PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121958
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Premiera 14 odcinka jest przewidziana na 9 lutego. Tytuł brzmi: " Dangerous Liaisons ", czyli " Niebezpieczne związki ". Za reżyserię odpowiada: Chris Grismer. Oto oficjalny opis odcinka dzięki serwisowi www.Vampire-Diaries.net
PEWIEN ZACZAROWANY WIECZÓR - Elena jest zaskoczona zaproszeniem na formalny bal, a kiedy Damon i Stefan dowiadują się, że impreza odbędzie się w niedawno odnowionej rezydencji Klausa, oboje nalegają by towarzyszyć jej podczas wydarzenia. Caroline i Matt także otrzymują zaproszenia na bal od nieoczekiwanych adoratorów. Na eleganckim przyjęciu, Elena dowiaduje się o szokującym planie, który może doprowadzić do wielu zgonów. Musi ona zdecydować, komu może zaufać względem nowych informacji. Caroline odkrywa tą stronę Klausa, o której nikt nie miał pojęcia. Wreszcie, po wieczorze pełnym przemocy i umarłych nadziei, Damon znajduje nowy sposób radzenia sobie.
Promo: http://www.youtube.com/watch?v=7RWjsEhXtFA

Zapraszam do dyskusji ;)

bartekcz92

No właśnie, też to tak widzę, robią nam wielkie nadzieje i BUM - the end ;(

marusss16

Dajcie mi głowę Tuska i Eleny, a wam zapłacę i to grubo. ^>^

ocenił(a) serial na 7
Calantia

Po obejrzeniu tego odcinka naprawdę przekonałam się o jednym - Damon NIE kocha Eleny! Nie wiem jak to nazwać ale miłość to to na pewno nie jest! Jak on ją w ogóle traktował?! I ta akcja z Rebekah.... To utwierdziło mnie tylko w moim odwiecznym przekonaniu że Elena i Stefan bardziej do siebie pasują. I jaka chemia pomiędzy nimi w tym odcinku:D Naprawdę przyzwoicie zagrane;D

ocenił(a) serial na 4
violet363

Damon nie kocha Eleny,bo "Miłość nie szuka swego,nie unosi się gniewem" (św.Paweł z Tarsu)

violet363

Damon nie kocha Eleny?
To co on w takim razie robił przez te 3 sezony????? Oczywiście że ją kocha, po prostu Elena jest ślepa...

użytkownik usunięty
violet363

http://media.tumblr.com/tumblr_lobannpJyF1qfetnn.gif
Jaja sobie robisz?

ocenił(a) serial na 10

Blush wkracza! :)
Musi chronić przekonania że Damon Kocha Elene no jak by inaczej :)

użytkownik usunięty
Wiki69

http://media.tumblr.com/tumblr_lm0cu6e8DC1qdlkgg.gif

użytkownik usunięty
violet363

http://media.tumblr.com/tumblr_luik6hrHCw1qho4p4.gif

violet363

http://media.tumblr.com/tumblr_lz7q2dSLTt1qcpup4.gif

violet363

http://i11.photobucket.com/albums/a162/BroodjeBauer/GIF/Hahaha.gif

ocenił(a) serial na 8
marusss16

Zabawne, jak Elena zmienia się z odcinka na odcinek - w tym ostatnim to już małe apogeum - na początku była nieszczęśliwą, ale zawsze dobrą i grzeczną, wrażliwą dziewczyną-z-sąsiedztwa; z czasem nabiera coraz bardziej bezwzględności, obojętności i przewrotności, nasiąka tym, co widzi dokoła i staje się coraz bardziej podobna do Katherine. (Chociaż Katherine ma więcej takiego szelmowskiego błysku w oku, bo jest lekko trzepnięta i przez to zmanierowana - bądź co bądź, ma kilka stuleci przewagi nad Eleną jeśli chodzi o zbieranie doświadczeń.)
Najgorsze jednak jest to, jak płaszczy się przed Stefanem, za grosz godności. Anyway, i tak na końcu będą razem, bo musi być w tym kontekście landrynkowo i schematycznie.

Damon nie będzie z Rebekah, przynajmniej nie na dłużej. Rebekah jest okrutna i glamour, ale jest (pomimo tego tysiąca na karku) zwyczajnie głupia i rozpuszczona, nie ma umiaru ani klasy - Damon o tym wie i traktuje ją na zasadzie kolejnej "distraction". Pewnie ostatecznie puści ją kantem.

