;P. A swoją drogą to nawet książki mi się podobają, choć pamiętniki wampirów to pomyłka. Tym razem autorka się wykazała.

użytkownik usunięty

a czy ci sami bohaterowie występują w innych opowiadaniach. Np bohaterka Łowczyni Jez czy występuje też w innym opowiadaniu. Jeśli nie to na czym polega trudność w połapaniu się? . Z góry dziękuje za odpowiedź

Ciężko się połapać bo w początkowych opowiadaniach jest dużo rzeczy wyjaśnionych (np co to jest lamia ; )) a poza tym niektórzy bohaterowie pojawiają się też w innych opowiadaniach jako postacie epizodyczne xD
mam nadzieje ze pomogłam ; )

użytkownik usunięty
_Hayley_Williams_

tak i to bardzo a mam już ostatnie pytanie czy w pierwszym tomie bądź w drugim ( już jutro ten tom będę miała) to jest wyjaśniona różnica między światem nocy a świt nocy. Bo z tego co zrozumiałam to dwa gangi, gdzie jeden z nich chce zagłady świata a drugi nie tylko nie wiem który.