Ja jestem ciekawa, co się stanie, jeśli Klaus zdobędzie jednak trochę sympatii i zrobi sobie nadzieje na Caroline, a do miasta wróci Tyler - coś czuję, że Klaus może wyjść na tym średnio zwycięsko.

Co do Elijah, to przypuszczam, że on domyśla się, że Elena i matka go okłamują i będzie próbował coś z tym zrobić.

użytkownik usunięty
Lila_Hekate

"Najgorsze jednak jest to, jak płaszczy się przed Stefanem, za grosz godności." otóż to :)

użytkownik usunięty

Również się zgadzam:)

Popieram - jest żałosna :]

Lila_Hekate

Dokładnie, Elka coraz bardziej upodabnia się do Katherine, ale tylko w pewnym sensie, bo w rzeczywistości, robi się z niej gorsza wersja Katarzynki.

użytkownik usunięty
marusss16

http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2012/02/02893da217d2f8b795d2f845d8c9e5c4.j pg?1328909444
Lepiej się przyznajcie która z Was jest autorką? :D

Szkoda, że nie ja, ale i tak podpisuję się pod tym :]

Czemu Damon musi usłyszec zawsze takie słowa podwójnie? W 2 sezonie jak zabił Jeremiego też 2 razy musiał słyszec że Stefan zawsze był ważniejszy od niego, tutaj Stefan mu to gada, Elena też. Ma mu się lepiej utrwalic czy co? A potem ludzie się dziwią skąd biorą się seryjni mordercy.

ocenił(a) serial na 5
marusss16

moim zdaniem odcinek był znacznie lepszy od poprzedniego, ale to już nie to co kiedyś, wątek rodzinki pierwotnych zaczyna mnie już nudzić

jeśli ktoś ma ochotę, to zapraszam do przeczytania mojego tekstu na temat odcinka: http://mimesisnamalymekranie.blogspot.com/2012/02/niebezpieczne-zwiazki-vampire- diaries.html

ocenił(a) serial na 10
marusss16

Zapraszam do mojego tematu pt. Vampirzy Quiz
:-)
Liczę na Was FANI TVD.!

ocenił(a) serial na 8
Vampirzyca980

Swietna scenka byla w ktorej Damon mowi Elenie ze ja kocha. Natomiast scena z Elena i Stefanem, nie wzbudzila we mnie emocji. Gdyby doszlo do pocalunku czy usciskow to wtedy bym sie wsciekla:)

Mother_Earth

Tak, tylko, że Elena zniszczyła na całej linii urok tej scenki ;]

ocenił(a) serial na 10
marusss16

Ok moj esej co do odcinka
Więc tak xD:
KLAUSIEEE Ty Amancie
ciągle słysze w uszach Klausowe '' I fancy you''
hm ale tak wgle to czemu on walnął do Caro ''Słyszałem o twoim tacie'' Oo znaczy ja sie pytam skąd Klusek to wie xD??
*No sukienke jej dał ;D hah powstrzymywala sie zeby je nie zakladac no ale jednak ;D Potem do Klausa walnela cos chyba ze nie miala czasu do sklepu skoczyc po kiecke xDDD
* Klaus do niej na balu Good evening :zawstydzony: a ona '' I need a drink !'' :mur: xDDDDDDDD
* Wątek z koniem xD Ostry tekst Caroline ''Lubie konie ale lubie tez ludzi a oni lubią mnie '' chyba tak to bylo mniej wiecej xD
* Ale było smutne jak on tak do niej z uczuciem a ona go dedziła... To bylo smutne i jeszcze jak tak rozerwala tą bransoletkę ;<
* I wgle te jego teksty,że ją zabierze wszędzie jak mu powiedziala ze nie byla nigdzie Paris, Tokyo ( ja tam chce xDD)
* Klaus artysta :serce: ah... i ten rysunek '' Thank you for your honesty'' to było zaskoczenie ;D
Ogólnie to no tak, widzimy Klausa z tej innej strony z tej strony faceta ,który zainteresowal sie dziewczyną i otwiera się przed nią i jest to bardzo fajna strona :D zrobienie z niego morderco-artysty :evil: mi sie podoba :D Jednak yh jak widzimy tez w odcinku Caroline dalej kocha Tylera , tęskni za nim i to byłoby wprost sztuczne i takie hm zrobienie z Caroline osoby niestałej w uczuciach jakby w tym odcinku wpadła w ramiona Klausa:P To było smutne widzieć jak przygasza tekstami jego zaloty ale no czego mozna bylo sie spodziewac po tym wszystkim co zrobil jej bliskim :P Yh nawet prosila by zostawil Tylera , zeby dal mu wolnosc i wtedy padlo ;p (Mysle ze musisz juz isc xD) po czym Caro na odchodne rzuciła mu moralną wiązankę. Ten rysunek na koniec oznacza chyba ze Klaus sie nie zrazil i będzie o nią walczył. :super:
Tak swoją drogą przypomina mi to relacje pomiędzy Spike'm a Buffy xDD z początku kiedy Spike sobie uświadomil ze sie w niej zakochał :D Ale ona go dodatkowo jeszcze biła !! xDDD

* Delena /Stelena hyh... nie jestem fanką zadnego z tych pairingow :P Ale cos mi sie wydaje , Elena moze byc teraz znienawidzona przez fanów :P
To '' maybe that's a problem'' ...- podle Eleno, podle
Myślę, że na żadnego z nich nie zasługuje :P tyle w temacie xD

* Eshter chce ich zabić ? :shock: :shock: :shock: :cry: Klausa chce zabić ? :cry:
Elena się dodatkowo popisała z Elijah'dżą ,on ją uaratował i wgle a ona kryje plany Eshter. Oby jej sie nie udało ;< musi jej sie nie udać ;< Jeszcze jak pili tego szampana z krwią Eleny i tak ich pokazywali buu .

* Kol
a to łobuziak xD ale hm tak dziwne było jak Damon go zaatakował i zaczął okładać piesciami :P Takie hm... dziwne to było no bo ,że tak się Pierwotny dał sponiewierać xD Gdzie ich potęga ? xD

* Finn
Jacie ale z niego zrobili kluchy oO no maminsynek xD Wiecie kogo on mi przypomina xD? Jacie zapomnialam jak on sie nazywal ten lokaj z Rodziny Adamsow xD Taki sztywnyy xDDD Zombie xD Co do tego ze nie ma sprzeciwu co do planu zabicia ich wszystkich ( z nim wlaczniexD) to w sumie hmm no bylo cos mowione ze on podziela nienawiesc do wampirow tak jak ich ojciec :P

*Rebekah
Spodziewałam sie sceny na koniec :P ( Jeszcze powinni się nagrac z Damonem i wyslać Elenie z dopiskiem XoXo) xD
Tak wgle jej zachowanie wzgledem Matta hyh taka miła była dla niego xD

Shiteru

Kiedy Ester próbowała zabić Elene ?

ocenił(a) serial na 8
arhen13

Podczas tej akcji z powracającymi duchami w drugim sezonie (wróciły Anna, Vicky i Lexie m.in.); Vicky przyznała się bratu, że była w stanie wrócić tylko dzięki temu, że "jakaś czarownica po drugiej stronie" powiedziała jej jak ma przeprowadzić rytuał. W zamian za tę informację Vicky obiecała tej czarownicy, że zabije Elenę. Tą czarownicą była Esther (spędziła 1000 lat w zaświatach), której zależało na tym, aby Klaus nigdy nie pozyskał krwi Eleny i nie złamał klątwy.

Lila_Hekate

Dzięki Ci wielkie.
Eh mnie to czasem trzeba pokazać paluszkiem bo inaczej nie zauważe.

Jeszcze raz dziękuje ;) Niech Ci to Bóg w dzieciach wynagrodzi ;)

Shiteru

Z tym sex video to świetny pomysł xD już widzę minę Eleny :D

ocenił(a) serial na 10
marusss16

Zabił mnie ten odcinek XP Na całej linii xD tak samo jak porzedni. WTF????? XDDDD

Sanichi

Dobre podsumowanie :D

marusss16

Muszę się tym z kimś podzielić :D
Przed chwilą znowu wlazłam na youtube i oglądałam sceny Klaroline (nie wiem, który raz, straciłam rachubę haha) i stwierdzam, że moim absolutnie ulubionym momentem tego odcinka (a było wiele świetnych scen)
jest:
Caroline z nieskrywaną dumą i zadowoleniem: "I happen to be miss mystic falls", boski uśmiech Klausa (!!), pauza, 'my my, my my'...i Klausowe "I know"..... i brawur leży <333
Nie wiem czy można w bardziej seksowny, wyrażający zainteresowanie i fascynację sposób wypowiedzieć te dwa, na pozór banalne, słowa :D
W ogóle ich taniec to jest mistrzostwo świata. Sam początek, gdy Klaus cały czas na nią patrzy i nagle ich spojrzenia się spotykają, Klaus rozchyla usta jakby chciał coś powiedzieć, ale to pewnie z zachwytu :D, Karolka delikatnie się uśmiecha i spuszcza wzrok, a on spogląda na nią jakby w tej sekundzie pomyślał 'Boże, jakaś Ty piękna"... Piękna z nich parka :D

brawur

Ja też to lubię ;D W ogóle nie wiedziałam, że Klaus potrafi patrzeć w ten sposób&lt;3 cudo :D

ocenił(a) serial na 6
brawur

No trzeba to przyznać, przeszedł sam siebie.
Ogólnie to Elijah ma na drugie "Klasa sama w sobie";), ale w 3x14 Klaus przy Karolci pokazał tej klasy 300% ponad dopuszczalną normęXD

brawur

Klaus jest uroczy ale ta Caroline jest dla niego za surowa. Biedny nie wiedział gdzie ma wzrok podziac taki był zawstydzony a ona tam go atakowała;P

alien_2

Zdecydowanie za surowa, aż mi go szkoda było momentami :D Ale z drugiej strony dobrze, niech na razie traktuje go z dystansem, a później złagodnieje i z czasem zacznie inaczej się do niego odnosić ;p
Bardzo mi się podobał ten moment ich rozmowy, gdy mówił o księżniczce prawie tak ładnej jak Caroline i tak się zawstydził, że faktycznie nie wiedział, gdzie oczy podziać :D

ocenił(a) serial na 10
brawur

Można było się rozpłynąć , przy tym momencie ;D

ocenił(a) serial na 10
Shiteru

Tak wgle ;D
http://www.youtube.com/watch?v=01sqhFFxTMo&feature=player_embedded
Kocham <3

Shiteru

Niestety tutaj nie będzie I żyli długo i szczęśliwie, Klaus zginie. Mam nadzieję, że Caroline będzie chociaż trochę smutno. Trzeba przyznac, że ma świetny gust, ja chcę taką sukienkę:D W sobotę mam połowinki- chcę taką sukienkę i takiego chłopaka:D

ocenił(a) serial na 10
marusss16

W tym odcinku było dużo trójkątu Damon-Elena-Stefan.Ciekawe symboliczne nawiązania do tego jak np.
- wejście na bal, pod ramię z braćmi
- odbicie w tańcu Eleny przez Stefana
Osobiście nie jestem wielka fanką parowania Eleny z kimkolwiek. Jak ona mogła coś takiego powiedzieć Damonowi ja się pytam ?;D On do niej z uczuciem a ta po nim jedzie. Wcale nie dziwie się, że szuka zapomnienia z Rebekah.

Moje ulubione sceny odcinka to oczywiści sceny z Caroline i Klausem:) Nigdy nie sądziłam, że Klausa będzie stać na bycie tak szarmanckim i delikatnym w stosunku do kogokolwiek. Ich taniec był cudowny <3

lonelygirl19

yep :D

lonelygirl19

Wy za to ciągle jedziecie po Elenie...
Ktoś ją lubi ?
Chyba nikt oprócz mnie.
Ok działa mi czasami na nerwy,ale co miała zrobić?
Powiedzieć do Damona "Damon pragne Cię ,zróbmy to tutaj ,teraz ,tego chcę już!" i się rzucić na niego..?
No litości..
Poza tym jak ktoś kogoś odrzuca,albo powie coś źle to od razu trzeba przespać się z kimś ?
Jak moja dziewczyna coś powie i ja źle odbiore to mam iść do pierwszej lepszej i się nią pocieszyć?
Nie wiem czy są tu osoby które myślą logicznie na chłopski rozum.
Nie chcę obrażać żadnej z was ale jak czytam niektóre wypowiedzi to wychodzi na to że ktoś tu ma problem z emocjami i dojrzewaniem.
Rozumiem że dużo osób lubi dzi*** w serialach...ale ja np nie lubię ani w rl ani w serialu.
A Elena chociaż ma klase i nie zachowuje się jak wywłoka.
I za to plus.
Chociaż jej zachowanie na balu było dziwne..trochę jak Katerina..
Klaus..na siłe chcą zachęcić ludzi do niego,ja mówię nie,nie lubię go. Dla mnie jest psycholem,zabił Jenne która była niewinna.
Wprowadza chaos,jako zła postać ok,ale nic poza tym.
Rebekka i Damon,szczerze mówiąc to koniec był dość podniecający :D
Rebekka jest całkiem całkiem ...
Ale nadal nie pochwalam zachowanie Damona,ogólnie zaczyna mnie wkurzać Damon i Stefan.
Teraz chyba żadnego z nich nie lubię.
Już wolę Matta.

użytkownik usunięty
Damx123

http://media.tumblr.com/tumblr_l4pgh4Vfl91qablpd.gif
Jakie dziwki znowu? Dobrze się czujesz? Kto tu napisał, że Elena miała wskoczyć do łóżka Damonowi? Jeśli się pojawiła taka wypowiedź to łaskawie nie generalizuj i nie wrzucaj nas wszystkich do jednego worka:)
Rzeczywiście, zachowała się z wielką klasą mówiąc Damonowi, że jego miłość i uczucia to problem, kiedy to przez 3,5 sezonu dążyła do tego, żeby te uczucia w sobie objawił. Z klasą zachowała się podczas toastu - Elijah uratował jej życie, a ona w zamian skazała go na śmierć :]
Potem jeszcze to płaszczenie się przed Stefanem... ktoś tu dobrze napisał, gdzie jej godność?
Lubiłam Elenę, więc naprawdę zawiodłam się na niej w 3x14. Nadal nie chce mi się wierzyć, że można stać się taką suczą w ciągu jednego dnia (a nawet krócej).
I tak uważam. End of story.

Nie no ale Elena na prawdę nie chciała tego powiedzieć moim zdaniem :-( Scenażyści IMO bardzo życiowo i fajnie rozgrzebują emocje, i fajnie plączą nieporozumienia... Ja nie rozumiem dlaczego piszecie o niej jakby jej działania były wyrachowane, ona jest niezdecydowana bo wybory które musi podejmować są na prawdę trudne. Szczerze, nie można się dziwić, że Damon ją wkurzał w tym odcinku, chociaż zdawała sobie sprawę, że robi on to dla jej dobra i ona akceptuje to jaki jest (powiedziała mu to "nie chcę robić rzeczy za twoimi plecami, ale musiałam zrealizować ten plan"), to on serio zachowuje sie jak jaskiniowiec, no sory "idziesz ze mną pipko, wracamy do domu, nie ma dyskusji" :P Od razu jak powiedziała "może to jest problem", zreflektowała się, chciała się wycofać.
W scenie z Elajżą też miała raczej smutek niż pewność w oczach, nie oszukujmy się, chęć żeby to całe sziterstwo w którym ona musi uczestniczyć bo ją natura uraczyła dopelgangerstwem ma prawo walczyć z sympatią do Elajży. Ale widać było w scenie, że to nie jest dla niej łatwe. Ona nie jest wyrachowana, po prostu ma przeje bane w życiu :P

Ot moje zdanie na temat Elki. Też mi smutno, że scenarzyści psują relacje Deleny, ale nie robią tego irracjonalnie, i z pewnością zostawiają dla nich wciąż furtkę.

A czy Elijah zachował się z klasą kiedy obiecał zabić Klausa a potem go uratował?
Nie ,więc czemu Elena ma mieć klase do niego.
Ktoś pisał że Elijah jest honorowy..błagam ..
Nikt nie kazał zakochiwać się Damonowi w Elenie,poza tym co to za miłość skoro szuka pocieszenia u innej.
Zaraz ktoś napiszę że Elena też lata do Stefana,no tak ale Ona go kocha,nie kocha Damona,tylko Stefana.
A Damon wiecznie szuka sobie kolejnych dziwek i kolejnych trunków.
Lubię Go ale nie ma szans na związek z Eleną.

użytkownik usunięty
Damx123

Napisałeś, że Elena zachowywała się w tym odcinku z klasą, teraz nagle że nie... to jak to w końcu było?
"Nikt nie kazał zakochiwać się Damonowi w Elenie" - matko, jaki banalny tekst.
Skąd wiesz, że nie kocha Damona? Czytasz jej w myślach? O ile pamiętam przyznała się Mattowi, że jest zakochana w WAMPIRACH i sama Julie Plec to potwierdziła więc sorry, your argument is invalid.
Damon szuka sobie dziwek? Przeginasz pałkę i to ostro.
Szuka trunków, no toś mnie rozwalił:D

Tak Damon szuka sobie pań do towarzystwa na chwilę .
I to wiadomo od dawna.
Elena ma klase z tym że po prostu nie rzuciła się na Damona,że nie jest jak Rebekka,Katerina.
Ok Damon kocha Elene no i ?
Co z tego?
Czemu Jej nie ufa? I nie pozwala robić po swojemu,według jej planu..
Ok to niebezpieczne..ale na litość ,tam wszystko jest niebezpieczne.
Jakby chcieli ją zabić to by ją dawno zabili.
A jest im potrzebna.
Poza tym Elena nic złego Damonowi nie powiedziała a ten od razu upił się,i zabawił z Rebekką,no cóż ..to odległe od idealnego partnera dla Eleny.
Jak ktoś chciałby takiego to tylko życzę powodzenia.

użytkownik usunięty
Damx123

Na chwilę powiadasz? Gdyby Rose nie musiała umrzeć, to by z nią był. Gdyby Saint Stefan nie zabił Andie to też by z nią był. Nie wywlekaj tego co było w 1 sezonie.
Aha, czyli wg Ciebie są dwie możliwości:
a) nie masz klasy - rzucasz się na kogoś
b) masz klasę - zachowujesz się jak sucz i łamiesz komuś serce
Fajny pogląd, nie ma co.
A przypomnij sobie co było, gdy Damon wyjechał, tragedia się wydarzyła i ta rozpaczała, gdzie był. Co by było, gdyby miał na wszystko wyje bane i coś by się stało w pokoju Esther? "Damon, gdzieś Ty był, potrzebowałam Cię". Na szczęście Damon się przejmuje, Stefek też by mógł zacząć.
Elena jest potrzebna Klausowi, skąd mogli wiedzieć, że Esther też jej potrzebuje?
Nic złego nie powiedziała? Dobry żart:D Szkoda, że nie potrafisz zrozumieć jak bardzo go zraniła tymi słowami.
Nie ma idealnych partnerów - jeszcze o tym nie wiesz? Wolisz Stelenę, nie? Zobacz co jej były kochaś wyprawia(ł), a dopiero potem krytykuj Damona. Dziękuję za życzenia.

Ona nie złamała mu serca,nie jej wina że on ją kocha .
Ona kocha Stefana,jakby kochała Damona to by z nim już dawno była.
Nie bo Damon jest święty dla ciebie?
I dla jego fanek?
Może nas zabijcie za to że mamy inne zdanie?
Stefan i Damon są siebie warci.
Dla mnie mogą uśmiercić ich oboje(niestety tak nie będzie)
A Damon też łamał serca innym,więc ma teraz za swoje.
Dobrze mu tak.
Znowu zrobi te swoje oczy ....i zacznie pić i zgrywać z siebie wielkiego obrońce i bohatera.
Niech Klaus go załatwi i będzie spokój,Stefana tak samo.
Bo Damon-Stefan mają ciągle zmiane charakteru.
A to już jest dołujące.

użytkownik usunięty
Damx123

"Ona kocha Stefana,jakby kochała Damona to by z nim już dawno była." - ale wtedy byłaby... wywłoką :o
Nie widzisz jak sobie zaprzeczasz? Na drodze stoi tylko moralność, co mnie dziwi, bo za zachowanie Stefana powinna go już dawno kopnąć w tyłek i nie mieć żadnych wyrzutów sumienia.
Jak na razie to Ty wpadłeś tutaj i zacząłeś na nas naskakiwać. Odpieram atak:)
Zastanawiałeś się kiedyś dlaczego Damon stał się takim dupkiem? Albo inaczej, oglądałeś uważnie retrospekcje? To pytania retoryczne, gdybyś nie zauważył.
Ha, uwierz mi, chętnie bym wrzuciła Stefana do pieca, ale niestety, tak się nie stanie. Damon prędzej czy później się zabije, albo wyjedzie, bo nie zniesie dłużej tego wszystkiego i mu się nie dziwię. Elena nie wie czego chce i wykorzystuje ich obu i choć ją lubię (nadal mam nadzieję, że zachowanie z 3x14 było jednorazowe) to nie da się ukryć że to prawda.

Wywłoką jest Katerina która miała ich obu.
Bo takie zachowanie nie jest normalne .
Zresztą nie liczę reszty jej partnerów...
Jesteś zaślepioną fanką Deleny i Damona z którą nie ma co pisać,bo szkoda czasu.
Tylko bronisz ślepo Damona.
Żegnam.